Jaf în stil românesc asupra unei firme italiene. Procurorii DIICOT Timişoara, acuzaţi de tergiversarea dosarului

diicot timisoara

diicot timisoara

Două milioane şi jumătate de euro! Este suma cu care firma Rossini Sleeve Technologies SRL, cu sediul în Chişoda, acuză că a fost păgubită prin căpuşarea ei de mai multe persoane şi firme româneşti. Dosarul se află la DIICOT Timişoara de la începutul anului 2020 şi cu toate că mai mulţi suspecţi şi-au recunoscut vinovăţiile, ancheta bate pasul pe loc. Peste toate astea, ANAF a pus sechestru pe firmă, în contul banilor pierduţi la firmele care au căpuşat-o. Avocaţii firmei au intervenit chiar şi la structura centrală a DIICOT pentru rezolvarea problemei.

Rossini Sleeve Technologies SRL este o importantă firmă din Timiş, cu sediul la Chişoda, şi care produce elemente pentru industria flexografică. A fost înfiinţată în 2006 şi are un număr de aproximativ 200 de angajaţi. În acest an a luat locul I la Top Afaceri România la categoria Întreprinderi Mijlocii.

În urma unor verificări în cadrul societății și descoperind o adevărată structură care căpușa activitatea, firma a formulat în 26.02.2020 o plângere penală în care arăta săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de şase articole din Codul Penal. Au fost vizate mai multe firme şi persoane fizice, constituite într-un grup infracţional organizat care a păgubit societatea cu 2.500.000 de euro. Mai exact, au fost emise facturi fără acoperire către firme căpuşe care nu făceau serviciile sau nu livrau bunurile pentru care au primit banii de la Rossini.

Capii operaţiunilor au fost Timea Vas, angajată a firmei, şi concubinul ei Alexandru Paul Fazekas. În încrengătura de firme care au căpuşat compania şi asupra cărora s-a făcut plângerea penală se regăsesc: Auto Erste SRL, Interdanubia, SRL, USS Design SRL, Asko Group SRL, Gyafer SRL, Nys Experience SRL, Ferestre & Decor SRL. Alături de aceste firme au fost făcute plângeri penale şi pe numele administratorilor lor.

În acest dosar, pe 10.06.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu. Ulterior, prin Ordonanța procurorului din data de 12.02.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții Vas Timea, Mureșan Daniela, Fazekaș Alexandru-Paul, Gyarmati Levente, Ilieș Adrian.

În data de 18.02.2021 s-a procedat la audierea suspecților menționați, urmând ca de atunci și până în cursul lunii iunie 2021 să fie efectuate diferite acte de urmărire penală. Apoi, în perioada iulie 2021 – ianuarie 2022 dosarul de urmărire penală a stagnat efectiv, nemaifiind audiați alți martori, nefiind administrate probe, nepunându-se în mișcare acțiunea penală cu privire la suspecții din dosar, arată avocaţii Rossini. Pe scurt, nu s-a făcut nimic.

Observând modul deficitar de efectuare a urmăririi penale, tergiversarea soluționării lui de către procurorul de caz Angelica Petcu, firma a a formulat un memoriu către Procurorul Șef din cadrul DIICOT Timișoara și unul către Procurorul Șef din cadrul DIICOT – Structura Centrală, prin care a solicitat analizarea modului de efectuare a urmării penale și luarea unor măsuri cu privire la soluționarea cu celeritate a acestuia. Din răspunsul primit de la DIICOT Timişoara, avocaţii Rossini şi-au dat seama că memoriul înaintat nici măcar n-a fost citit. De la DIICOT Bucureşti răspunsul a fost că se va discuta cu procurorii timişoreni pentru a fi mişcată speţa mai repede. Dar nu s-a întâmplat acest lucru.

Culmea este că cei doi suspecți principali audiați în cauză, dar şi alţii, au recunoscut fapta și prejudiciul comis.

“Lentoarea de neînțeles a modului de desfășurare a urmării penale, dar și pasivitatea de neexplicat a Procurorului Șef DIICOT Timișoara, se impun a fi sancționate de către instanță”, afirmă avocaţii companiei Rossini într-un memoriu

Şi dacă această tergiversare nu era de ajuns, ANAF a pus sechestru pe companie, pentru suma de 2.560.528 lei (impozite şi TVA), exact pentru tranzacţiile fictive cu firmele care au căpuşat societatea.

“Am ajuns în această situație ca urmare a demascării grupului infracțional care a comis numeroase infracțiuni în dauna subscrisei. În loc ca în acest moment, membrii grupării să răspundă pentru faptele comise și subscrisa să ne recuperăm prejudiciul, tot noi suntem cei care suntem verificați de instituții și obligați la plata unor noi sume de bani. Doar o soluționare de urgență a dosarului penal și recuperarea prejudiciului va putea lămuri situația provocată de controlul AJFP Timiș. Doar o soluționare de urgență a dosarului penal și recuperarea prejudiciului va putea lămuri situația provocată de controlul AJFP Timiș. În acest interval de 3 ani de zile, nu au fost audiați toți suspecții, deși am cerut acest lucru, fapt cerut inclusiv de către aceștia”, se arată înzr-un momem,riu făcut de avocaţii comaniei.

Mai mult administratorul companiei, Mirko Peroni şi doi dintre avocaţi a fost ameninţaţi în mai multe rânduri de Alexandru Paul Fazekas, fără ca nimeni să intervină. Presiunile au continuat cu un martor protejat şi doi comisari de poliţie. Şi cu toate acestea, la aproape trei ani de la formularea plângerii, nu există niciio soluţie, iar o comnaie puternică altădatăî din punct de vedere finaciar riscă să sucombe în păienjenişul justiţiei din România.

 

 

 

 

 

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

29 comentarii pentru acest articol

Questo è l'Impero Ottomano, ragazzi! a spus: (octombrie 19th, 2022 at 09:12 )

Și procurorii-melci (asupra cărora planează bănuiala de complicitate cu infractorii) ce primesc: 3000-4000 Euro/lună pensie peste 10 luni? Cool.
Acum înțelegeți de ce rapoartele Bruxelles-ului despre justiția din România sunt cum sunt și de ce olandezii și nemții ne vor în Schengen cum vor muște-n mâncare.

Giuseppe Falcone Maria a spus: (octombrie 19th, 2022 at 10:50 )

Mirko minti de îngheata apele. Tu ai fost pe felie cu devalizatorii și cind te-a prins sefi tai ai dat in gat pe prosti.

Maria a spus: (octombrie 19th, 2022 at 11:19 )

Huuuua ruşine hoților

Clara a spus: (octombrie 19th, 2022 at 11:31 )

Nenorociți

Nelu Verdes a spus: (octombrie 19th, 2022 at 11:47 )

Incredibil asa ceva. Hoții fura și se plimba liberi în timp ce oamenii cinstiți lucrează de zor și nu pot fi plătiți.

Rușine….justiție penala pe bani mulți. Vai de România

Cristina a spus: (octombrie 19th, 2022 at 11:55 )

O nenorocită care suge pula pe 3 lei o panaramă

Marisa a spus: (octombrie 19th, 2022 at 12:10 )

Sa iti fie rusine ca ai decurs la aceste mijloace de a jefui fabrica rossini si pe angajatii ei. Tu iti incarcai contul cu primele angajatilor si cu nefacturarea transpurturilor care plecau din firma. Acesti sefi au avut încredere in tine si tu ti_ai batut joc, rusine sa iti fie si sa iti primesti rasplata divina exact dupa cum meriti asa cum tu ai copii si angajatii de la rossini au copii. Ai jefuit ai tîlharit in cârdasie cu mai multe persoane dar nu o sa scapi o sa ai un zîmbet amar dupa proces nu o sa mai stralucesti.

Nuti a spus: (octombrie 19th, 2022 at 12:11 )

Mortăciunea zdreanță sugătoare de pula și Alexandru un drogat. Nenorociti

Alina a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:13 )

O golanca care a furat fabrica rossini o nenorocita o japita a furat din salariile oamenilor merita sa stea dupa grati

Raul a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:21 )

Parazitii – Nr 1
Ai grija doar de Numarul Unu,
Daca cerul cade,
Si se rupe-n doua,
Vine peste tine frate..

Luminita a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:32 )

Esti o scîrba si o nenorocita ai profitat de bunatatea si încreferea sefiilor. Cu ce tupeu veneai la birou cind tu stiai ca jefuiesti o fabrica de renume mondial?? Ce faceai cu banii cumparai droguri sau îl întretineai pe sugaciu de barbatatu? Nenorociti si cretini ce sunteti. Nu sunteti in stare sa cîstigati bani cinstiti. Drgatttiiilor!!!!

Mihai a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:46 )

Esti o zdreanta si o parasuta de doi lei. Nu meriti nici sare in ochi. Stiu unde stai fraiero si vin sa te caut pebntru ca vreau sa iti cobor toate pulele din cer ca sa vezi ce muista esti. Nu mai esti o persoana cu prestanta si respectata ai pierdut tot javro esti o penala care nu meriti nimic.

Mihai a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:48 )

Esti o zdreanta si o parasuta de doi lei. Nu meriti nici sare in ochi. Stiu unde stai fraiero si vin sa te caut pentru ca vreau sa iti cobor toate pulele din cer ca sa vezi ce muista esti. Nu mai esti o persoana cu prestanta si respectata ai pierdut tot javro esti o penala care nu meriti nimic.

Marian a spus: (octombrie 19th, 2022 at 14:05 )

Zdreanto ce faceai tu e pisatul lumii. Sugeai pula la furnizori si dupa aceea veneai seara in firma sa faci platile dupa ce pleca sefu. Jegoasa ce esti

Agent paza a spus: (octombrie 19th, 2022 at 14:16 )

Baaaa hoato veneai ca vulpea pe furis in firma ca sa furi ce credeai tu ca nu te descopera nimeni si ca o sa iti mearga la nezfîrsit sa furi si sa iti bati joc de oameni si de sefi. Muista dracului!!!

Agent paza a spus: (octombrie 19th, 2022 at 14:18 )

Baaaa hoato veneai ca vulpea pe furis in firma ca sa furi ce credeai tu ca nu te descopera nimeni si ca o sa iti mearga la nezfîrsit sa furi si sa iti bati joc de oameni si de sefi.

Agent paza a spus: (octombrie 19th, 2022 at 14:53 )

Asta venea în firma dupa ce pleca Mirko mai exact pe la ora 22 venea cu bărbatesu. O zdreanță de femeie se futea cu toti furnizori firmei o lăsa unu o lua altu

Lili a spus: (octombrie 19th, 2022 at 15:28 )

Eu îmi aduc aminte cum luni bune luam tot mai putin salariu fara nici un motiv, mergeam la ea să o întreb dc si nici nu ma baga în seama vroiam sa vorbesc cu domnul Mirko dar ea nemernica si blestemata asta de femeie ma gonea afara nu ma lasa sa vorbesc cu el, femeie fara suflet asta nu e femeie e drac si sunt convinsa ca va plati în fata legi si a lui dumnezeu

Aurelia a spus: (octombrie 19th, 2022 at 15:39 )

Aaaaa stai ca si eu stiu, a venit într-o seara pe la ora 22 cu 2 domni a stat pana pe la 12 noaptea unul a stat în birou si ea cu celalalt afara fumau ca turci țigara după țigara parca iam simțit eu cam stresați asta faceau ei furau bani firmei?

Alin a spus: (octombrie 19th, 2022 at 16:10 )

Pe asta am futut-o si eu face o muie de îti vine să plangi am dat cateva sute de lei cei drept dar a meritat o suge bine

Mioara a spus: (octombrie 19th, 2022 at 16:17 )

Măăă eu o cunosc bine pe Timea pai ea face orice pentru bani are un caracter urat femeie fara demnitate e rautacioasa distruge tot ce atinge cu rautatea ei și da știu si eu ca umbla cu mai mulți barbati pentru ea nu conta ce pula e bani sa fie

Cristian Marcu a spus: (octombrie 19th, 2022 at 16:18 )

O jigodie ordinara,a tradat increderea unui om(Dl. Mirko) care este alaturi de angajatii sai.un om care este interesat in primul rand de problemele angajatiilor,care sare in ajutor de fiecare data neconditionat..cum ati putut face asa ceva jegurile dracului,hoti nenorociti!!!

Maftei a spus: (octombrie 19th, 2022 at 16:24 )

Niste hoti ordinari…cum i-ati putut face asa ceva unui om ca D-nul Mirko,un om care este alaturi de angajatii sai,care ajuta fiecare angajat necondiționat…sper sa platiti cu varf si indesat jegoșilor…

Ovidiu a spus: (octombrie 19th, 2022 at 17:58 )

Doamna Vas Timea, dl. Fazekas Paul scuza dumneavoastra este sa acuzati sau sa semnati cu numele Giuseppe Falcone?

AlexandruB a spus: (octombrie 19th, 2022 at 20:04 )

Justitie oarbă.oameni ca ăștia nu mai trebuie sa simta gustul libertății niciodată..de ce nu se face nimic daca s-a mers pe recunoaștere, cat trebuie sa mai fure sa se miște ceva..tot voi ati furat ca nenorociți si tot voi amenințați omul ala nevinovat(Mirko Peroni)..il cunosc personal de mult timp pe acest om,muncește din greu,ajuta oamenii si voi furați ca nenorociți..la puscarie cu voi cat mai repede!!!

Flavius a spus: (octombrie 19th, 2022 at 20:40 )

Doi ani si nu s-a intamplat nimic in acesc caz…vai si amar de ea justiție, oameni nevinovați si muncitori platesc pentru niste hoti ordinari.in puscarie cu ei,astfel de oameni nu au ce sa caute in libertate.tot ei decug la amenintari,drogați nenorociți!!!!!

Costy a spus: (octombrie 20th, 2022 at 17:09 )

Acești infractori nu cred ca ar fi avut curajul sa comită jafurile pe care le-au comis fără să nu aibă acoperire din institutiile ce păzesc hotii de meserie din tara noastra. Democrația de gangsteri instaurată în România de luceafărul bolsevic Iliescu lucrează de la mascarada din 89″ numai în profit . Prima lovitură patriotică a acestor gangsteri a fost Caritasul. Cand cu termene prelungite sunt condamnați se dau la fund sau se ascund în gaură de șarpe gen Sebi Ghita in Serbia daca parlamentul nu-i poate proteja.

Angajat a spus: (octombrie 20th, 2022 at 17:20 )

Amândoi au furat, au fost mănâ în mână și când a fost prins mirko sa tras pe cur, amândoi niște furaciosi

Bogdan a spus: (octombrie 20th, 2022 at 22:00 )

“Angajat” = Vas Timea. Simplu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Primarul Timișoarei critică dur Austria pe tema Schengen, într-un interviu la televiziunea publică austriacă/VIDEO

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a discutat, miercuri seara, cu ziariștii de la televiziunea publică austriacă, ORF, pe tema refuzului Austriei de a susține admiterea României la spațiul Schengen. El a subliniat că români și bulgari nu sunt cetățeni de mâna a doua. ”Guvernul Austriei ar face o greșeală gravă dacă ar fi singura țară din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Timișoarei critică dur Austria pe tema Schengen, într-un interviu la televiziunea publică austriacă/VIDEO
WINTER IN MY TOWN 2022
WINTER IN MY TOWN 2022

Politica vezi arhiva Politica

Un Schengen prea îndepărtat. România pierde bătălia cu Austria şi ratează intrarea în Spaţiul Schengen

România a ratat şansa istorică de-a intra în Spaţiul Schengen, Austria refuzând să dea un pas înapoi în şedinţa Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Au fost de fapt două voturi împotriva Romîniei, pe lângă cel al Austriei intervenind şi cel al Olandei, dar asta doar fiindcă ţara noastră şi Bulgaria au fost tratate la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un Schengen prea îndepărtat. România pierde bătălia cu Austria şi ratează intrarea în Spaţiul Schengen
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Sadoveac SCM Poli

Ultima reprezentaţie a handbaliştilor după un an competiţional slab

Handbaliştii viola joacă vineri ultimul meci din 2022. SCM Politehnica Timişoara întâlneşte HC Buzău, în deplasare, de la ora 18,30, în etapa a doua din returul Ligii Naționale. Alb-violeții s-au pregătit în formulă completă la sala Constantin Jude şi speră la un al doilea rezultat pozitiv în deplasare, în acest sezon, după victoria de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultima reprezentaţie a handbaliştilor după un an competiţional slab
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Deschiderea spațiilor de servicii modernizate de pe A1 a ajuns și în zona Timișului/FOTO

Două noi spații de servicii moderne au fost deschise pe A1, în sfârșit și pe porțiunea de autostradă din județul Timiș. De această dată este cel din zona Făget, urmează zona de lângă localitatea Traian Vuia CNAIR a anunțat deschiderea unui nou lot privind alte două spații de servicii pe A1, Nădlac – Deva, pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deschiderea spațiilor de servicii modernizate de pe A1 a ajuns și în zona Timișului/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

România a ratat şansa istorică de-a intra în Spaţiul Schengen, Austria refuzând să dea un pas înapoi în şedinţa Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Au fost de fapt două voturi împotriva Romîniei, pe lângă cel al Austriei intervenind şi cel al Olandei, dar asta doar fiindcă ţara noastră şi Bulgaria au fost tratate la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un Schengen prea îndepărtat. România pierde bătălia cu Austria şi ratează intrarea în Spaţiul Schengen
Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a discutat, miercuri seara, cu ziariștii de la televiziunea publică austriacă, ORF, pe tema refuzului Austriei de a susține admiterea României la spațiul Schengen. El a subliniat că români și bulgari nu sunt cetățeni de mâna a doua. ”Guvernul Austriei ar face o greșeală gravă dacă ar fi singura țară din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Timișoarei critică dur Austria pe tema Schengen, într-un interviu la televiziunea publică austriacă/VIDEO
Cele șapte vaporașe ale STPT sunt scoase pe uscat, în depoul din Dâmbovița, iar bicicletele și trotinetele din transportul public sunt scoase de pe traseu și vor intra în revizie, a anunțat societatea. Măsura intră în vigoare din 10 decembrie STPT anunță că începând cu data de 10.12.2022, cele 7 nave de pasageri care circulau...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A venit iarna în transportul public timișorean. Vaporașele, bicicletele și trotinetele, retrase de pe traseu
La Timișoara a fost activat Comandamentul de Iarnă, a anunțat primăria, iar firma care se ocupă de deszăpezire şi combatere a poleiului, Brantner, este pregătită să intervină cu utilaje și material antiderapant. Aceasta este pregătită să intervină cu zeci de utilaje și are în stoc o sută de tone de sare și zece tone de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara s-a activat Comandamentul de Iarnă și au fost stabilite prioritățile de intervenție
Miercuri, 7 decembrie, polițiștii Secției 5 Timișoara au reținut un tânăr în vârstă de 23 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, tânărul, în vârstă de 23 de ani, care se sustrăgea urmăririi penale, a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Câteva ţevi de cupru, ceva tricouri şi pantofi, l-au băgat la arest. Verdict: furt calificat
Primăria Timișoara a anunțat că se pot face înscrieri în programul ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare”. Programul este finanțat prin PNRR și vizează sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse, pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare. Finanțarea e de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria are un proiect intitulat ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare”. Se pot chiar depune cereri de branșare
Astăzi este o zi decisivă pentru România, după 15 ani de aşteptare, în ședința Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) putându-se decide intrarea ţării noastre în Spaţiul Schengen. Ziua de astăzi a fost precedată de un adevărat asalt diplomatic la adresa Austriei, singura ţară care se opune aderării României. Austria este ultima ţară care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ziua cea mai lungă. România poate sparge astăzi „zidul” Schengen
Top