Chiar dacă vremurile nu sunt printre cele mai bune, iar restricțiile legate de coronavirus încă în vigoare, organizatorii festivalului medieval de la Timișoara, ajuns la cea de-a treia ediție, apreciază că ediția din acest an a avut cea mai mare amploare de până acum. Au fost trei zile de poveste la Festivalul Medieval al Castelului Huniade, cu mii de timișoreni şi turişti care au participat, la finalul săptămânii trecute, la ediţia de anul acesta a Festivalului Medieval al Castelului Huniade din Timișoara.
Ca în fiecare an, festivalul a început cu o paradă medievală pe străzile Timișoarei. Cavalerii, domniţele, călăreţii, toboşarii, oştenii și menestrelii i-au încântat pe timișoreni cu apariţia lor spectaculoasă pe străzile oraşului.
Spectacolele cu foc şi turnirurile i-au impresionat pe spectatori. Atmosfera medievală a fost asigurată, pe parcursul celor trei zile, de peste 150 de cavaleri și domniţe de la diferite trupe de re-enactment din România. Aceștia au încântat publicul cu lupte cavalereşti, turniruri, dansuri, spectacole cu foc, şcoli de lupte, ateliere pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie. Artiştii – profesionişti sau amatori, meşteşugarii şi angajaţii Muzeului Național al Banatului au interacţionat cu vizitatorii, i-au integrat în spectacole, s-au fotografiat cu ei, au oferit explicaţii şi i-au ajutat pe cei prezenţi să facă o interesantă şi agreabilă călătorie în timp. Unele dintre cele mai apreciate momente de pe parcursul festivalului au fost spectacolele cu cai şi cele cu foc, care de fiecare dată au făcut ca aleea de acces să fie neîncăpătoare.
Festivalul Medieval al Castelului Huniade este organizat de Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.
Comentarii prin facebook