Arhiva pentru eticheta: crestini

La Timisoara porneste Marsul pentru viața. Mesaje antiavort pe strazile orasului

La Timisoara porneste Marsul pentru viața. Mesaje antiavort pe strazile orasului

Marșul pentru viață se va desfășura la Timișoara, sâmbătă, 24 martie. Reprezentanți ai diferitelor confesiuni vor mărșălui pe străzile urbei de pe Bega pentru viață, într-o manifestare care spune „nu” avortului.

Mare sarbatoare crestina: Sfintii Imparati Constantin si Elena

În fiecare an, pe 21 mai, creștinii îi sărbatoresc pe Sfinții împărați Constantin și Elena. Datorită celor doi, creștinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise, iar duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman. Peste 1,7 milioane de români își sărbătoresc în această zi onomastica.

Schimbarea la Fata

Creștinii sărbătoresc, pe 6 august, Schimbarea la Față, una dintre cele mai mari sărbători religioase. În această zi, apostolii s-au convins că Iisus nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci însuși fiul lui Dumnezeu.

Sarbatoarea Rusaliilor

Pe 12 iunie, creștinii sărbătoresc Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile, una dintre cele mai importante sărbători creştine. Duminica Cincizecimii sau a Pogorârii Sfântului Duh, numită în popor şi Duminica mare, se celebrează întotdeauna la zece zile după Înălţare sau la 50 de zile după Paşti.

Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com