Candidatul USR la Primăria Timişoarei, Dominic Fritz, a constatat că foarte mulţi timişoreni continuă să se plimbe pe stradă, în pofida indicaţiilor specialiştilor de-a sta acasă. El solicită Primăriei Timişoara să intensifice o campanie prin care timişorenilor să li se comunice să stea acasă.
Dominic Fritz afirmă că Primăria Timişoara trebuie să schimbe strategia de comunicare, în această perioadă, şi să demareze o campanie prin care timişorenilor să li se ceară să stea acasă. Demersul lui vine după ce a constatat că foarte mulţi timişoreni se plimbă, în continuare nestingheriţi pe străzi, probabil şi fiindcă nu sunt bine informaţi.
“Îmi pare rău să spun, dar încă sunt prea mulți oameni pe stradă în Timișoara. Mai ales seniori. Nu-i învinovățesc, mulți nu au aceleași posibilități de acces la informații, hashtag #stauacasa nu ajunge la ei. E nevoie de un efort mai mare de comunicare din partea autorităților la nivel local. Chiar un fluturaș explicativ în fiecare cutie poștală din oraș. Panouri publicitare. Poate și angajați ai primăriei (sau polițiști locali) care să explice pe stradă. Un hotline explicativ al Primăriei (dincolo de telefonul verde al Direcției de Sănătate Publică), popularizat la maximum, unde să sune oamenii cu tot felul de întrebări despre regulile în timpul crizei. Monoloagele cunoscute pe FB ale primarului nu ajung!”, a transmis Fritzu pe pagina sa de Facebook.
El a amintit şi de invitaţiile municipalităţii adresate timişorenilor de-a utiliza bicicletele închiriate de STPT.
“Și fără mesaje gen: Haideți la soare să vă plimbați cu o bicicletă atinsă de multă lume; stați liniștiți că o dezinfectăm o dată pe zi”, a continuat USR-istul.
El i-a rugat pe timişoreni să aibă grijă de cei mai vârstnici, bunici şi copii, cărora să le facă cumpărăturile necesare în această perioadă.
“Sunați la cine puteți, să nu se simtă lumea izolată. Solidaritatea și comunicarea între noi ne vor ajuta să depășim această criză. Bunica mea (cealaltă, nu cea despre care am mai povestit) a făcut ieri 92 ani. Am sunat-o. Era supărată că prea puțină lume respectă nevoia de distanțare socială. Mi-a povestit cum era să fie bombardată casa ei la 16 ani. Tot orașul era în ruine. A văzut prea multe să se lase impresionată de un virus. Dar lumea neinformată sau inconștientă, asta o sperie. Pentru că duce la lucruri mai rele”, a încheiat Fritz.
Comentarii prin facebook