Timişoara a ajuns, din nou, în atenţia întregii ţări pentru o „creaţie” municipală. Ieslea cu magii şi pruncul Isus, instalată în centrul oraşului a fost extrem de apreciată, dar nu de timişoreni ci de creatorii de emisiuni umoristice şi programe de dimineaţă, pentru calitatea personajelor din ansamblu, manechine machiate şi pensate. Primarul Robu spune că nu comentează modul cum au văzut designerii scena.
Un set de manechine, ciudate, cu sprâncenele pensate, cu îmbrăcăminte interesantă şi, până de curând, machiate, au recreat scena naşterii pruncului Isus, în ieslea de la Bethleem, printr-un montaj… artistic în centrul Timişoarei, la Târgul de Crăciun. Creaţia nu a fost neapărat apreciată de majoritatea oamenilor, pentru care manechinele folosite şi modul în care au fost acestea îmbrăcate nu a fost neapărat una inspirată. Ca un fapt inedit, pruncul era şi joi machiat, buzele sale fiind serios „înroşite” cu ruj.
Întrebat despre situaţia existentă, să se pronunţe asupra valorii artistice a scenei, primarul Nicolae Robu a evitat să se pronunţe.
„Nu mă pronunţ eu, aşa i-au văzut creatorii pe magi. Presupun că sunt magi. Nu am văzut, nu pot să comentez ca primar. Ce, să fiu designer… Trebuie să fim mai deschişi, aşa o fi arta modernă. Mergeţi să vizitaţi muzeul Vaticanului, secţiunea de artă contemporană, o să vedeţi diferite lucruri pe care un nespecialist nu le va înţelege. E o chestiune de gust, de iniţiere. Le dau dreptul celor care sunt specialişti să-şi dea frâu liber creativităţii. Ce vreţi să mai interzic şi asta? Am interzis manele, să interzic şi magii, pentru că au nasul mai nu ştiu cum. Îmi declin competenţa”, a spus, cu zâmbetul pe buze, Nicolae Robu.
Comentarii prin facebook