Spor la treabă, domnule Brâncovan

Vi-l mai amintiți pe Cristian Brâncovan? Activistul civic, da. Cel care lua hoții de buzunar de guler și îi dădea pe mâna poliției, uneori de abia după ce le aplica o corecție fizică, ajutat de o brigadă ultras cu cagule și fulare alb-violete. Activistul civic de supermarket, corect. El pândea diferențele de preț între etichetele de la raft și de pe bonul fiscal, facând filmulețe pe care le posta apoi pe rețelele de socializare. Activistul civic #rezist, e adevărat. Cine a petrecut măcar o oră prin piața Operei, în față la Dicasterial sau în coloană pe străzile Timișoarei l-a auzit îndemnând prin portavoce lumea la protest împotriva măgăriilor făcute de guvernele și majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR. Nu în cele din urmă, activistul civic anti-Robu, primarul căruia îi reproșează păcatul primordial de a înființa o clonă de echipă de fotbal, ACS Poli, când suporterii s-au dus să susțină echipa universității tehnice, ASU Politehnica. Și numai acest păcat al primarului, ci și multe altele din actul administrării acestui oraș.

Într-un interviu dat recent în opiniatimisoarei.ro, Cristian Brâncovan reconoaște că este interesat de viața politică așa cum ar trebui să intereseze treaba asta pe orice român ce vede ce se întâmplă în jurul său zi de zi. O remarcă merită reținută. „Am participat la niște dezbateri ale unui partid politic, mi-a plăcut că au făcut un tur al tării, s-au prezentat membrilor lor, dar si cetățenilor, iar după aceea s-au ales intre ei. Nu a impus șeful de organizație pe cineva. E un model. Oamenii așa vin si candidează la europarlamentare… Avem exemple negative cu o doamnă de la Tecuci (n.r. – Alina Gorghiu, senator de Timis), care nu știu cum ne reprezinta pe noi. Sau un domn adus din alta țara (n.r. – Pavel Popescu, deputat PNL de Timiș). Cred ca fiecare trebuie sa tragem un semnal in jurul nostru si prin prezența la europarlamentare să se simtă că oamenii au ințeles ceva”,  spunea Cristian Brâncovan.

Parțial corect. Apelul la o selecție curată din interiorul organizației unui partid nu e de azi de ieri. Fenomenul „Agamiță Dandanache” e mult mai vechi ca junele Brâncovan și în Timiș a făcut carieră după revoluție. Dovada că nimeni nu e perfect o aduce tot Cristian Brâncovan. În primul rând că readuce în discuție problema Alina Gorghiu din interiorul filialei PNL Timiș, pe de altă parte că însuși activistul civic dă cu bâta-n baltă exemplificând cu Pavel Popescu fenomenul candidaților de import. Da, Popescu a revenit din Norvegia, dar este timișorean, fie și pentru că s-a născut aici și a făcut școala generală în Giroc, apoi liceul Moisil tot pe Bega, ba chiar și facultatea la Universitatea de Vest din Timișoara. Putea să se întrebe, dacă tot voia să ia PNL Timiș la purecat de unde este Ben Oni Ardelean, de la Hunedoara sau de la Timișoara? Dar asta este o altă omisiune.

In mare, ideea lui Brâncovan este despre ce fac „viniturile” astea politice pentru circumscripția în care au fost alese. Da, Pavel Popescu cel venit din Norvegia a făcut cu o mare inimă de român multe intervenții pentru arșii din „cazul Colectiv”. Nu a fost cunoscut ca timișorean, ci ca norvegian, de unde și greșeala junelui activist. Chiar și Alina Gorghiu a fost auzită mai aprins ca mulți alți parlamentari de Timiș în mizeria asta făcută de trei ani de PSD-ALDE, iar dacă amintim aici de reacțiile ei la „revoluția fiscală” a PSD și pierderea unei părți din impozitul pe venit tot e mai mult decât nimic ca activitate parlamentară.

Dar dacă tot vorbim de parlamentari cu ADN timișean (sanchi), să vedem cu ce ne-am mândri că Alfred Simonis (PSD) reprezintă acest județ. Că a fost disident în episodul Grindeanu, iar acum este sluga lui Dragnea? Deputatul ALDE Marian Cușca, poreclit lacheul lui Tăriceanu, e bănățean din Caraș, ca și alt deputat roșu, Matei Suciu. Eugen Dogariu (PSD) este timișorean de Loga, iar senatorul Adrian Diaconu e cu facultatea făcută aici, dar venit din Prahova. Colcăie de bănățeni pe lista PSD și la ce ne-a ajutat asta, domnule Brâncovan? Ei se vor lăuda că au ajutat o grămadă de primari de-ai lor să facă podețe, ace, brice și carice, dar să nu uităm că prin votul lor toxic în ultimii doi ani, acești bănățeni au făcut mai mult rău orașului și țării decât ar fi făcut Alina Gorghiu dacă juca la păcănele tot mandatul, pe banii statului.

Acum îl știți pe Cristian Brâncovan, activistul civic. Poate v-ați întrebat dacă va candida anul viitor și dacă acest interviu din care am citat face parte din acest parcurs. Sincer, îl vedeam măcar consilier local ori județean din partea USR. Sau, după modelul Adrian Orza, un independent sadea, cu câteva mii de voturi adunate în galeria ASU sau pe Facebook. L-am întâlnit zilele trecute în Piața Operei și l-am întrebat. M-a contrazis vehement când i-am spus că-l văd la anul în politică. Eu nu-l cred, dar chestiunea asta se va termina nesănătos pentru noi ca societate. Dacă se va ține de cuvânt și nu va candida e tare păcat că astfel de oameni nu se implică. Dacă va candida, cel puțin pe mine m-a mințit și n-aș mai avea încredere în el. Spor la treabă, d-le Brâncovan.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Ciripoi a spus: (martie 7th, 2019 at 15:42 )

Brancovan e un tip abil si deocamdata nehotarat. Ramane de vazut daca e corect, fiindca cinstit e doar Cel de sus.
Activistii civici – lideri de opinie – sunt curtati de partide. A fost si Vaida in vizorul celor de la M10 – si a altora si s-a retras discret cand a vazut ca fufele din conducere trageau pentru …. Orza! Nu credeti? Intrebati-l pe Nicu Falcoi. Asa ca mai usor cu (in)dependentul Orza, cel care si-a depus candidatura la primarie pe liste xeroxate dupa cele de la M10!
Lumea e curva, dar Orza e un tip ca lumea! 😉

Nelu a spus: (martie 7th, 2019 at 21:44 )

Sasule, in ariticol ai incercat sa raspunzi ce fac parlamentarii PNL de Timis in parlament. Dar intrebarea pe care ai preluat-o si citat-o era ce fac parlamentarii PNL de Timis in parlament PENTRU TIMIS. si-ai fost pe langa subiect. Ca ochelaristul s-a implicat cu victimele Colectiv, bravo lui, dar n-are legatura cu intreabrea. Ca ochelarista aia a fost vocala impotriva masurilor pesedeului, bravo ei, dar iarasi n-are legatura.
Deci mai incearca o data: ce-au facut parlamentarii pentru Timis? Nu doar cei din PNL.

@ciripoi a spus: (martie 8th, 2019 at 00:01 )

Orza a iesit pe 3 la vot. Dupa psd si pnl. M10 al tau nici nu a participat la alegeri.

@ @ciripoi a spus: (martie 8th, 2019 at 00:18 )

M10 a avut candidat la primarie, dar nu au adunat voturile sa se inscrie.
“După luni de discuții și mai multe variante de luat în considerare, partidul Monicăi Macovei a hotărât pe cine va trimite în lupta cu Nicolae Robu, pentru Primăria Timișoara. Adrian Borugă, contabilul șef al Teatrului Maghiar, își va asuma această provocare.

M10 Timiș are de acum un candidat oficial pentru scaunul de primar al Timișoarei. Partidul a anunțat încă din 2015 că vrea să aibă candidat la PMT, liderii filialei recunoscând că purtau discuții cu revoluționarul Corneliu Vaida în acest sens. Negocierile cu Vaida au picat, însă M10 a reușit să găsească o altă variantă. Este vorba despre Adrian Borugă, un ofițer financiar.”

Ciripoi a spus: (martie 8th, 2019 at 08:15 )

@Ciripoi – Esti atent la viata politica a urbei ca oia la semafor!
Q.E.D. … si uite asa semnaturile stranse pentru politistul contabil Boruga au plecat la Orza!
Multumesc @ @ciripoi!

vest a spus: (martie 8th, 2019 at 10:27 )

Brancovan nu e perfect, dar da clasa (Sefu’ clasei…) unora ca Orza, care de-a lungul anilor n-a rezolvat nimic din problemele noastre. El nu trebuie comparat cu cei vechi in politica, ci trebuie vazut ca avand un potential mare de a schimba lucrurile din interior. Ramane de vazut daca ar si reusi.

++ a spus: (martie 11th, 2019 at 19:25 )

dar el din ce traieste ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Vessmary

Administratie vezi arhiva Administratie

CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare

Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa, Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu”, respectiv Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Găvojdia. CJT investește în condiții mai bune pentru copii și persoanele cu nevoi speciale. Președintele CJ Timiș, Alfred Simonis, a semnat contractele de execuție pentru renovarea a două clădiri importante...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare
L'architect du beaute

Politica vezi arhiva Politica

Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot vota și în străinătate. În diaspora sunt organizate 950 de secții de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, secţiile fiind deschise tim de trei zile, de vineri pănă duminică Secţiile de vot din diaspora au fost deschise la ora locală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2. După ultima pauză internațională a anului, mai sunt patru jocuri de campionat până în pauza de iarnă: acasă cu CSC Șelimbăr, în deplasare la Unirea Ungheni, acasă cu CS Afumați și din nou în deplasare, la FC Voluntari. Jocul cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

isho.ro
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Mai multe firme timișene au participat la o vizită organizată de CCIAT în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, cu ocazia vizitării celei de-a 136-a ediții a Târgului de Import și Export Canton de la Guangzhou, cel mai vechi, cel mai mare și mai cuprinzător târg internațional din China, cu cele mai cuprinzătoare categorii de mărfuri, cel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai multe firme timișene au participat la o vizită organizată de CCIAT în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot vota și în străinătate. În diaspora sunt organizate 950 de secții de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, secţiile fiind deschise tim de trei zile, de vineri pănă duminică Secţiile de vot din diaspora au fost deschise la ora locală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Calea Buziașului, din municipiul Timișoara, un tânăr ar fi fost rănit, în timp ce încerca să ajute la mutarea unui panou ce s-ar fi desprins de deasupra unei clădiri, din cauza vântului. Polițiștii s-au deplasat, de urgență, la fața...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc să învețe să cânte la un instrument, dar nu au avut oportunitatea până acum, dar și celor care vor să își perfecționeze tehnicile. La AIM School poți învăța să cânți la pian, tobe, chitară clasică/ acustică/ electrică sau ukulele, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai mult decât o alegere politică — este o șansă de a îndrepta România către un viitor integru și prosper. Ce opțiuni avem? Dacă analizăm candidaturile principale, devine evident că fiecare dintre contracandidații săi vine cu bagaje semnificative care ridică întrebări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elena Lasconi – Singura opțiune de încredere pentru o România pentru toți
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare cu Schmidt Science Fellows. Clasamentul evidențiază contribuțiile și angajamentul universităților față de știința interdisciplinară, care integrează cunoștințe din mai multe discipline academice pentru a aborda provocările globale, iar printre instituțiile din clasament se află și Universitatea de Vest Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând: Cupa României. Competiţia supremă a padelului autohton se va desfăşura, exact ca şi anul trecut la Padel Center, baza timişoreană fiind una primitoare pentru cele mai importante competiţii de acest gen. Reamintim, Circuitul Profesionist de Padel şi-a disputat în acest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa, Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu”, respectiv Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Găvojdia. CJT investește în condiții mai bune pentru copii și persoanele cu nevoi speciale. Președintele CJ Timiș, Alfred Simonis, a semnat contractele de execuție pentru renovarea a două clădiri importante...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un teren de la ieșirea orașului spre comuna Săcălaz. Vehiculul a rămas blocat când descărca gunoiul, iar deținătorul acestuia l-a abandonat într-o groapă. La fața locului s-au deplasat miercuri echipe din partea Primăriei Timișoara, Poliției Locale și Societății Drumuri Municipale (SDM)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul camion confiscat pentru abandonul ilegal de deșeuri în Timișoara. Dominic Fritz: “Căzut în propria groapă ilegală de gunoi”
Top