Ionuț Nasleu, fostul consilier al primarului Nicolae Robu și director al Piețe SA, a fost audiat joi seară la DIICOT Timișoara.
Nasleu a fost audiat, ca martor, joi seara, într-un dosar de fapte cu violență, în care sunt cercetați membrii aceleași grupări ca în dosarul cu traficul de cocaină și cămătărie.
În ceea ce-i privește pe membri ai grupării infracționale acuzați de trafic de cocaină, în cazul a nouă dintre aceștia s-a luat măsura arestului preventiv. Aceștia au fost arestați preventiv pentru următoarele 30 de zile, după ce anchetatorii au audiat 20 de suspecți.
Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la BCCO Timişoara au destructurat în aceste zile o reţea care se ocupa cu cămătăria şi traficul de droguri de mare risc.
“În fapt s-a reținut că, în cursul anilor 2017-2019, la nivelul municipiului Timișoara s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, ce a avut ca principal scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulți exponenți ai lumii interlope din oraș, care de-a lungul timpului au fost implicați și în alte activități infracționale comune (șantaje, reglări de conturi, extorcări). Protecția activităților infracționale era asigurată de către un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timișoara. Acesta asigura protecția principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte, intermedia normalizarea relațiilor, în vederea derulării fără incidente a activității infracționale. Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum. Gruparea controla majoritar piața de cocaină din oraș, marea parte a dealerilor locali și a consumatorilor constanți de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării. De asemenea, pătrunderea pe piața din municipiul Timișoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul și în condițiile stabilite de aceștia. Unul dintre furnizori era o persoană cunoscută în mediul interlop local, care primea regulat cantități de câteva kilograme de cocaină pe o filieră din Spania, pe care și-a dezvoltat-o în timp”, se arată în comunicatul DIICOT..
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au audiate 22 de persoane.
Comentarii prin facebook