Cor de copii de la școli din Timișoara, la Festivalul Internațional George Enescu de la București

Corul de copii Consonanţe a fost selectat să cânte în perioada 13-15, 20-23 septembrie 2019 în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, la Bucureşti. În cadrul ediţiei de anul acesta a marelui festival, Programul Naţional Cantus Mundi lansează proiectul Oraşul Cântă, unde sute de copii din România, în diferite weekend-uri, vin la Bucureşti şi cântă în instituţii de cultură, muzee, parcuri, centre comerciale, proiect desfăşurat în premieră pentru Festivalul Enescu.

Cor de copii de la școli din Timișoara, la Festivalului Internațional George Enescu de la București

Cor de copii de la școli din Timișoara, la Festivalul Internațional George Enescu de la București

În seara din 14 septembrie, copiii pot fi ascultaţi la Muzeul Naţional George Enescu urmând ca celelalte manifestaţii artistice să fie reprezentate în diferite centre comerciale şi parcuri importante din Bucureşti. Din cor fac parte copii ai Şcolii Gimnaziale Nr.2, Nr.25 din Timişoara şi copii ai Şcolii Gimnaziale Comuna Bucovăţ, dirijaţi fiind de Daniel-Alex Milencovici, profesor de Educație muzicală în instituţiile amintite.

În repertoriul corului nu lipsesc piese celebre compuse de marele George Enescu, dar şi de doamna conf.univ.dr. Rodica Giurgiu, profesor la Facultatea de Muzica şi Teatru din Timişoara.

Copiii au ales ca reprezentaţia lor din parcurile bucureştene să fie făcută într-o costumaţie pe care o vor confecţiona din materiale reciclabile – ,,Sprijinim natura prin actul artistic”.

Corul Consonanţe şi-a început activitatea în anul 2017 la inmițiativa profesorului Daniel-Alex Milencovici şi a directorului Velinca Bogici, de la Şcoala Gimnazială din Comuna Bucovăţ. Din primăvara anului 2018, corul s-a înscris la Programul Naţional Cantus Mundi şi face parte din reţeaua naţională de coruri pentru copii.

În luna august a aceluiaşi an, copiii au participat la Festivalul Cantus Mundi de la Bucureşti, unde au cântat alături de Corul Naţional de Camera Madrigal-Ion Marin la aniversarea a 55 de ani de înfiinţarea acestui ansamblu, fiind dirijaţi de maestrul Ion Marin şi Anna Ungureanu.

Tot în 2018, copiii au reprezentat România, în an centenar, la Festivalul Internaţional Joy of Europe, ediţia a 49-a, la Belgrad, Serbia.

Din anul 2019, în corul Consonanţe cântă și copii ai Şcolii Gimnaziale Nr.2 şi Nr.25 din Timişoara.

Prima experienţa a noilor corişti vine odată cu începutul verii, la Bucureşti, la Festivalul Cantus Mundi, unde au cântat alături de trupa Vunk şi Iris.

Daniel Milencovici face parte din comunitatea celor mai inovativi profesori din România a Academiei Aspire for Teachers, trainer al Programului Naţional Cantus Mundi, fiind împlicat în vara aceasta în proiectele Arc ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, din diferite comisii la nivel national şi evaluator la diferite festivaluri naţionale de muzică destinate copiilor şi tinerilor artişti. Este absolvent al Facultăţii de Muzică şi Teatru din Timişoara, specializarea Interpretare Muzicală-Canto, iar din toamna acestui an va începe cursurile unui nou masterat în domeniul managementului educational la Facultatea de Psihologie şi Sociologie din Timişoara.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Mihaela Ignat

Altă numire, marca PNL. Mihaela Ignat a “ratat o interacţiune cu o planetă necunoscută”, dar a nimerit şefia CRPC Vest

O nouă numirea controversată girată de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, este pe cale să se producă la Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Vest. Cel mai probabil chiar de luni, la şefia instituţiei urmează să fie numită Mihaela Ignat. Aceasta a devenit celebră după ce, într-o adresă oficială, i-a anunţat pe şefii instituţiei că a “ratat o interacţiune cu o planetă necunoscută din cadrul galaxiei Calea Lactee”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Altă numire, marca PNL. Mihaela Ignat a “ratat o interacţiune cu o planetă necunoscută”, dar a nimerit şefia CRPC Vest
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

CCIAT

Continuă programul SIA Vest, la CCIA Timiş

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener coordonator al Proiectului „SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale”, continuă activitatea de sprijinire și monitorizare a start-up-uri finanțate în cadrul proiectului.  După autorizarea activității și semnarea contractelor de subvenție, firmele au început implementarea planurilor de afaceri selectate spre finanțare. Cele 24 de firme...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Continuă programul SIA Vest, la CCIA Timiş

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O nouă numirea controversată girată de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, este pe cale să se producă la Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Vest. Cel mai probabil chiar de luni, la şefia instituţiei urmează să fie numită Mihaela Ignat. Aceasta a devenit celebră după ce, într-o adresă oficială, i-a anunţat pe şefii instituţiei că a “ratat o interacţiune cu o planetă necunoscută din cadrul galaxiei Calea Lactee”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Altă numire, marca PNL. Mihaela Ignat a “ratat o interacţiune cu o planetă necunoscută”, dar a nimerit şefia CRPC Vest
Victor Ponta şi Pro România au pornit o campanie electorală pentru o sesiune despre care chiar liderul spune că nu ştie când sau cum va avea loc. Vorbim despre alegerile locale, unde filiala Timiş are deja o listă cu 18 posibili primari, prezentată oficial chiar de Ponta, dar de pe care lipseşte chiar candidatul pentu Primăria Timişoara.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prima listă de candidaţi la primării, la Pro România. Pentru Timişoara, partidul se decide pe 15 februarie
Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență fac apel la părinți să nu-și lase copiii singuri în casă, după tragedia care s-a întâmplat, în urmă cu câteva zile, la Timișoara, când patru copii au murit într-un incendiu. Peste 30 de pompieri au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă, în Timișoara. Din nefericire,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pompierii: Nu-ți lăsa copilul singur în casă!
Sâmbătă după-masă, în Complexul Studențesc din Timișoara, la intersecția străzilor Pestalozzi și Ofcea, un șofer a intrat cu o viteză prea mare în curbă. O fetiță și bunica ei sunt la spital, iar șoferul s-a oprit cu mașina în stâlp. Accidentul care a făcut ca o fetiță de 5 ani și bunica ei de 66...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O fetiță și bunica ei la spital, după ce un șofer a intrat cu viteză într-o curbă, în Complexul Studențesc din Timișoara
Top