Mediul medical din Timișoara este mai aproape în a primi acreditarea pentru realizarea fertilizării in vitro decât pentru transplantul renal, de asemenea oprit în orașul de pe Bega. Motivul, spitalele nu mai au specialiști care să aibă experiență în acest domeniu, ceea ce face acreditarea mai dificilă. Deschiderea noii clinici Bega oferă perspective pentru redeschiderea…
A murit prof. dr. Ioan Munteanu, cel care a realizat prima fertilizare in vitro din România
Ginecologul timișorean Ioan Munteanu, cel care a realizat, în 1996, prima fertilizare in vitro din România, a murit. Ar fi împlinit 80 de ani peste o lună și jumătate și, în îndelungata sa carieră, a făcut fericite peste 10.000 de cupluri.
Fertilizarea in vitro de la Timisoara depinde de o semnatura de la Bucuresti
Primul copil născut prin fertilizare in vitro în România, la Timișoara, a împlinit deja 18 ani, însă laboratorul FIV de la Maternitatea „Bega” a fost închis în 2009. Reluarea activităţii lui este cea mai mare dorinţă a medicilor, care așteaptă o decizie favorabilă de la București. Totul ține de bunăvoința Agenției Naționale de Transplant, care însă nu se grăbește să dea un răspuns.
Nu mai sunt bani pentru fertilizarea in vitro
Ministerul Sănătății a oprit finanțarea programului naţional de fertilizare in vitro. Asta, deși, în România, o familie din șase se confruntă cu probleme de fertilitate. O cincime din copiii născuți, până acum, prin acest program au venit pe lume la Timișoara.