Toată lumea știe că nu este ușor să înveți un copil să-și perieze bine și corect dinții. Copiii au foarte multe preocupări și văd inclusiv igiena dentară ca pe o joacă. Cu timpul, ei vor înțelege că e bine să se perieze și să aibă dinții sănătoși, dar uneori poate fi prea târziu.
Top 5 trucuri pentru a-ti mentine dintii albi si sanatosi
Mănâncă alimente dure, crocante și multe lactate. Consumă zilnic fructe și legume dure, cum ar fi merele, perele, morcovii etc. Acestea acționează ca niște abrazivi naturali, înlăturând petele și mâncarea rămasă pe dinți.
Lactatele conțin calciu și fosfor, minerale recunoscute pentru protejarea smalțului dinților. Un smalț rezistent și sănătos e mult mai greu de colorat. Deci consumați cu încredere lapte, brânzeturi, iaurt.
Top 5 lucruri pe care sa nu le faci cand mergi la dentist
Tot mai mulți oameni stau foarte prost cu timpul liber și au și mai puțin timp de alocat mersului la dentist. Alocați-vă timp pentru rezolvarea problemelor dentare. Mergeți cu timp și răbdare, pentru că există tratamente care sunt foarte complexe și care necesită mai mult timp.
Ce inseamna parodontologie?
Parondontologia este ramura medicinii dentare care se ocupă de afecțiunile gingivale. Mai precis, de combaterea bolilor cauzate de bacteriile din gură, care afectează în primul rând gingia și țesuturile de susținere ale dintelui.
Zirconiul in stomatologie
Zirconiul a devenit rapid materialul de elecție pentru realizarea coroanelor dentare în stomatologie. Acest material este utilizat pentru realizarea coroanelor dentare, punților dentare, dar și în implantologie. Acest lucru se datorează calităților inegalabile ale acestui material: estetică, biocompatibilitate și rezistență.
Ce cauzeaza aparitia cariei dentare?
În geneza cariei dentare există trei factori principali, și anume flora microbiană bucală, unele componente alimentare și calitatea structurilor dentare. Calitatea structurilor dentare nu poate fi influențată prea mult, însă ceilalți doi factori, da.
Si totusi ce facem cu molarii de minte? Ii scoatem sau nu?
Referitor la acest subiect, părerile sunt împărțite și în rândul medicilor. Unii sunt pentru extragerea lor timpurie, când dinții sunt încă în stadiul de mugure, alții susțin că e bine să se aștepte până la erupția lor și mai apoi să se ia o decizie referitor la extracție.
„Nu m-au durut dintii pana nu am mers la dentist”
Cred că expresia asta am auzit-o destul de des cu toții, atât noi, medicii, cât și pacienții, de la prieteni, cunoștințe sau poate au rostit-o chiar ei. Pentru că foarte multă lume nu înțelege de ce mai doare un dinte după ce el a fost tratat de dentist o sa încerc să explic, în câteva cuvinte, acest fenomen.