Arhiva pentru eticheta: dentist

Premiera… stomatologica pentru Horia Colibasanu, la Timisoara

Premiera… stomatologica pentru Horia Colibasanu, la Timisoara

Prima școală internaţională de vară de endodonţie din lume a adus la Timișoara câteva zeci de studenţi în ani terminali, rezidenţi şi tineri medici. Ei vor învăţa de la specialişti renumiţi din ţară şi din străinătate care sunt cele mai actuale tehnici de tratament. Unul dintre ei este… alpinistul Horia Colibășanu.

Endodonţia este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea bolilor nervului dentar şi tratamentul acestora. Școala de vară organizată la Timișoara va dura o săptămână și este o premieră mondială. „Am avut o experienţă foarte reuşită anul trecut, când a avut loc prima școală de vară internaţională de parodontologie din România. Interesul participanţilor a fost atât de mare încât am hotărât ca un an mai târziu, să organizăm o primă școală de vară de endodonţie. Este prima din lume. Este o provocare faptul că avem ca lectori cei mai buni specialişti din ţară şi cei mai buni specialişti români care activează în afara graniţelor ţării”, spune dr. Ştefan Ioan Stratul, iniţiatorul evenimentului. Până sâmbătă, cei care s-au înscris vor particpa la cursuri, dar şi la exerciţii clince şi demonstraţii live de tratament prin cele mai actuale tehnici din lume. Unul dintre cei care va susține cursuri este și… alpinistul timişorean Horia Colibăşanu! Stomatolog de meserie, Horia a revenit acasă acum o lună și jumătate, după ce a încercat să ajungă pe Everest fără șerpași și oxigen suplimentar. Din păcate, vremea rea i-a dat planurile peste cap.

Ce trebuie sa stii inainte de a ramane insarcinata

Articolul acesta este tot un articol despre dinți, dar este adresat viitoarelor mămici. Bineînțeles că este foarte important să ai grijă de dantura ta pe tot parcursul vieții și că problemele dentare au repercusiuni grave și asupra stării de sănătate generală, dar iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a lua decizia de a avea un copil, pentru a nu pune viața acestuia în pericol.

Cat costa extractia unui dinte temporar?

Acest articol vine ca o completare la articolele precedente în care am încercat să explic importanța dinților temporari. Dinții de lapte nu trebuie neglijați doar pentru că vor fi schimbați, din contră ei au consecințe directe asupra creșterii și dezvoltării oaselor maxilare și a dinților definitivi. Dar nu despre asta vreau să vorbesc în acest articol, ci despre extracția dinților temporari.

Dr. Bogdan Fondrea: „Un stomatolog bun este un om responsabil, corect si in continua perfectionare”

Totul a început cu o scurtă oprire în Timișoara, în drumul lui spre străinătate. Aceasta avea să se dovedească, ulterior, primul popas din calea destinului lui Bogdan Fondrea. I-a plăcut orașul, i-au placut timișorenii și a simțit că destinația lui se afla chiar la acest „popas”. De aici a pornit povestea Dental Design, una dintre cele mai mari clinici de stomatologie din vestul României.

Sa privim plombele dintr-o alta perspectiva

Acum câteva zile, citind mai multe articole de pe bloguri, am văzut că s-a tot scris despre cum se face o obturație, despre limita până la care o obturație face bine și când trebuie să renunțăm la această idee, despre ce se întâmplă dacă nu se face o obturație la timpul potrivit și tot felul de aspecte care țin de partea tehnică a lucrurilor.

Reflexul de voma accentuat

Reflexul de vomă este un subiect poate puțin discutat, dar totuși în practica stomatologică ne izbim și de acest aspect. Unii oameni se plâng că în momentul în care își periază dinții din spate au o senzație puternică de vomă. Tocmai de aceea, ei evită să perieze zonele respective, acestea se cariază și iată… am ajuns și la dentist.

O perioada buna de incepere a tratamentului stomatologic

Întotdeauna când vine vorba de mers la medicul stomatolog, majoritatea dintre noi găsim tot felul de pretexte prin care să amânăm această vizită. Motive precum „nu merg acum pentru că vine Paștele, vine Crăciunul, este prea frig afară” apar în mintea noastră atunci când ne uităm în oglindă și ne amintim că avem ceva probleme dentare.

Subiect tabu? Mai bine nu

Hotărăști să faci programare la dentist, de la recepție ți se spune telefonic că ar fi indicat să vii cu o radiografie panoramică la ora stabilită, la clinica X. Perfect, până aici nimic dificil. Cu teamă sau nu, se face ora stabilită, cu radiografia sub braț, suntem întâmpinați la receptie. Și de aici lucrurile se fac diferit de la clinică la clinică, dar, în principiu, pacientul este rugat să completeze o fișă!

Top