Tandemul Ciuhandu – Orza trage semnalul de alarma: „Se intorc mosierii!”

Cu mare, foarte mare responsabilitate pentru viitorul Timișoarei, viceprimarul-candidat Adrian Orza a făcut mari „dezvăluiri” vizavi de ceea ce-l împinge pe liberalul Nicolae Robu în lupta pentru Primăria Timișoara. Chiar așa, cum își permit unii să candideze la conducerea unei instituții care, în ultimii ani, era trecută în proprietatea „băieților deștepți” din interior!

Dând dovadă de mare vigilență patriotică și proletară, Orza a explicat că grupurile de interese din spatele lui Robu, atât din Timișoara, cât și din București, vor să ne cumpere „țărișoara”, adică să privatizeze câteva societăți din subordinea Consiliului Local. Evident că dl Orza nu dă nume, lăsându-le în suspensie pe aceste „grupuri”. Și apropo de grupuri de interese din București, poate ne va lămuri vreodată Orza cum firme din Capitală au umflat pe de-a moca aproape întregul panotaj stradal din Timișoara, făcând o gaura la municipalitate de un milion de euro. O spune Curtea de Conturi.

Revenind la subiect, spre deosebire de Orza, părerea mea este că Robu nu va avea curajul să facă ceea ce ar trebui într-adevăr făcut. Fiindcă cel puțin două societăți ar trebuie privatizate, iar un primar liberal ar fi obligat să facă acest lucru. Și nu vorbesc de un liberal radical, ci și unul mai soft, ca să spun așa. Evident, pe baza unor licitații transparente, corecte, nu cum ne-a obișnuit administrația Ciuhandu-Orza.

Să începem cu SC ADP, societatea care administrează celebrul Sistem Telpark (Teljaf) și care culege de pe stradă mașinile parcate ilegal contra celei mai mari taxe din România, ba chiar mai mare decât în multe orașe occidentale: 820 de lei. Adică aproape 200 de euro, în condițiile în care în multe orașe vestice taxa este de sub 100 de euro. Dacă nu se știe, ADP e și o societate de construcții. Care practică însă niște prețuri foarte mari, așa că nu se lipește la comenzi. Se ocupă doar de fușeraie.

În proporție de peste 80%, banii colectați prin Telpark, în loc să se facă parcări din ei, merg în salariile angajaților ADP. Nu mai vorbesc că aici e director, încă de la înființarea societății, un coleg de partid al dlui Orza. Să mai amintesc și că prin ADP s-a derulat cel mai mare tun imobiliar post-decembrist din Timișoara. Reîmprospătez memoria. Fiindcă nu putea să concesioneze un teren fără licitațe, Primăria a transferat fostul Ștrand al Tineretului de la Pădurea Verde către ADP.

Societatea l-a concesionat mai departe, fără licitație, pe un pe un preț absolut la mișto, 0,000001 lei/mp, unor oameni de afaceri timișoreni. Întâmplător, aceștia dețineau și un post de televiziune la care lui Ciuhandu i se ridicau niște ode absolut grețoase. În locul unei zone de agrement destinate timișoreanului de rând, acolo s-a făcut un bazin acoperit cu acces doar pentru cei cu bani. Să mai spunem că, tot sub ADP, a demarat construcția la parcarea din Piața 700, tot fără licitațe și care trebuia finalizată de vreo doi ani? Un sistem de parcare trebuie să existe în Timișoara, dar poate că el ar trebui să se reducă la un serviciu în cadrul Primăriei, iar ADP-ul scos la licitație. O licitație pe bune.

A doua societate a cărei privatizare ar trebui discutată la modul cel mai serios este Societatea de Drumuri Municipale (SDM). Aceasta a ajuns un intermediar între bugetul primăriei și firme subcontractante patronate de diverși oameni cu relații în primărie: fratele șefului de la Drumuri din instituție, un consilier PNȚCD, un cunoscut lider țărănist căruia i s-au furat din casă 150.000 de euro cash (!!!) etc. SDM, cu toate că are o grămadă de contracte, merge pe minus.

Chiar s-a pus problema supraviețurii printr-o infuzie de capital din bugetul primăriei. Și aici există o stație de asfalt care ar putea trece ca și serviciu în cadrul primăriei, iar restul privatizat. Parcă tot țărăniștii spuneau că statul este cel mai prost administrator. Așa este, la SDM și ADP s-a dovedit acest lucru. Doar că, în disperarea de cauză, acum „nu ne mai vindem țara!”. Bine că nu ne amenință domnii Orza și Ciuhnadu cu venirea moșierilor. OK, unii dintre ei și-au recăpătat „moștenirile” în perioada lui Ciuhandu. Oameni cu sânge domnesc, răspund la numele de Ionelaș, Vișinel, Cârpaci etc.

Și că tot veni vorba de licitații, poate dl Orza ne explică cum s-au făcut câteva dintre acestea. Și dau exemple la întâmplare. Afacerea Skoda, cu troleibuze aduse prin intermediul lui Mihai Marinescu, zis „Motanul”, pe atunci vicepreședinte PNȚCD. Afacerea e la DNA acum. Cum s-a licitat panotajul stradal? Cum s-a licitat concesionarea pe 14 ani a serviciilor de marcaj rutier firmei Rosign? Cum s-a licitat terenul pe care s-a ridicat „acvariul” din Piața Operei? Cum se dorea achiziționarea unor tramvaie la preț dublu față de cele achiziționate de Primăria Cluj Napoca? Și s-ar scrie romane aici.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

23 comentarii pentru acest articol

PE O TERASA IN CENTRUL TIMISOAREI,VAD MULTE MULTE PLIANTE CU ORZA,EVIDENT MI SE FACE RAU,DAR DANSII NU AU TOALETE,MA INTREB OARE PLATESTE CHIRIE CUM AU PLATIT SI CASUTELE DE CRACIUN CASEI DE CULTURA? SAU FACE UN BARTER IMPARTIRE DE PLIANTE CONTRA CHIRIE STRADALA? TOT ACOLO O RENUMITA AGENTIE DE TURISM ISI FACE RECLAMA FARA A AVEA PLATITA TAXA PE RECLAMA,POLITIA LOCALA TACE MALC SI DOAR NU O SA AMENDEZE TERASA UNOR TARANISTI!

Obositor-za a spus: (iunie 7th, 2012 at 11:58 )

Plictisitor-za si Ciuhi … vorbesc din nou aiurea :))

Alin a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:01 )

Iar incep taranistii, astia nici cu cateva zile inainte de alegeri nu se linistesc si-si vad de propriile treburi… INCREDIBIL! astia chiar se asteptau sa pupe ceva la primarie ? 😛

Luiza a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:07 )

Domnu ciuhandu? La cine ati dat dvs cu dl Orza tot centrul Timisoarei pe bani de nimic si doua treimi din spitale??? VA ROG CIOCU MIC!

clau a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:16 )

Se pare ca nimeni nu mai are niciun Dumnezeu in campania asta, nici macar cei care scriu despre…..

Carla a spus: (iunie 7th, 2012 at 12:30 )

La ce „privatizari” au facut taranistii mai bine ar tacea din gura! E jenant sa vorbesti asa ceva din moment ce tu ai facut NISTE MIZERRRRRIIII … vai s-amar!

criss a spus: (iunie 7th, 2012 at 15:22 )

Tipic lor.si in ultimele zile ei in loc sa isi vada de campania lor il ataca pe robu.Rusine….

Petre Truica a spus: (iunie 7th, 2012 at 15:24 )

Trist si groaznic de fapt.

Avem de ales intre o gasca de borfasi. Numai atata a produs acest oras, numai acesti candidati?

Daca ei sunt crema orasului e ingrozitor. Orza sau Robu sunt mafia mexicana sau cea italiana de pe strada 57 din New York.

hellas a spus: (iunie 7th, 2012 at 15:27 )

un oras de imbecili, asta a ajuns timisoara. cum de ne-am ales cu asemenea candidatii de toata jena, imi poate spune cineva? sunt incredibil de prosti toti, dar in special orza si robu. doua maimute.

claudia a spus: (iunie 7th, 2012 at 16:08 )

candidati slabi, presa cumparata, oameni care au senzatia ca stiu tot si vor vota total neinformat (si pe buna dreptate pentru ca nu ai cum sa iti iei informatia corecta din presa loca). va fi trist, mai ales ca vad superficialitatea cu care se arunca acuze in stanga si drepta, toata energia consumata pentru a scoate in evidenta numai aspectele negative si nici un dram de responsabilitate si maturitate care sa se axeze pe aspectele pozitive (tot ceea ce s-a facut si multele care trebuiesc facute de acum inainte); traim intr-un oras care nu mai stie sa colaboreze, sa lucreze in echipa si in care concurenta este gratuita, deci lipsita de mobilizare si dorinta de mai bine… trist

George a spus: (iunie 7th, 2012 at 16:41 )

Ciuhandu,orza,robu,tot aia e.Oameni care au facut parte din structurile politice hoate si care nu vor face nici in viitor nimic altceva decat sa isi plateasca apropiatii cu contracte,lucrari,mita,etc..

zorel a spus: (iunie 7th, 2012 at 18:35 )

Bravo INO! Ai grija insa ca mafiotii astia care au aruncat zjdemii de euroi sunt in stare de orice fata de cei care-i supara! Sanatate iti doresc si cat mai multe astfel de editoriale! Sunt putini care au asa curaj!!!

Alle a spus: (iunie 7th, 2012 at 19:33 )

Sa trezit si el acum ca pierde primaria. Nici macar nu stie ce vorbeste.

simona a spus: (iunie 7th, 2012 at 20:33 )

Dupa ce ca au vandut mare parte din Timisoara mai au si tupeu sa comenteze?? Sincer, ar trebui sa le fie RUSINE

Filip a spus: (iunie 7th, 2012 at 23:47 )

S-a retras ciuhandu,vine orza,vine robu,ciuma nu trece.Chiar avem nevoie de o schimbare reala,de ceva nou,nu de aceleasi personaje corupte

REPUBLICA BANAT a spus: (iunie 8th, 2012 at 07:41 )

HILAR

moi a spus: (iunie 8th, 2012 at 10:10 )

Fiecare gazetar face jocurile unui candidat.Aici observ ca dl gazetar le face pt dl Robu.Sper sa nu-i iasa !!!

Sorin a spus: (iunie 8th, 2012 at 10:47 )

Timisoara chiar are acum o mare sansa: sa aiba un primar cinstit, cu viziune, respectuos cu toata lumea si capabil sa faca ce trebuie facut pt. oras. Disperarea lui Ciuhandu si Orza e disperarea clanurilor din spatele lor.
Deci sa mergem la vot si sa votam Robu primar!

Iule a spus: (iunie 8th, 2012 at 15:30 )

Ce ziceti scapam de astia sau nu?

mihai a spus: (iunie 8th, 2012 at 22:38 )

Mai Zorel pe cine feliciti tu???? pe INO????? ha ha mai bine te-ai pensiona draga ca prea te stie lumea ca scrii la comanda!!! e plina lumea de lingai si cred ca unii isi cauta stapan nou! ca pe KOSTY cjt TOCMAI L-A ABANDONAT!!

mihai a spus: (iunie 8th, 2012 at 22:40 )

Revin comentariul se refera la INO! desigur si as felicita-o pe Claudia mai exact ptr ceea ce a scris! in rest oameni buni votati dupa cum va dicteaza constiinta!

Emma a spus: (iunie 9th, 2012 at 23:25 )

Nesimtitorza si Ciuhandu ce o sa va piara voua zambetul de pe buze dupa ce va castiga Nicolae Robu! Nu o sa va mai permiteti voi sa faceti glume de prost gust!

pagubitul a spus: (iunie 13th, 2012 at 21:26 )

Legat de ADP:Taxa de ridicare,nu este 820 de lei.Este o minciuna.Taxa de ridicare este 573,10lei si,nu cred ca e cea mai mare din tara.Legat de salariile celor de la ADP,ar trebui sa va interesati ,de nivelul salariilor angajatilor si veti constata ca,majoritatea au salariul minim pe economie.Asa ca ,nu mi se pare ca banii din Telpark,s-au dus numai pe salariile angajatilor.S-au dus ,poate in alta parte,dar in salarile angajatilor,sigur nu.Asa ca ,informati-va inainte de a scrie ,un articol!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie

Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

USR a rezolvat în timp record problema înlocuirii demisionatei Ana Munteanu din Consiliul Local Timișoara, iar înlocuitorul acesteia a depus jurământul pe postul preluat în cursul zilei de luni. Partidul rămăsese cu un consilier local în minus în CLT, în februarie, după ce controversata Ana Munteanu și-a dat demisia de pe postul oferit de alegători,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Înlocuitorul Anei Munteanu a depus jurământul pe locul rămas liber în consiliul local
Finalizat în urmă cu patru luni, primul spital construit în România din fonduri private, nu poate fi încă deschis din cauza unor proceduri birocratice, lucru care l-a indignat foarte mult pe senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan.  În urmă cu patru luni Asociaţia “Dăruiește Viață” a finalizat primul spital construit în România pentru copiii bolnavi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, revoltat: “Rafila, nu mai ține închis spitalul pentru copiii cu cancer!”
Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
SCM Politehnica Timișoara a jucat pe terenul echipei CSM Vaslui, în etapa a XXIII-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Meciul era vital pentru ambele echipele aflate în zona inferioară a clasamentului. Prima repriză a fost foarte echilibrată, chiar dacă gazdele s-au desprins la 5-2, în minutul 8. Reușitele lui Marjanovic, din 7 metri, și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pas uriaş spre salvarea de la retrogradare
Duminică spre seară, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la un accident rutier care ar fi avut loc pe raza localității Chișoda. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că, o femeie în vârstă de 36 de ani a condus un autoturism pe strada Cooperatorilor din localitatea Chișoda...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Femeie ucisă pe trecerea de pietoni în Chişoda
Un teren viran, pe care erau mai multe clădiri dezafectate, a fost total transformat. La intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului sunt acum câteva zeci de noi locuri de parcare, soluția aleasă pentru realizare fiind dalele înierbate. Tot acolo vor fi plantați mai mulți copaci. Terenul transformat este deschis începând de sâmbătă seara,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un teren viran, cu clădiri dezafectate, a fost transformat total și va oferi parcări și zone verzi
Patru sportive de la CSU Politehnica Timișoara s-au aflat la startul Campionatului Național de 10.000 de metri, la Târgu Jiu, întrecere destinată atletelor U23, dar și senioarelor. Cea mai bună clasare a fost obținută de Iulia Mărginean. A fost a treia clasată și a câștigat, astfel, medalia de bronz. Celelalte sportive care au reprezentat Politehnica...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulia Mărginean de la Politehnica a câștigat bronzul la Campionatul Național de 10.000 de metri, la tineret
Top