Posibilă epidemie de varicelă la Generală 30

La Școala Generală Nr. 30 din Timișoara e nebuloasă mare. Părinții sunt speriați din cauza numărului de elevi bolnavi de varicelă, dar sunt și supărați că nimeni din conducerea școlii nu le spune dacă există pericolul unei epidemii.


La grupa de afterschool a fetiței mele sunt deja trei copii care au varicelă. Nu pot să spun cu certitudine, că nimeni nu ne zice nimic aici, dar cred că și la cealaltă grupă sunt copii bolnavi. În plus, ambele grupe împart același spațiu, aceeași clasă care e prea mică. Conducerea școlii nu făcut încă dezinfecție și nici nu ne spune dacă să ținem copiii acasă”, afirmă Ana M., mama unei fetițe de clasa a II-a. „În școală există doar două cazuri confirmate și un copil suspect de varicelă. Este adevărat că, acum zece zile, am avut două cazuri de scarlatină, dar am făcut dezinfecție cu Sanepidul. Nu se pune problema că nu luăm în seamă aceste probleme”, spune, pe de altă parte, Mihaela Șora, director adjunct la Școala Generală 30.

Am luat legătura cu Primăria Timișoara, ca să aflăm din surse exacte, adică de la medicul școlar care aparține de unitatea respectivă și se subordonează PMT, care este situația. „Asistenta Micșa, care lucrează cu jumătate de normă la Generală 30, ne-a spus că sunt zece cazuri de varicelă. M-a sunat și doamna directoare, care a spus că s-a făcut deja dezinfecție, au fost cei de la Sanepid. Primăria face, la rândul ei, o dezinfecție serioasă, dar numai dacă este sesizată. Or, noi nu am fost sesizați. Am discutat cu doamna directoare și, dacă spune că nu este nici o problemă, își asumă responsabilitatea pentru ceea ce spune”,ne-a declarat Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al municipalității.

Nu e caz de epidemie”

Nici Sanepidul nu știe prea multe despre situația de la școala timișoreană. „Noi nu am făcut nici o dezinfecție la Școală Generală 30! Medicul sau asistenta de acolo ar fi trebuit să dea un telefon și să ne anunțe, că noi nu avem de unde să știm! Părinții categoric își duc copiii la medicul de familie. În cazul acesta, până la urmă, nici nu trebuie făcut un examen de laborator, pentru că erupția este un semn vizibil al bolii. Recomandarea în aceste cazuri este să se facă triajul zilnic”, spune, răspicat, Viorica Dumitru, director Sanepid.

Maria Jula, directorul unității școlare, susține că, la această oră, nu există pericolul unei epidemii. Asta, deși de ieri până azi, numărul copiilor bolnavi de varicelă a crescut de la 2 la 17! „De vinerea trecută au apărut patru cazuri la clasa I. Nici părinții nu îi țin acasă pe copii decât dacă sunt bolnavi, dar nici nu e caz de epidemie. Trebuie ca o treime din colectiv să fie bolnav și, vă rog să notați, la 1.130 de elevi avem 17 bolnavi cu varicelă, cel mult doi într-o clasă. În rest, sunt cazuri izolate”, ne-a declarat Maria Jula. „Mămica unei eleve din clasa a II-a ne-a spus că în clasa fetei sunt trei copii bolnavi. Ce măsuri luați?”, am informat-o sec. „Se face dezinfecția clasei, se aerisește, copiilor le spunem să se spele pe mâini… măsurile normale pentru aceste situații”, a mai spus Maria Jula. „Ați spus că s-a făcut dezinfecția cu Sanepidul. Directorul acestei instituții spune că nu a efectuat nicio acțiune la școala dumneavoastră”, am continuat. „S-a făcut acum zece zile, când am avut cele două cazuri de scarlatină.” „Dacă de ieri și până acum au apărut 15 cazuri de varicelă, vă așteptați ca, până la începerea vacanței, să fie în școală mai mulți copii bolnavi?” „Nu avem de unde să știm. Unii copii probabil că au mai făcut și doar un caz la un milion o mai face o dată”, a conchis directorul unității. Viorica Dumitru, directorul Sanepid Timișoara, a spus că va verifica situația de la Școala Generală Nr. 30.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

aura a spus: (decembrie 14th, 2010 at 15:46 )

In sfarsit s-a sesizat cineva ca la scoala aia ceva nu e in regula. Mai nou directoarea nu ii lasa pe parinti sa intre in clase, la afterscool, ca sa nu vada in ce mizerie stau copiii. Si noi platim ca fraierii pentru serviciul asta…

relu a spus: (decembrie 14th, 2010 at 15:50 )

cat mai multe controale la scoala asta! asta merita doamna directoate, ca nu stie decat sa tipe pe coridoare si sa faca pe jandarmu…bine ca inchiriaza spatii la oameni cu lagaturi in PDL

nicoleta a spus: (decembrie 14th, 2010 at 15:53 )

intre orele 15 si 16, ce dracu se intampla cu orele de sport pe care profesorul le tine pe coridoare, de parca nu ar exista sala de sport?! si pe aia o inchiriaza oare la pedelisti?!!

ilie a spus: (decembrie 14th, 2010 at 15:56 )

sa-si ia o vacanta directoarele astea

Bostan Liliana a spus: (decembrie 14th, 2010 at 16:41 )

Bravo celor care s-au gandit sa ia initiativa. Era cazul ca cineva sa spuna lucrurilor pe nume. Sunt de acord si cu comentariile vis-a-vis de accesul restrictionat al parintilor in scoala.Atitudinea unor cadre didactice lasa de dorit!Nu e normal ca si parinte sa fii tratat de cadre ca si cum ai fi infractor….si asta doar pt ca vrei sa-ti iei copilul in siguranta din sala de clasa. Referitor la posibila epidemie….trebuia conducerea sa ia initiativa de a solicita sanepidul…si nu sa stea parintii intr-un stress de atata timp…

Anghel a spus: (decembrie 14th, 2010 at 16:53 )

Super articol. Cineva are coloana. Sper ca majoritatea parintilor sa ajunga sa cunoasca continutul articolullui…sunt convins ca se alatura noua, celor nemultumiti de conducerea scolii 30 si implicit de deciziile acesteia.Atmosfera pe scurt ar fi: parinti pe holurile scolii, iritati si stresati de focarele de infectie din scoala,mizerie, praf, aer inchis in salile de curs, usi inchise in nasul parintilor care n-au dreptul sa intre in salile de clasa.Oare de ce au dreptul cei cu micul trafic ( carnetele, bastonase magice, poze de vanzare) sa intre si parintii nu????

Rosu Ion a spus: (decembrie 14th, 2010 at 17:43 )

Platim bani destui la scoala,ce se face cu ei???? Cerem doar un minim respect, conditii normale de invatat ( curatenia care lipseste cu desavarsire in clase si nu mai vorbim de toalete) si reguli mai putin ciudate din partea conducerii.

noi parintii a spus: (decembrie 14th, 2010 at 21:53 )

Felicitari si toata stima tuturor parintilor implicati in toata aceasta situatie teribila.Nu mi se pare absolut deloc firesc sa se interzica parintilor intrarea in salile de curs – after school cata vreme acestia platesc lunar o suma deloc infima as spune.Este inadmisibil, desi traim in Romania, ca o directoare si cadrele didactice sa aiba asa o atitudine oribila as putea spune cu parintii, demna de persoane inculte.Nu discutam de profesionalismul acestora insa daca au asa un comportament cu adultii ma intreb oare cum se poarta cu elevii? Sunt de-a dreptul stresata de toate cele intamplate, dar totusi nu imi pot imagina cum de exista scarlatina in scoala desi suntem in 2010, nu in 1800. Tind sa cred ca nu mai exista Sanepid daca nimeni nu mai merge in control pe la institutiile scolare.Stimati parinti nu va lasati pt ca vi se imbolnavesc copiii pe banii dvs.Hai cu doamne ajuta !!!

Botescu R a spus: (decembrie 15th, 2010 at 06:04 )

Se pare ca sunt in urma cu stirile. E un subiect interesant si care bineinteles ma priveste si pe mine, avand copil in pregatitoare si „cu un picior” in vestita generala 30.Se pare ca trebuie sa ma mai gandesc unde inscriu copilul in anul urmator. Cu asa vesti, nu m-as risca. Parinti, sa se rezolve asa cum vreti voi! Ma alatur protestului vostru.

Ana a spus: (decembrie 15th, 2010 at 14:21 )

Domnilor care a-ti scris mai sus, ma intreb daca vorbim despre aceeasi scoala !!! Eu am doi copii in Scoala 30 si sunt foarte fericita ca ii am acolo. A-ti intrat vreodata in toalete sau clase?
Cu siguranta cineva are un interes sa denigreze aceasta scoala. E foarte urat pentru ca e viata unor copii in joc.

Va rog, dragi parinti sa va amintiti cum va duceati copiii la gradinita si nu treceati mai departe de poarta !!!! Atunci nu v-ati temut de siguranta lor? Oare la varsta de 3,4 ani sunt mai capabili sa-si poarte de grija decat acum la varsta scolara?
De ce trebuie sa ne luam copiii din clasa? Sa ne lovim unii de altii pe coridoare, sa intre cine vrea si cum vrea fara niciun fel de control? Va mirati dupa aceea ca va sunt agresati copiii?

Unde ati vazut domnilor institutii in care fiecare umbla pe coridoare dupa bunul plac?
Sa va fie rusine de o astfel de atitudine!!!

Dn/Dna Botescu Daca sunteti cu un picior in Scoala 30 ati nimerit exact unde trebuie. Mergeti in scoala si va convingeti singur de conditii, veti putea intra asa cum am putut si eu, o ilustra necunoscuta mamica, atunci cand am dorit sa vad o sala de clasa unde urma sa invete fetita mea. Am fost desigur condusa de cineva acolo si nu lasata sa umblu haotic pe coridoare si asta mi s-a parut ca face parte din normalitate.

Nu e domnilor si doamnelor o garnizoana, e doar o unitate scolara condusa cu cap si asta desigur este meritul managementului de calitate aplicat aici !!!!

Multumesc acestei scoli ca exista !

liana a spus: (decembrie 15th, 2010 at 14:39 )

cu siguranta copilul tau nu are varicela si nu te intereseaza conditiile din cls citeste articolul directoarea minte cu nerusinare

Carmen Duţă a spus: (decembrie 15th, 2010 at 15:29 )

Autoarea articolului nu ştie ce este „epidemie” , să îşi facă articolele în grădiniţe unde la câte o grupă sunt 10 copii bolnavi de astfel de boală!!!
Poate mamele nu vor să-şi supravegheze copiii acasă, fiindcă trebuie să stea pe la porţile şcolii să urmărească ce e rău doar! Pe la şcoli cu „firmă” aţi mers să vedeţi toaletele, pute lângă ele, cum o fi înăuntru?
Când aveam copilul în clasa a III-a umblau vagabonzi să le fure banii sau mâncarea, intrau tot felul de indivizi la vestiare să fure din lucrurile copiilor, până veneau jandarmii – dispăreau!
Cine să ne păzească integritatea copiilor dacă noi ne împotrivim unor reguli decente impuse de situaţia în care am înţeles că s-a redus nr. de personal?În orice instituţie se trece mai întâi de un portar, dacă nu există se aplică regulile acelei instituţii, sau nu aşa se face oriunde în lumea asta mare?
În clase e cald,e lumină,e parchet lustruit, bănci curate, profesorii sunt deosebiţi! Ce ne trebuie mai mult? Bunul simţ nu mai există? Mai sunt atâtea şcoli în Timişoara du-ţi copilul oriunde că te vei întoarce aici!

Vili a spus: (decembrie 15th, 2010 at 15:42 )

Directoarea e de vina ca are copilul tau varicela? Du-te si-ti trateaza copilul cu crema mentolata si tine-l la caldura!Bine ca face acum si nu la batranete sau ti-a stricat planurile de vacanta boala copilului: nu te mai poti duce la schi in Alpi?

mirela a spus: (decembrie 15th, 2010 at 16:04 )

Inteleg ca pentru unii e normal sa se stea cu mainile in san atunci cand apare o boala contagioasa intr-un colectiv de copii (Vili si Carmen Duta – cred ca traiti in alta lume din moment ce vi se pare normal sa existe copii bolnavi si conducerea scolii sa nu ia masuri!). Ceea ce stiu eu despre gen 30 e ca orele de sport se tin pe coridoarele scolii, asta in timp ce sala este inchiriata! Si nu oricui ci la fratele deputatului alin popoviciu pentru tenis asta in timp ce si nevasta-sa are acolo inchiriat un spatiu pentru o sala de aerobic. Asa isi asigura directoarea spatele, o doare in cot de orele copiilor ca trebuie sa se puna bine cu partidul. Sunt multe pe care nu le stiti, doamnelor si domnilor care o laudati pe directoare.

Neli a spus: (decembrie 15th, 2010 at 20:56 )

Intr-adevar, Scoala 30 nu are „nimic” de oferit. Doamna director, prin lipsa dansei de profesionalism de care o acuzati, a reusit sa atraga fonduri cu cativa ani in urma pentru a pune piscina incalzita in functiune, sa o intretina, a reusit sa utileze laboratore moderne, a dotat sala de sport (unde copiii scolii noastre, sub indrumarea si devotamentul profesorilor de educatie fizica au excelat la competitii nationale chiar!) si sala de spectacole sau multifunctionala, cum i se mai spune, si, da, uneori se tin si acolo ore de educatie fizica din simplul motiv ca in sala de sport – apropo, la care alta scoala ati mai intalnit o sala de sport de calitatea si marimea celei de la gen. 30? – isi desfasoara activitatea alte 2 clase in acelasi timp. Si lista „neagra” a doamnei director si a celor din Scoala 30 continua: atelier de educatie plastica (mai e nevoie sa spun ca si in acest domeniu premiile curg garla?) sala de mese, program dupa scoala (after school) pentru ca parintii sa poata merge la serviciu linistiti si sa-si ia copiii acasa mancati, invatati, daca se poate si educati – ca doar de toate e responsabila scoala! Nu inteleg de ce va revoltati, ca platiti servicii de after school? Foarte bine, unde s-a mai pomenit ca profesorii sa faca munca patriotica la nesfarsit? Destul ca mai venim la scoala dupa toate umilintele la care am fost supusi, incepand de la minister si ajungand pana la nivel de cartier. Da, noi astia, care va stresam pe coridoare, reusim sa aplanam conflicte intre parinti gata sa se ia la bataie, ba, mai rau, gata sa va ia copilul dumneavoastra la bataie fara sa mai astepte si o a treia opinie. Si acesta e doar unul din multele motive pentru care s-au luat masuri de securitate. Oare nu suntem de aceeasi parte a baricadei? Nu veghem si noi la buna crestere a copilului dumneavoastra? N-ati inteles ca nu noi suntem problema, dar datorita atitudinii dumneavoastra de denigrare permanenta, ne tot puneti piedici in a ne desfasura misiunea de educare a copiilor dumneavoastra. Spunea cineva mai sus de asa-zisele conditii insalubre din Scoala 30. Pesemne ca nu cunoasteti intelesul acestui cuvant! Va invit sa faceti un tur al scolilor din oras, si apoi sa va dati cu parerea. Rusine tuturor celor care n-au inteles pana acum ca tot ceea ce facem in scoala asta, (apropo, cineva a numit-o scoala europeana) este pentru, si nu impotriva copiilor dumneavoastra!

ana a spus: (decembrie 16th, 2010 at 06:35 )

directoarea acestei scoli ar trebui sa inteleaga ca nu se afla pe mosia ei.cadrele didactice sunt nemaipomenite dar directoare are o atitudine care lasa de dorit.si eu am fetita la ac sc si intradevar orele se desfasoara pe hol iar baile lasa de dorit.da,ma intereseaza ca parinte conditii decente ptr copilul meu.drepturi avem in aceasta scoala? ?? care sunt?

alin a spus: (decembrie 16th, 2010 at 17:59 )

Imi pare rau ca lupta politica a ajuns si in scoli. O „doamna” din PSD, dornica de afirmare, isi face loc in partid scriind articole defaimatoare la adresa unei scoli de prestigiu din Timisoara, o scoala moderna, vizitata si laudata de multi diplomati. Doamna director este corecta si cinstita. Nu exista o epidemie de varicela. Nu s-au mai inregistrat noi cazuri de doua zile. Varicela este o boala a copilariei pe care o pot face atat copiii modesti cat si cei „alesi”. Conditiile din scoala sunt cu mult mai bune decat in alte scoli din oras, toaletele sunt curate si in clase e cald. Unde ati vazut mizerie? A, ca unii nu au grija de ceea ce li se ofera, asta tine de cei 7 ani de acasa. Dar in urma lor cineva face curatenie chiar daca are un salariu de mizerie. Are importanta cui sunt inchiriate spatiile scolii dupa orele de curs daca scoala face rost astfel de finantare pentru bazinul de inot? Cate scoli se mai pot mandri cu asa ceva? Cu privire la regula intrarii in scoala, consider ca este singurul mod de a ne feri de infractori. Mergeti la alte scoli sa vedeti cum nici elevii nu mai intra dupa ce a sunat, sau la polul opus, elevi care se drogheaza sau beau in incinta scolii. Oare cum e mai bine? Nu stiti decat sa aruncat cu noroi si sa vedeti partea negativa a oricarui lucru, fara sa ganditi in perspectiva. Sa faci rau e usor…Oare cine are castigat si ce?

livia a spus: (decembrie 16th, 2010 at 19:09 )

Mie mi se pare că lucrurile în acest caz sunt foarte simple, dar sunt complicate de către unii „comentatori” care au sărit să o apere pe directoare. Deci: 1. În şcoală au existat câteva cazuri de varicelă. 2. Dna directoare le-a trecut sub tăcere. 3. Sanepidul spune că nu s-a făcut dezinfecţie. 4. Directoare spune că s-a făcut. Rezultă că directoarea minte. În apărarea ei, Alin vine şi spune că de două zile nu s-au înregistrat noi cazuri. Extraordinar! Dar până atunci poate au fost 100. Să ne trăieşti Aline, dacă nu cumva eşti un pseudonim al directoarei. Că prea le ştii tu pe toate. Păcat că minte multă nu prea ai. Ştii şi că spaţiile şcolii sunt închiriate pentru bani. Fain! Dacă ies bani se pot deschide şi vreo trei baruri în clase. Şi de ce nu, un streaptease. Şi un club, şi, pentru ăi mai săraci, cinci bodege. Bani să iasă!

Andreea C a spus: (decembrie 16th, 2010 at 20:14 )

Ironic: Am o propunere: haideti sa nu ne mai trimitem copiii la scoala, ca deh, in ziua de azi doar stim cu totii ca nu mai trebuie sa ai scoala in Romania ca sa fii „cineva”… si sa dai aiurea din gura, cand nu ai alta ocupatie (dupa cum se pare). Scoala dauneaza grav sanatatii!!!! Mai bine fara scoala…nu-i asa? Cum era vorba aceea … ? Mai bine un magar sanatos decat un filozof ofticos, nu?
Serios: Mi-a placut ce au avut de spus Alin, Vili si Carmen Duta. E usor sa existe un instigator, nu conteaza de ce natura (politica sau nu) care sa fie apoi urmat de o intreaga gloata de nestiutori – sindromul turmei…
Oare ce au de spus fostii elevi ai scolii? Elevi care au inceput cu premii si medalii acolo in scoala, copii normali, cu bolile copilariei, si care isi amintesc cu mare drag de generala 30?… Si care se mandresc si acum ca au fost elevi acolo. (Cel putin cercul de prieteni al copiilor mei.)
Si da, a fost o problema cu ceva timp in urma, cand tin minte ca s-au sesizat unii parinti si s-au revoltat ca li se parea ca nu e suficienta paza si siguranta in scoala, ca intra prea multa lume dupa pofta inimii. Acum problema s-a rezolvat. Totul e pazit si nu intra nimeni fara sa fie intrebat ce doreste. Nu e normal asa? Copiii mei merg in continuare la inot acolo, desi sunt la liceu acum, si au fost incantati de schimbari. Acuma nici paza, protectia si siguranta copiilor din scoala nu e buna? Asadar intotdeauna vor fi unii nemultumiti. Pacat. Mie mi s-a parut o scoala foarte buna. O recomand oricui.
Si da, intr-adevar, partile bune nu se observa niciodata. Oare de ce nu am citit in ziare de copiii de la generala 30 care au luat premii si medalii la diverse concursuri si olimpiade? Pentru ca sunt multi, de asta va asigur numai din ce stiu eu si din ce am vazut la sfarsit de an scolar cand ni s-a permis parintilor sa asistam la festivitatea de premiere. Sau toate proiectele frumoase in care au fost implicati copiii… De ce nu scriu ziarele de toate astea? Ati si gasit un subiect fantastic de dezbatut: Varicela. Bine ca fac copiii boala asta acuma, cat sunt inca mici si nu o fac la maturitate…v-ati gandit asa un pic? Eu nu m-am bucurat cand au fost bolnavi copiii mei, pentru ca am suferit de fiecare data alaturi de ei, poate m-am framantat mai mult decat ei…Dar m-am bucurat ca au facut toate bolile la timpul lor.
Oricum imi imaginez ca s-au luat deja masuri acolo la scoala, fara sa mai fi fost nevoie sa se sesizeze unii dintre parinti.
Oameni buni, oare chiar nu aveti ce face? Cred ca unii isi dau singuri prea multa importanta, pentru ca nimeni altcineva nu le-o acorda….

Aleen a spus: (decembrie 16th, 2010 at 21:14 )

Da,vad ca se tot vorbeste despre drepturile pe care noi ca parinti le avem ,despre obligatiile noastre insa nimic.Nu inteleg unde este problema ca nu se mai pot plimba parintii nestingheriti prin scoala? Mi se pare normal sa se intample asa.Sau?Problema este ca nu mai puteti circula ca sa interpretati in sens negativ tot ce se intampla acolo?Pentru ca este clar ca sunteti rau intentionati.Nu cred ca este vreun invatator care nu discuta cu parintii ori de cate ori acesta doreste ,pur si simplu nu cred.Am avut si eu fetita in ciclul primar iar doamna invatatoare a sta de vorba cu mine ,cat si cu alti parinti, ori de cate ori a fost solicitata.
Acum ,fetita este la gimnaziu ,unde exista ora de consultatii cu parintii saptamanala cand doamna diriginta sta la dispozitia parintilor dupa un orar dinainte anuntat, iar numarul dansei de telefon il au toti parintii.Deci nu pot spune ca nu am acces la informatii despre copilul meu.A,ca nu ma pot plimba prin scoala dupa bunul meu plac ? Este totusi o institutie scolara nu este gradina publica .Va plangeti de igiena scolii dar aveti pretentia sa se circule liber pe acolo,pai atunci cum mai pastram curatenia?
Dintotdeauna copiii din ciclul primar au facut varicela ,cei care „au scapat”la gradinita o fac in scoala primara.Ce-i cu isteria asta?Este totusi varicela ,o boala pe care majoritatea copiilor o fac,deci luati-o mai cu calm.
Ati auzit-o cumva pe domna directoare ridicand tonul pe holurile scolii?Daca tot sunteti atat de „plimbati”prin scoala probabil ca nu v-a scapat vacarmul pe care copiii NOSTRI il fac in pauze.Deci,cum ati fi vrut sa se faca auzita?
Avem norocul ca aceasta scoala sa fie condusa de o echipa profesionista ,cu un corp profesoral competent si devotat copiilor ,deci dragi parinti cu copii in grupa pregatitoare,nu va lasati influentati de carcotasi rau intentionati sau poate prost informati si convigeti-va singuri de contrariu.Este o scoala care le ofera multe oportunitati copiilor nostri,ar fi pacat sa le ratati.

Mara P a spus: (decembrie 17th, 2010 at 06:34 )

oameni buni,am si eu 2 fetite la sc 30.o tot laudati pe directoare! aceasta se comporta dupa bunul plac! de performante de ce nu are grija ea sa le mediatizeze daca e atat de buna!faptul ca sunt parinti care au indraznit sa spuna ce probleme sunt la sc aceasta nu inseamna ca nu-i intereseaza siguranta copiilor! treceti foarte usor peste usurinta cu care si-a permis sa minta directoarea! cititi cu atentie articolul si dupa aceea trageti concluziile! Imi pare rau ca eu nu am avut curajul sa am initiativa si sa vorbesc despre problemele din aceasta sc. Sarbatori fericite!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Grup infracţional organizat specializat pe droguri tari ca „heroina”, destructurat de oamenii legii din Timiş

Miercuri de dimineaţă, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. Din cercetări a reieșit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grup infracţional organizat specializat pe droguri tari ca „heroina”, destructurat de oamenii legii din Timiş
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

pod ISHO

Bulevardul ”ISHO” ar putea să fie deschis în perioada următoare. Podurile peste Bega mai așteaptă

Deși finalizat de o bună perioadă, bulevardul realizat de dezvoltatorul imobiliar care a realizat complexul ISHO, nu este nici acum deschis circulației rutiere. Primăria Timișoara și dezvoltatorul imobiliar tot ”discută” de ceva vreme, dar deschiderea efectivă se amână. Dacă ar fi deschisă circulației, această arteră a decongestiona mult din traficul din zonă, fiind și parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bulevardul ”ISHO” ar putea să fie deschis în perioada următoare. Podurile peste Bega mai așteaptă

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR
Deși finalizat de o bună perioadă, bulevardul realizat de dezvoltatorul imobiliar care a realizat complexul ISHO, nu este nici acum deschis circulației rutiere. Primăria Timișoara și dezvoltatorul imobiliar tot ”discută” de ceva vreme, dar deschiderea efectivă se amână. Dacă ar fi deschisă circulației, această arteră a decongestiona mult din traficul din zonă, fiind și parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bulevardul ”ISHO” ar putea să fie deschis în perioada următoare. Podurile peste Bega mai așteaptă
Miercuri de dimineaţă, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. Din cercetări a reieșit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grup infracţional organizat specializat pe droguri tari ca „heroina”, destructurat de oamenii legii din Timiş
Aprilie este o lună aglomerată pentru grădinarii harnici, în care se pot realiza multe lucrări de întreținere și de plantare în grădină. Specialiştii de la SC Horticultura oferă câteva sfaturi pentru îngrijirea grădinii în această lună. Principalele lucrări în grădină din această lună sunt: Se aplică tratamente fitosanitare. Se plantează arbori și arbuști. Se continuă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sfaturi de la specialiştii Horticultura pentru îngrijirea grădinii în luna aprilie
Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Top