La fel ca în fiecare an, conducătorii administraţiei din Timiş nu au ratat ocazia de a participa la deschiderea anului școlar. Unii au mers chiar dacă au spus că nu au vrut, alții nu au uitat să vorbească ”politic” în postările lor, important e că noul an școlar a început cu bine
Subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, a condus ani de zile, până a preluat funcția administrativă, Colegiul Bănățean. Acolo s-a aflat la deschiderea noului an școlar și de această dată, dar a luat parte și la ceremonia de la vecinii de la Dositei Obradovici.
”Pentru toți elevii, astăzi, începe un nou an școlar, o altă etapă a cunoașterii și a dezvoltării fiecăruia. Este important că școala începe în condiții normale și fără restricții. De 23 ani, pentru mine prima zi de școală a însemnat să fiu alături de profesori, părinți și bunici, copiii și nepoții lor, la Colegiul Național Bănățean Timișoara. (…) Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” Timișoara este singurul liceu cu predare în limba sârbă din România. În deschiderea anului școlar am fost alături de reprezentanții oficiali, profesorii, părinții și elevii comunității sârbe. Îi felicit pentru exemplul pe care îl dau prin susţinerea şi promovarea valorilor culturale şi spiritual sârbe şi române deopotrivă. Succes și multe rezultate frumoase tuturor!”, a anunțat Ionescu.
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că nu se simte bine participând la asemenea ceremonii, dar a dat curs invitației lansate de Școala Generală 1 din Fabric.
”Recunosc că nu sunt foarte confortabil cu prezența oficialităților în prima zi de școală, care trebuie să fie o zi despre și pentru copii. Am dat însă curs invitației Școlii Generale 1 din Fabric pentru a sublinia că nu există școli uitate sau copii invizibili la Timișoara. Este una dintre cele mai vechi școli din oraș, care azi se luptă să ofere o educație de calitate într-un cartier cu multe probleme sociale. Abandonul școlar e un pericol real: în clasa a II-a azi au venit 10 copii. Le-am adus elevilor bulbi de flori pe care să îi planteze în grădina școlii. Reacția imediată a copiilor a fost că florile au nevoie de soare, de pământ, de apă ca să înflorească. Am răspuns că la fel și ei merită să fie susținuți de profesori, părinți, medici, asistenți sociali și de colegi pentru a-și atinge potențialul”, a scris Fritz.
Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, nu a ales un liceu timișorean cu nume cu greutate pentru a participa la deschiderea anului școlar, ci a mers la o școală cu 15 copii înscriși. La Charlottenburg.
”Şcoala din Charlottenburg are 15 copii în cele patru clase primare. În total. Stau toți în aceeaşi sală şi au o singură învățătoare. Într-o zi în care toți se îngrămădesc la ceremoniile din marile licee şi colegii, am ales să fiu prezent la o şcoală de țară, pentru a-i asigura pe copiii de aici că se bucură de aceleaşi drepturi şi atenție ca şi cei din marile oraşe”, a anunțat Ritivoiu.
Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a bifat două licee la debut de an școlar. Unul la Timișoara, unul la Peciu Noi.
”Am avut bucuria de a participa la festivitățile de deschidere a două școli care m-au impresionat: Liceul Teoretic Peciu Nou și Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva. Am simțit multă emoție dar și efervescența noului început. Prima zi de școală este mereu o sărbătoare a viitorului. Poartă în ea promisiunea de a porni într-o călătorie fascinantă, de a descoperi teritorii noi, de explorat cu mirare și entuziasm. E o călătorie în care copiii nu pleacă singuri, ci împreună cu profesorii și părinții. Lor mă alătur și eu, atât în de părinte, cât și de reprezentant al administrației”, a scris și Alin Nica.
Comentarii prin facebook