Valoarea corpului profesoral al Universității Politehnica Timișoara e confirmată încă o dată. Profesorul Ioan David de la Facultatea de Construcții a UPT a primit, în cadrul unei ceremonii solemne desfășurate la sediul Academiei de Științe Tehnice din România, diploma de Membru de Onoare ASTR. Este, astfel, un semn de recunoaștere a remarcabilei activități în domeniul științei și tehnicii.
Cine este profesorul Ioan David
Prof.em.dr.ing. Ioan David este absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Construcții (promoția 1964) și al Universității de Vest Timișoara, Facultatea de matematică (promoția 1972). Din 1974 este doctor inginer.
Și-a început cariera didactică în 1964, la Universitatea Politehnica Timișoara. A parcurs toate etapele ierarhiei academice.
Din 1990 a devenit profesor universitar și conducător de doctorat. Pe parcursul carierei didactice, profesorul Ioan David a desfășurat o activitate remarcabilă.
A predat un număr semnificativ de discipline: Hidraulică, Hidraulică și Amenajări Hidrotehnice. Hidraulică subterană, Modelarea matematică în hidrotehnică. În perioada 1993-2005 a fost profesor la Technische Universität Darmstadt, Germania, iar din 2006 este profesor invitat la Universty of Applied Science Gießen-Frankfurt, Germania. Din 2010 este profesor consultant la Universitatea Politehnica Timișoara. A fost decan al Facultății de Hidrotehnică (1990-1994) și secretar științific al Senatului UPT (1989, 1990-1992).
Activitatea științifică este susținută de cele peste 200 de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate, susținute la conferințe naționale și internaționale, 16 cărți publicate în țară și în străinătate, cursuri universitare, culegeri de probleme și îndrumătoare de laborator, 3 brevete de invenție și peste 80 de contracte de cercetare-dezvoltare.
Dintre distincțiile academice primite de profesorul Ioan David menționăm: Premiul MEI pentru cercetare (1972); Titlul academic de Profesor onorific al Universității Tehnice din Darmstadt, Germania (1999); Membru al „American Romanian Academy of Arts and Sciences” (2002); Membru al Corporației externe a Academiei de Științe Ungare (2005); Titlul de Excelență al Fundației POLITEHNICA Timișoara (2010).
Comentarii prin facebook