Povara acestor vremuri – cu atâtea tragedii, izolare, muncă de acasă şi şcoală online – dăunează sănătăţii şi psihic, şi fizic. Stresul merge mână în mână nu doar cu anxietatea şi depresia, ci şi cu scăderea imunităţii, spun medicii. Iar virusul e acum mai aproape ca niciodată de fiecare familie. Specialiştii vin cu soluţii la…
Obezitatea infantilă atinge cote alarmante în perioada pandemiei
Potrivit unui studiu realizat de experții de la Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite ale Americii, obezitatea în rândul copiilor a explodat în timpul pandemiei. Concluziile studiului au fost publicate de Inquisitr și arată că 1 din 6 copii din Statele Unite ale Americii suferă din cauza obezității, o afecțiune tot mai…
Unora (Simona Neumann) le place… stresul
În urmă cu două zile, directorul executiv al Asociaţiei TM 2021 (3), Simona Neumann, a ieşit public, cu o lungă scrisoare deschisă, în care îşi exprima “partea ei de adevăr” despre proiectul Capitalei Culturale. Neumann spune că nu ar fi făcut aces demers, dacă într-un site local nu ar fi apărut corespondenţa sa privată cu…
Mai bine de jumătate din personalul medical de la Babeș este epuizat după un an de pandemie
„Burnout sau epuizarea profesională reprezintă o stare de epuizare, atât fizică, cât și psihică, ce apare în special la persoanele a căror profesie implică o responsabilitate deosebită și interacțiuni frecvente cu oameni”, spune psihologul Herber Freudenberger, cel care a identificat existența acestui sindrom. Burnout-ul poate duce nu doar la epuizare emoțională, ci și fizică, depersonalizare…
Romanii cred ca aparatele moderne sunt bune, dar cam… stresante
Românii sunt mari amatori de tehnică modernă! Cea mai mare parte a acestora consideră că tehnologia actuala le aduce îmbunătăţiri în confortul vieţii de zi cu zi. Totuşi, o treime din românii chestionaţi în cadrul unui sondaj realizat de furnizorul din domeniul energiei E.ON consideră că tehnologia modernă duce la creşterea stresului.
Pampu e ingrijorat de starea Colterm, dar n-o arata public
Criticat de primarul Nicolae Robu pentru „autosuficiență”, directorul Colterm, Petrică Pampu, spune că, de fapt, lucrurile nu stau deloc așa. Atâta că… el n-a ieșit să se plângă în presă de condițiile stresante în care își desfășoară activitatea.
„Nea Jean” n-are niciun stres cu ANI si nici nu stia de contractele fiicei lui!
Ioan Cojocari habar n-avea că fiica lui lucrează cu Primăria Timișoara! Secretarul PMT spune că nu l-au interesat defel contractele cu notarii, pentru că aveau valori mult prea mici. El susține totuși că, preventiv, i-a interzis Paulei Cojocari să ia vreun contract mare cu municipalitatea.
Palmierii lui Robu s-au ingalbenit de stres!
Palmierii plantați recent în centrul Timișoarei vor ierna, foarte probabil, într-o seră a Universităţii de Ştiinţe Agricole. Asta, dacă vor reuși să supraviețuiască până atunci, în condițiile în care, la numai o săptămână de la instalare, au început să se usuce. Specialiștii spun că situația e mult mai complicată decât cred oficialii primăriei.
Stresul si rolul sau in sinteza corticosteroizilor
Cortizolul este hormonul corticosteroid secretat de glandele suprarenale (din colesterol) în condiții de stres. Secreția de cortizol este stimulată de ACTH (hormonul adrenocorticotropic secretat de hipofiza anterioară) și CRH (corticotropina secretată de hipotalamus) și are un ritm circadian, crește dimineața după trezire (în 30 – 45 minute) și scade către seară. Cel mai mic nivel se atinge la trei ore după ce adormim.