Spor la treabă, domnule Brâncovan

Vi-l mai amintiți pe Cristian Brâncovan? Activistul civic, da. Cel care lua hoții de buzunar de guler și îi dădea pe mâna poliției, uneori de abia după ce le aplica o corecție fizică, ajutat de o brigadă ultras cu cagule și fulare alb-violete. Activistul civic de supermarket, corect. El pândea diferențele de preț între etichetele de la raft și de pe bonul fiscal, facând filmulețe pe care le posta apoi pe rețelele de socializare. Activistul civic #rezist, e adevărat. Cine a petrecut măcar o oră prin piața Operei, în față la Dicasterial sau în coloană pe străzile Timișoarei l-a auzit îndemnând prin portavoce lumea la protest împotriva măgăriilor făcute de guvernele și majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR. Nu în cele din urmă, activistul civic anti-Robu, primarul căruia îi reproșează păcatul primordial de a înființa o clonă de echipă de fotbal, ACS Poli, când suporterii s-au dus să susțină echipa universității tehnice, ASU Politehnica. Și numai acest păcat al primarului, ci și multe altele din actul administrării acestui oraș.

Într-un interviu dat recent în opiniatimisoarei.ro, Cristian Brâncovan reconoaște că este interesat de viața politică așa cum ar trebui să intereseze treaba asta pe orice român ce vede ce se întâmplă în jurul său zi de zi. O remarcă merită reținută. „Am participat la niște dezbateri ale unui partid politic, mi-a plăcut că au făcut un tur al tării, s-au prezentat membrilor lor, dar si cetățenilor, iar după aceea s-au ales intre ei. Nu a impus șeful de organizație pe cineva. E un model. Oamenii așa vin si candidează la europarlamentare… Avem exemple negative cu o doamnă de la Tecuci (n.r. – Alina Gorghiu, senator de Timis), care nu știu cum ne reprezinta pe noi. Sau un domn adus din alta țara (n.r. – Pavel Popescu, deputat PNL de Timiș). Cred ca fiecare trebuie sa tragem un semnal in jurul nostru si prin prezența la europarlamentare să se simtă că oamenii au ințeles ceva”,  spunea Cristian Brâncovan.

Parțial corect. Apelul la o selecție curată din interiorul organizației unui partid nu e de azi de ieri. Fenomenul „Agamiță Dandanache” e mult mai vechi ca junele Brâncovan și în Timiș a făcut carieră după revoluție. Dovada că nimeni nu e perfect o aduce tot Cristian Brâncovan. În primul rând că readuce în discuție problema Alina Gorghiu din interiorul filialei PNL Timiș, pe de altă parte că însuși activistul civic dă cu bâta-n baltă exemplificând cu Pavel Popescu fenomenul candidaților de import. Da, Popescu a revenit din Norvegia, dar este timișorean, fie și pentru că s-a născut aici și a făcut școala generală în Giroc, apoi liceul Moisil tot pe Bega, ba chiar și facultatea la Universitatea de Vest din Timișoara. Putea să se întrebe, dacă tot voia să ia PNL Timiș la purecat de unde este Ben Oni Ardelean, de la Hunedoara sau de la Timișoara? Dar asta este o altă omisiune.

In mare, ideea lui Brâncovan este despre ce fac „viniturile” astea politice pentru circumscripția în care au fost alese. Da, Pavel Popescu cel venit din Norvegia a făcut cu o mare inimă de român multe intervenții pentru arșii din „cazul Colectiv”. Nu a fost cunoscut ca timișorean, ci ca norvegian, de unde și greșeala junelui activist. Chiar și Alina Gorghiu a fost auzită mai aprins ca mulți alți parlamentari de Timiș în mizeria asta făcută de trei ani de PSD-ALDE, iar dacă amintim aici de reacțiile ei la „revoluția fiscală” a PSD și pierderea unei părți din impozitul pe venit tot e mai mult decât nimic ca activitate parlamentară.

Dar dacă tot vorbim de parlamentari cu ADN timișean (sanchi), să vedem cu ce ne-am mândri că Alfred Simonis (PSD) reprezintă acest județ. Că a fost disident în episodul Grindeanu, iar acum este sluga lui Dragnea? Deputatul ALDE Marian Cușca, poreclit lacheul lui Tăriceanu, e bănățean din Caraș, ca și alt deputat roșu, Matei Suciu. Eugen Dogariu (PSD) este timișorean de Loga, iar senatorul Adrian Diaconu e cu facultatea făcută aici, dar venit din Prahova. Colcăie de bănățeni pe lista PSD și la ce ne-a ajutat asta, domnule Brâncovan? Ei se vor lăuda că au ajutat o grămadă de primari de-ai lor să facă podețe, ace, brice și carice, dar să nu uităm că prin votul lor toxic în ultimii doi ani, acești bănățeni au făcut mai mult rău orașului și țării decât ar fi făcut Alina Gorghiu dacă juca la păcănele tot mandatul, pe banii statului.

Acum îl știți pe Cristian Brâncovan, activistul civic. Poate v-ați întrebat dacă va candida anul viitor și dacă acest interviu din care am citat face parte din acest parcurs. Sincer, îl vedeam măcar consilier local ori județean din partea USR. Sau, după modelul Adrian Orza, un independent sadea, cu câteva mii de voturi adunate în galeria ASU sau pe Facebook. L-am întâlnit zilele trecute în Piața Operei și l-am întrebat. M-a contrazis vehement când i-am spus că-l văd la anul în politică. Eu nu-l cred, dar chestiunea asta se va termina nesănătos pentru noi ca societate. Dacă se va ține de cuvânt și nu va candida e tare păcat că astfel de oameni nu se implică. Dacă va candida, cel puțin pe mine m-a mințit și n-aș mai avea încredere în el. Spor la treabă, d-le Brâncovan.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Ciripoi a spus: (martie 7th, 2019 at 15:42 )

Brancovan e un tip abil si deocamdata nehotarat. Ramane de vazut daca e corect, fiindca cinstit e doar Cel de sus.
Activistii civici – lideri de opinie – sunt curtati de partide. A fost si Vaida in vizorul celor de la M10 – si a altora si s-a retras discret cand a vazut ca fufele din conducere trageau pentru …. Orza! Nu credeti? Intrebati-l pe Nicu Falcoi. Asa ca mai usor cu (in)dependentul Orza, cel care si-a depus candidatura la primarie pe liste xeroxate dupa cele de la M10!
Lumea e curva, dar Orza e un tip ca lumea! 😉

Nelu a spus: (martie 7th, 2019 at 21:44 )

Sasule, in ariticol ai incercat sa raspunzi ce fac parlamentarii PNL de Timis in parlament. Dar intrebarea pe care ai preluat-o si citat-o era ce fac parlamentarii PNL de Timis in parlament PENTRU TIMIS. si-ai fost pe langa subiect. Ca ochelaristul s-a implicat cu victimele Colectiv, bravo lui, dar n-are legatura cu intreabrea. Ca ochelarista aia a fost vocala impotriva masurilor pesedeului, bravo ei, dar iarasi n-are legatura.
Deci mai incearca o data: ce-au facut parlamentarii pentru Timis? Nu doar cei din PNL.

@ciripoi a spus: (martie 8th, 2019 at 00:01 )

Orza a iesit pe 3 la vot. Dupa psd si pnl. M10 al tau nici nu a participat la alegeri.

@ @ciripoi a spus: (martie 8th, 2019 at 00:18 )

M10 a avut candidat la primarie, dar nu au adunat voturile sa se inscrie.
“După luni de discuții și mai multe variante de luat în considerare, partidul Monicăi Macovei a hotărât pe cine va trimite în lupta cu Nicolae Robu, pentru Primăria Timișoara. Adrian Borugă, contabilul șef al Teatrului Maghiar, își va asuma această provocare.

M10 Timiș are de acum un candidat oficial pentru scaunul de primar al Timișoarei. Partidul a anunțat încă din 2015 că vrea să aibă candidat la PMT, liderii filialei recunoscând că purtau discuții cu revoluționarul Corneliu Vaida în acest sens. Negocierile cu Vaida au picat, însă M10 a reușit să găsească o altă variantă. Este vorba despre Adrian Borugă, un ofițer financiar.”

Ciripoi a spus: (martie 8th, 2019 at 08:15 )

@Ciripoi – Esti atent la viata politica a urbei ca oia la semafor!
Q.E.D. … si uite asa semnaturile stranse pentru politistul contabil Boruga au plecat la Orza!
Multumesc @ @ciripoi!

vest a spus: (martie 8th, 2019 at 10:27 )

Brancovan nu e perfect, dar da clasa (Sefu’ clasei…) unora ca Orza, care de-a lungul anilor n-a rezolvat nimic din problemele noastre. El nu trebuie comparat cu cei vechi in politica, ci trebuie vazut ca avand un potential mare de a schimba lucrurile din interior. Ramane de vazut daca ar si reusi.

++ a spus: (martie 11th, 2019 at 19:25 )

dar el din ce traieste ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei

Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fundația Art Encounters vernisează pe 28 martie expoziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader. Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește cei zece artiști care fac parte dintr-o nouă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zece tineri artiști expun la Fundație Art Encounters, la Timișoara
Trei artiști stradali români și un artist islandez vor schimba aspectul comunei Foeni. Ea a avut la dispoziție un loc mai mult decât … interesant, pentru a-l transforma în gazdă pentru picture: stația de autobuz din localitate. Cea de-a doua rezidență artistic organizată de Asociația Miltonia, partenerul cultural al Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O artistă română a pictat pe stația de autobuz din Foeni. Proiectul, parte al revitalizării Conacului Mocioni/Foto
Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Top