Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc de la 240 de euro la o garsonieră până la 450 de euro la trei camere.
Dacă în alte orașe mari din țară interesul pentru casele și apartamentele listate la închiriere s-a redus considerabil față de începutul lui 2023, în cazul Timișoarei observăm un avans cu 5% la nivelul cererii. De exemplu, la Cluj-Napoca, un alt punct fierbinte de pe harta imobiliarelor din zona de vest a țării, cererea pe segmentul închirierilor s-a redus cu 37% față de începutul anului trecut. Important de menționat este, însă, faptul că în Timișoara găsești locuințe de închiriat la unele dintre cele mai accesibile prețuri, pe unele tipologii de proprietăți chiar la nivelul de jos înregistrat în rândul principalelor centre regionale din țară.
Timișoara a avut la începutul acestui an a treia cea mai variată ofertă de case și apartamente disponibile la închiriere din țară, după București și Cluj-Napoca. Discutăm, conform datelor Imobiliare.ro, despre 4.200 de locuințe, dintre care 800 au fost proprietăți noi. Chiar și în aceste condiții, pe piața închirierilor s-a putut observa o ușoară scădere a ofertei, o tendință similară fiind identificată și în Capitală. Numărul locuințelor finalizate începând cu 2020 și listate acum la închiriere a crescut considerabil raportat la cel înregistrat în primul trimestru din 2023, respectiv cu 14%.
Cele mai ieftine zone din oraș sunt Buziașului, cu o medie de 295 de euro pe lună, Dâmbovița cu 350 de euro pe lună, nivel la care se situează și Calea Șagului.
Cea mai scumpă zonă din oraș este Cetate, cu 500 de euro pe lună, urmată de Mircea cel Bătrân, cu 475 de euro pe lună și Aradului, cu 450 de euro pe lună.
Ca și tip de apartament, în Timișoara se solicită în medie 240 de euro pentru o garsonieră, 400 de euro pentru două camere și 450 de euro pentru trei camere.
Comentarii prin facebook