„Dominic n-a făcut nimic”. Dar ce realizări măreţe avea dacă accepta oferta PNL!

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

„Dominic n-a făcut nimic!”. Acesta este sloganul „constructiv” cu care PNL Timiş şi candidatul Nicolae Robu atacă precampania electorală şi, foarte posibil, vor marşa şi în campania electorală pentru alegerile din 9 iunie. Nu intru în discuţii ce şi cât a făcut Dominic Fritz în cei trei ani şi ceva de mandat. E treaba lui şi a echipei sale să lămurească acest aspect. Eventual, în paranteză fie spus, îmi amintesc că fostul primar Nicolae Robu chiar n-a prea făcut nimic, timp de opt ani, din punctele pe care le-a promis în 2012. Asta dacă nu cumva o coală de hârtie A4 mâzgălită cu câteva cifre se consideră proiect finalizat.

Altundeva vreau să ajung. Până a se resemna cu varianta Robu candidat, ba chiar şi ulterior, PNL a încercat din răsputeri să-l convingă pe Fritz să se îmbrace în straie liberale. Iar acest lucru s-a întâmplat, potrivit mai multor surse din PNL, atât la nivel local, cât şi central. Inclusiv Nicolae Ciucă i-ar fi făcut ofertă, după un  demers similar al unui fost ministru de Interne din Caraş-Severin. De altfel, anul trecut, neştiind nimic despre aceste discuţii, membrii unei delegaţii de primari liberali din Timiş, în timpul unor discuţii cu liderii centrali ai partidului, au rămas perplecşi când Rareş Bogdan i-a „asigurat” că, în Timişoara, candidatul PNL la primărie va fi Dominic Fritz. Sigur, nu te poţi lua după vorbele lui Rareş Bogdan, că iar ajungi la pensii speciale desfiinţate în 30 de zile. Dar omul este prim-vicepreşedinte PNL şi deţine prima poziţie pe lista de europarlamentare pe partea liberală. Om cu greutate în partid, cum ar veni.

Şi mă gândesc că, fiind vorba de un partid serios, înainte de a-l oferta, cei din PNL s-au interesat despre prestaţia lui Fritz în fruntea Primăriei Timişoara. Şi, chestiune de logică, au aflat că a făcut ceva, că altfel nu făceau eforturi disperate pentru a-l racola. Că doar vorbim de politicieni responsabili, lideri ai celui mai vechi partid din România, urmaşi de Brătieni. Nu se făcea să aducă în PNL un individ care „n-a făcut nimic”. Sau la acea vreme să fi făcut ceva Fritz, dar între timp s-a prescris?

În acest context, haideţi să facem un scurt exerciţiu de imaginaţie! Ce s-ar fi întâmplat acum dacă Fritz accepta oferta PNL? Îi vedeam pe tinerii liberali cu Adrian Lulciuc în frunte îmbrăcaţi în tricouri pe care erau numerotate „realizările” lui Fritz? Cu litere mici ca să încapă cât mai multe. Fritz era „neamţul care face!”, spre deosebire de contracandidatul său care îşi dă câte zece autogoluri. Oare cum îl ridica în slăvi Simion Moşiu? Mai ales că avea nevoie de Fritz să prindă loc în Consiliul Local pentru Fraţii C.

În contrapondere, câtă băşcălie şi zoaie aruncate în capul candidatului independent (sau AUR?), Nicolae Robu, produceau acelaşi PNL? Şi da, Nicolae Robu candidează acum sprijinit de PNL, fiindcă Fritz a refuzat această ipostază. Ca să înţeleagă mai bine, pe limba lui, în pofida celor Z.E.C.E. goluri marcate meci de meci, Robu a ajuns titular, doar fiindcă a refuzat Fritz transferul. Altfel, rămânea o eternă rezervă neutilizată a lui Fritz. Cel puţin la PNL.

Fără să o mai lungesc mult, „Dominic n-a făcut nimic!” doar fiindcă a refuzat să joace unul dintre cele mai practicate „sporturi” în politichia româneasă: traseismul. Şi – nu-i aşa? – la noi trădarea se premiază, în timp ce loialitatea, integritatea, caracterul etc. sunt luate în derâdere, fiind doar pentru fraieri.

P.S. La indigo se întâmplă lucrurile şi la Bucureşti. Fiindcă a refuzat să se înscrie în PNL, Nicuşor Dan este, apud Rareş Bogdan şi compania, cel mai slab primar din istorie. Dacă se înscria în PNL, era cel mai bun…

 

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 09:06 )

Cele intamplate nu sunt decat un alt exemplu de demagogie plus o tentativa de parvenire cum este un obicei in politica. Evident ca este greu sa investesti zi de zi timp si efort pentru a castiga un concurs cand mai simplu e sa cumperi indeplinirea obiectivului respectiv iar acest lucru merge mana in mana cu un electorat nepregatit.
Legat de Dominic, mai bun ar fi fost sloganul Dominic nu stie nimic pentru ca este clar ca omul nu se pricepe, nu are un parcurs profesional care sa il recomande si nu are niciun fel de abilitati tehnice. Sigur, este tipul de candidat care flutura steagul si isi face echipa cu cei care se strang in jurul sau iar lucrurile merg daca acele persoane sunt oneste si pricepute, ceea ce din pacate nu e cazul. Cand vine vorba de realizari a facut si el ceva, mai ales din proiectele fostei administratii dar cu anumite schimbari care au creat mai multe controverse, dovedind incapacitatea sa tehnica si lipsa de viziune. In schimb cand vine vorba de promisiunile sale electorale sta rau, rau de tot. Daca ne raportam la site-ul sau de campanie pe care eu l-am salvat si care acum a disparut foarte convenabil din peisaj, nu ia nota de trecere. Evident ca toti candidatii au facut acelasi lucru dar acestia cel putin nu au pretins ca sunt altfel iar intr-un fel este chiar bine ca nu si-au atins anumite obiective cum ar fi celebra fantana cantatoare cu jocuri de lumini pentru care orasul urma sa plateasca peste 2 milioane de euro.
Norocul face ca avem totusi un candidat care bifeaza multe dintre cerintele pentru un astfel de post, care are un parcurs educational, profesional si institutional de invidiat iar experienta in privat nu ii lipseste, mediu unde ceilalti 2 contracandidati ar sucomba dupa cateva zile. Asa ca, cu ceva documentare putem alege un primar bun fara a tine cont de tot felul de sloganuri de campanie care mizeaza pe un electorat needucat.

Dinu a spus: (martie 20th, 2024 at 10:01 )

@Daniel…Marian, tu ești? 😀

@Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 11:34 )

Politica nu cere abilități tehnice, măi băiatule. Cere altfel de abilități, cere empatie cu oamenii, cere o minte ageră și onestitate. Uită-te, dacă tot știi să navighezi, la structura parlamentului englez sau la cea a parlamentului francez și întreabă-te ce-or căuta acolo niște doamne care au ocupația onorabilă de casnică! Politica este despre polis, despre cetate, nu un concurs de furat și mințit la adăpostul diplomelor și performanțelor din privat!
Și nu mai sufoca forumul aici cu excrețiile tale mintoase și „obiective” !

Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 14:53 )

@@Daniel
Exact din cauza unei astfel de mentalitati am ajuns in situatia actuala. Evident ca atunci cand aperi habarnisti si impostori trebuie sa sustii utilitatea acestora si anume sa voteze fara sa inteleaga ce voteaza, sa fie cat mai usor de manipulat, sa depinda de stat si sa aiba schelete in sifonier. Pe aceiasi logica beton este foarte bine ca il avem pe Georgica si pe senatoarea urlatoare in parlament. Cu acest tip de oameni trebuie sa defilam si cu ei trebuie sa ne mandrim iar vestile bune continua pentru ca vin multi din spate. La 40% analfabeti functionali avem de unde alege.

oana a spus: (martie 20th, 2024 at 15:24 )

asa si este. sunt atat de ridicoli ca isi fac conturi false pe toate postarile de media si a ziarelor…

iesitul cu tricouri „dominic n-a facut nimic” peste oamenii cu copii de la terase in centru sau mai nou si vandalizari, dar deh, la noi doar murdar se poate juca

au impresia ca aici e slatina sau bocsig si ca cei de rand sunt la fel de tembeli ca vospitul

emi a spus: (martie 20th, 2024 at 15:26 )

@Daniel, ai gresit pagina baiatu, mergi la cotetul de Ziua de Vest si la spitalul de nebuni si zi dinastea.

Kata a spus: (martie 20th, 2024 at 15:41 )

@danielica, bati campii ca majoritatea pnlsd-istilor.
Uite aici programul USR – Dominic
https://2020.dominicprimar.ro/program
Dar pentru mai multe lamuriri iti punem si programul lui Robu din 2012:
https://debanat.ro/2019/07/daca-doriti-sa-revedeti-promisiunile-electorale-din-2012-ale-candidatului-nicolae-robu-cate-au-fost-realizate_261112.html
Asa ca sa vada lumea cat de “onest” esti…

Kata a spus: (martie 20th, 2024 at 16:17 )

@danielica, bati campii ca majoritatea pnlsd-istilor.
Uite aici programul USR – Dominic
https://2020.dominicprimar.ro/program
Dar pentru mai multe lamuriri iti punem si programul lui Robu din 2012:
https://debanat.ro/2019/07/daca-doriti-sa-revedeti-promisiunile-electorale-din-2012-ale-candidatului-nicolae-robu-cate-au-fost-realizate_261112.html
Asa ca sa vada lumea cat de “onest” esti…
In care din urmatoarele categorii te regasesti? Analfabeti functionali sau “analfabeti moral”?

Jack a spus: (martie 20th, 2024 at 16:52 )

Fritz e un esec pentru Timisoara!

Poli 21 a spus: (martie 20th, 2024 at 19:13 )

E minunat sa vezi cati lingusitori ( nu am spus lingatori) are acest fritz si cat de mult seamana postarile intre ele. Nota mare celui ( celor) ce produce replicile si le imparte postacilor.

Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 19:31 )

@Kata
Ai uitat sa precizezi ca initial programul electoral era pe dominicprimar.ro dupa care a fost mutat iar pe site s-au expus presupusele sale realizari.
Daca luam punct cu punct si excludem anumite excentricitati din programul lui Robu putem observa ca procentual s-au indeplinit pe bune mai multe obiective decat in cazul lui Fritz care bifeaza realizari de fatada cum este cazul mult trambitatei digitalizari care este la fel de himerica ca si diploma sa de studii.

Timisorean get-beget a spus: (martie 20th, 2024 at 21:09 )

Jack… daca Dominic Fritz este un esec, ce este Robu pentru Timisoara ?

Poli 21 a spus: (martie 20th, 2024 at 21:56 )

Robu a fost, fritz este.

david a spus: (martie 21st, 2024 at 02:06 )

@Jack, lasa prostiile ca maine parca te vedem cum mergi sa primesti 10 lei pentru comentariu in Unirii pe colt, stii tu, unde e sediul cu camata PNL.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură. Bidbook-ul proiectului va fi realizat de Caius Ovidiu Merșa, un antropolog culinar și expert în artele culinare. În următoarele două săptămâni, până în 22 mai, persoanele interesate pot contribui la documentul care va prezenta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga 2. Echipa pregătită de Sorin Bălu s-a impus în anteneultima eatpă din play-off în faţa echipei CSM Deva. Chiar dacă anterioarele patru partide s-au terminat la egalitate, de această dată bănăţeanii au „spart gheaţa”. A fost 3-1 pentru gazde, toate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma rezultatelor unor contrale, desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru verificarea modului în care este respectată legislația în domeniu, la comercializarea de legume și fructe proaspete, instituția a elaborat o serie de atenționări necesare consumatorilor atunci când achiziționează...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură. Bidbook-ul proiectului va fi realizat de Caius Ovidiu Merșa, un antropolog culinar și expert în artele culinare. În următoarele două săptămâni, până în 22 mai, persoanele interesate pot contribui la documentul care va prezenta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat
Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la PSD să acuze USR și Alianța Dreapta Unită că susțin un competitor cu probleme penale. Conform celor de la PSD, cel susținut pentru conducerea primăriei din localitatea amintită a fost condamnat penal pentru luare de mită. La lansarea candidatului amintit,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice
Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, acuză PSD că a pus la cale un proiect de hotărâre prin care banii alocați pentru drumurile județene și comunale din județ vor avea tăiate 83 de procente din banii alocați pentru drumurile amintite. Conform oficialului, propunerea pune în pericol circulația cetățenilor din numeroase localități. El spune că o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că vrea să taie 83 la sută din banii alocați pentru drumurile din administrare: ”Noi nu putem să rămânem fără bani alocați pe drumurile județene”
Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma rezultatelor unor contrale, desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru verificarea modului în care este respectată legislația în domeniu, la comercializarea de legume și fructe proaspete, instituția a elaborat o serie de atenționări necesare consumatorilor atunci când achiziționează...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO
La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi dimineața, la o declarație de presă, fără a preciza tema, PSD Timiș a emis un comunicat de presă pe una din posibilele teme pe care șeful administrației județene le-ar putea aborda, cea a modului de distribuire a sumelor pentru echilibrarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale
Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face asta doar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, dar Moș se pregătește pentru începutul campaniei electorale făcând declarații curajoase. „Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”
Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți membri ai Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social derulează o campanie de informare cu privire la oportunitățile oferite de învățământul dual. În cadrul campaniei, vor fi organizate sesiuni de informare în școli din Timișoara și județ și vor fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional
Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai mare investiție din istoria sistemului medical timișean: aproape 250 de milioane de euro, finanțare asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.  “Să aducem această mare investiție aici a reprezentat cea mai grea luptă pe care am dus-o pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea
Top