Arhiva pentru eticheta: crestini

Marsul Invierii porneste din nou la Timisoara

Marsul Invierii porneste din nou la Timisoara

Cea de-a doua zi de Paște va scoate, din nou, în plimbare pe străzile Timișoarei câteva sute de creștini. Aceștia vor participa la ediția cu numărul 26 a Marșului Învierii, organizat de Asociația Evanghelistică și de Caritate „Isus Speranța României”, alături de bisericile creștine din Timișoara.

Mare sarbatoare crestina: Sfintii Imparati Constantin si Elena

În fiecare an, pe 21 mai, creștinii îi sărbatoresc pe Sfinții împărați Constantin și Elena. Datorită celor doi, creștinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise, iar duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman. Peste 1,7 milioane de români își sărbătoresc în această zi onomastica.

Schimbarea la Fata

Creștinii sărbătoresc, pe 6 august, Schimbarea la Față, una dintre cele mai mari sărbători religioase. În această zi, apostolii s-au convins că Iisus nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci însuși fiul lui Dumnezeu.

Sarbatoarea Rusaliilor

Pe 12 iunie, creștinii sărbătoresc Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile, una dintre cele mai importante sărbători creştine. Duminica Cincizecimii sau a Pogorârii Sfântului Duh, numită în popor şi Duminica mare, se celebrează întotdeauna la zece zile după Înălţare sau la 50 de zile după Paşti.

Top