România lor şi România noastră. De ce pleacă tinerii din ţară? De PSD!

De ceva timp Orlando „Discotecă” Teodorovici a devenit responsabilul PSD cu emiterea a tot felul de idei, care de care mai colorate. Într-un fel e şi normală această responsabilizare a preşedintelui executiv al PSD, că doar nu puteai s-o pui pe Viorica Dăncilă să gândească şi astfel să facă un scurtcircuit sinapsa din dotare care-i leagă neuronii. Că ajunge România fără premier şi PSD fără „catindat”. Ei bine, Teodorovici a propus ca absolvenţii de facultate să fie obligaţi să rămână să lucreze în ţară un anumit număr de ani. Adică un fel de legare de glie cu iz medieval. 

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Principial, poate nici nu ar fi o idee foarte aberantă, dacă România ar fi o ţară normală, cu şanse egale pentru toţi. Şi discuţia devine extrem de serioasă, atâta timp cât există studii care arată că aproape jumătate dintre tinerii români vor să părăsească ţara în viitorii cinci ani. Însă e o mare nesimţire din partea unui PSD-ist să vorbească despre această chestiune. Fiindcă PSD, în primul rând, a făcut din România un loc aproape irespirabil pentru tinerii merituoşi. Şi vin aici cu doar trei exemple care au apărut în media în ultimele zile. O să spuneţi că sunt prea banale faţă de un subiect atât de serios. Multiplicaţi aceste exemple de sute sau de mii de ori la nivelul întregii ţări, în întreaga administraţie, inclusiv cea liberală, şi o să înţelegeţi de ce foarte mulţi tineri vor să plece dintr-o ţară confiscată de un regim de esenţă fanariotă. Cel puţin la nivelul promovării tinerilor. 

Un prim exemplu este cel al loazei lui Gabriel Oprea, pe care tăticul, vrând s-o scoată din cluburi, a angajat-o la Ministerul Agriculturii condus de Petre Daea. Cică a vrut să-şi „resonsabilizeze” fiul şi cum putea face acest lucru mai bine decât pe bani publici. Acelaşi „General Izmană” a contribuit însă la ceea ce-i face acum beizadeaua, la 19 ani făcându-i cadou o maşină de peste 100.000 de euro. Probabil din pensia sa de fost militar responsabil cu ciorapii şi veşnic angajat la stat. Oare pe acel loc, ocupat de beizadeaua lui Oprea (care apropos, nici nu prea mergea la lucru) putea fi angajat un tânăr merituos?

Pe aceeaşi linie se înscrie şi timişoreanul Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM, despre care presa a scris că şi-a angajat în ultima vreme pe post de consiliere mai multe tinere „meritorii”. O să spuneţi că, în sfârşit, cineva investeşte în tineri. Numai că e vorba de nişte fete de 23-24 de ani, o fostă miss sau fata baronului de Olt, Paul Stănescu. Întrebat pe ce criterii le-a angajat, Grindeanu a răspuns arogant, că pe criteriile fixate de muşchii lui. Să amintesc că aceste „meritocrate” au un salariu de peste 10.000 de lei, adică vreo 15 pensii ale amărâţilor pe umerii cărora plâng toţi PSD-iştii?

Concert Bon Jovi la Bucureşti, Piaţa Constituţiei. Mii de tineri şi-au strâns din timp bani pentru a veni la întâlnirea cu starul american. Alţii în jur de 1.000, mai tineri sau mai puţin tineri, au fost lăsaţi să intre cu tot cu maşina, în curtea Parlamentului de unde au asistat moca la concert. E vorba de beizadele, rude, amante, amici sau vecini ale parlamentarilor. Nu întâmplător cică cele mai multe maşini aveau numere de Teleorman şi Giurgiu. De menţionat că biletele au costat între 230 şi 2.400 de lei. Acolo, pe peluza din faţa Parlamentului, s-a adunat „România lor”, iar în zona plătitoare România noastră. 

Da, poate sunt banale aceste exemple, Dar, repet, acestea trebuie înmulţite de sute sau mii de ori, ca să prezinţi faţa unei Românii extrem de primitoare pentru beizadele şi de-a dreptul sulfuroasă pentru tinerii care vor şi pot să facă ceva în ţară. Avem o „Românie a lor”, în care prevalează apartenenţa la gaşcă şi unde se râde de cuvântul „meritocraţie” şi o Românie a „celorlalţi”. Să te mai superi pe aceştia din urmă că vor să părăseasca ţara? Dovadă însă că vor să mai reziste în această ţară e modul în care ei au votat la ultimele alegeri. Adică mai speră să se schimbe ceva în ţara asta. Dar aici e nevoie de reformă profundă şi în niciun caz ea nu poate fi făcută de „Discotecă”, Viorica sau PSD în ansamblu, cu ale lor loaze şi beizadele cu tot. 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Corto Maltese a spus: (iulie 24th, 2019 at 13:46 )

Da, și din aceste motive (și multe altele) România noastră va pleca în cele patru zări și va rămâne pe loc, în mocirlă, mizerie, nepotisme, pile, cunoștințe, relații România lor, cea condusă din Teleorman sau teleormăneni aduși la București și descărcați cu basculanta peste tot. Sunt doar curios ce vor face acești noi ciocoi (o specie de paraziți de o voracitate înspăimântătoare) când vor descoperi că nu mai are cine să le plătească taxele și impozitele, pentru că cei capabili să facă asta și-au luat familia și au plecat. Da, PSD-ul va înlocui muncitorimea română cu pakistanezi, vietnamezi, somalezi, nigerieni etc. Votanți de nădejde. Țara asta, în configurația actuală, se va destrăma în maxim 5 ani. Vor rămâne Țările Românești, să le stăpânească noii fanarioți de prin sud, gorjeni, doljeni, teleormăneni.

memoria a spus: (iulie 24th, 2019 at 21:25 )

Candidatura lui Nicolae Robu – o sansa pentru Timisoara
Publicat la: 13 mai 2011 | ora: 10:51 | în Opinii, Zâmbete amare | de Ino Ardelean

În sfârşit, a venit anunţul aşteptat cu sufletul la gură de toţi liberalii şi, îndrăznesc să spun, şi de o bună parte a timişorenilor. Rectorul Politehnicii, Nicolae Robu, va candida la funcţia de primar al Timişoarei. Evident, există şi o zonă în care anunţul a fost primit cu scrâşnete de măsele şi înjurături printre dinţi. Găsim această zonă prin cotloanele primăriei, acolo unde oameni cu apucături de şobolani simt acum, după ani de zile în care au ros din greu, că vasul e în primejdie. Normal, nemulţumiţi sunt şi oamenii de afaceri care au „investit” în primărie, asigurându-şi contracte pentru un termen mai lung. Acolo e jale! Prin candidatura lui Robu se anunţă de pe acum o competiţie reală pentru scaunul de primar; în cazul în care va mai candida Gheorghe Ciuhandu. Asta, după mulţi ani în care actualul edil s-a „confruntat” cu tot felul de candidaţi de mucava (cu sau fără pitici după ei), unii fiindcă i-au pus nevestele, alţii la derută, iar unii pur şi simplu fiindcă voiau să-şi vadă mecla pe afişe. În fine, timişorenii care nu au ieşit la vot la ultimele alegeri, fie şi fiindcă nu aveau o ofertă clară, vor avea acum ocazia să aleagă. Nu e momentul să discutăm despre „performanţele” administraţiei Ciuhandu. Sunt sublime, dar nu se văd. În afara unor unor opintiri sporadice, nu prea înţelegi nimic din acest gen de administraţie. Nu există niciun fel de strategie, nici pe termen lung, nici scurt, nici mediu. Nu mai vorbesc de viziune. Tot ce se face este pompieristic, la plesneală. Mai punem nişte pomi, mai reparăm câteva bănci dintr-un parc, mai cârpim două drumuri. Toate, luate aleatoriu sau în funcţie de cine stă în zonele respective. Nu mai discutăm despre calitatea oamenilor cu care s-a încojurat actualul primar, a căror singură „virtute” este faptul că s-au născut pentru a fi ţuţări.

Robu poate aduce însă un suflu nou într-un oraş în care nu se mai întâmplă nimic de mulţi ani. Eventual mai creşte un acvariu în buricul târgului, nişte case cu turnuleţe în centru şi tot aşa. Poate aduce un suflu nou şi în instituţia de pe bd. Loga. Desigur, Robu nu e perfect. Are şi calităţi, are şi defecte. În primul rând, se vede de la distanţă că nu are rutină politică. Dacă până acum a avut o presă destul de bună, în perioada următoare va începe să fie „tocat”. Fie şi pentru faptul că are plete şi cântă la chitară. Să vedem cum va reacţiona atunci. Fiindcă multora începe să le fie frică de Robu. Cui? În primul rând, muşuroiului care colcăie în primărie. Cloacăi înşurubate bine în instituţie şi conectate la conducta cu ban public nu-i va conveni înlocuirea unui primar plictisit cu unul care vrea să facă treabă. Să nu mai vorbim de găştile de tip mafiot care îşi împart zonele de influenţă din oraş prin birourile din primărie. Robu are unele probleme şi printre oamenii care îl înconjoară, unii de proastă factură, şi care ar putea să-i devină un călcâi a lui Ahile. Şi, ce-i mai important, trebuie să pună la muncă o filială obişnuită cu trândăveala şi aşteptarea ca Bucureştiul să le rezolve problemele.

Stamate a spus: (iulie 25th, 2019 at 21:05 )

Ei, articolul postat mai sus de „memoria” se desfășoară ca o ironie cumplită pentru situația de față: la șapte ani după intrarea triumfală a lui Robu în PMT, vedem consecințele. Nicio viziune clară de viitor, nici pe termen scurt, nici lung. Tot felul de planuri pompieristice și Sf-iste, aproape imposibil de realizat, o ploaie de promisiuni niciodată îndeplinite, multă aroganță, narcisism și convingerea că e un fel de „Dunăre a gândirii” din partea primarului. Dispreț față de timișoreni, pe care i-a insultat de nenumărate ori. Defrișarea idioată, nejustificată, a Pieței Libertății. Aceeași șerpărie mafiotă în Primărie, ca pe vremea lui Ciuhandu, de era și baștanul iritat că Robu i-a lăsat oamenii neatinși, la locul lor în Primărie, deși în campania din 2012 promiseseră că va curăța instituția de ei. Iar călcâiul lui Ahile în cazul lui Robu a devenit însuși Robu. Acesta este ultimul său mandat.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Top