Jaf în stil românesc asupra unei firme italiene. Procurorii DIICOT Timişoara, acuzaţi de tergiversarea dosarului

diicot timisoara

diicot timisoara

Două milioane şi jumătate de euro! Este suma cu care firma Rossini Sleeve Technologies SRL, cu sediul în Chişoda, acuză că a fost păgubită prin căpuşarea ei de mai multe persoane şi firme româneşti. Dosarul se află la DIICOT Timişoara de la începutul anului 2020 şi cu toate că mai mulţi suspecţi şi-au recunoscut vinovăţiile, ancheta bate pasul pe loc. Peste toate astea, ANAF a pus sechestru pe firmă, în contul banilor pierduţi la firmele care au căpuşat-o. Avocaţii firmei au intervenit chiar şi la structura centrală a DIICOT pentru rezolvarea problemei.

Rossini Sleeve Technologies SRL este o importantă firmă din Timiş, cu sediul la Chişoda, şi care produce elemente pentru industria flexografică. A fost înfiinţată în 2006 şi are un număr de aproximativ 200 de angajaţi. În acest an a luat locul I la Top Afaceri România la categoria Întreprinderi Mijlocii.

În urma unor verificări în cadrul societății și descoperind o adevărată structură care căpușa activitatea, firma a formulat în 26.02.2020 o plângere penală în care arăta săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de şase articole din Codul Penal. Au fost vizate mai multe firme şi persoane fizice, constituite într-un grup infracţional organizat care a păgubit societatea cu 2.500.000 de euro. Mai exact, au fost emise facturi fără acoperire către firme căpuşe care nu făceau serviciile sau nu livrau bunurile pentru care au primit banii de la Rossini.

Capii operaţiunilor au fost Timea Vas, angajată a firmei, şi concubinul ei Alexandru Paul Fazekas. În încrengătura de firme care au căpuşat compania şi asupra cărora s-a făcut plângerea penală se regăsesc: Auto Erste SRL, Interdanubia, SRL, USS Design SRL, Asko Group SRL, Gyafer SRL, Nys Experience SRL, Ferestre & Decor SRL. Alături de aceste firme au fost făcute plângeri penale şi pe numele administratorilor lor.

În acest dosar, pe 10.06.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu. Ulterior, prin Ordonanța procurorului din data de 12.02.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții Vas Timea, Mureșan Daniela, Fazekaș Alexandru-Paul, Gyarmati Levente, Ilieș Adrian.

În data de 18.02.2021 s-a procedat la audierea suspecților menționați, urmând ca de atunci și până în cursul lunii iunie 2021 să fie efectuate diferite acte de urmărire penală. Apoi, în perioada iulie 2021 – ianuarie 2022 dosarul de urmărire penală a stagnat efectiv, nemaifiind audiați alți martori, nefiind administrate probe, nepunându-se în mișcare acțiunea penală cu privire la suspecții din dosar, arată avocaţii Rossini. Pe scurt, nu s-a făcut nimic.

Observând modul deficitar de efectuare a urmăririi penale, tergiversarea soluționării lui de către procurorul de caz Angelica Petcu, firma a a formulat un memoriu către Procurorul Șef din cadrul DIICOT Timișoara și unul către Procurorul Șef din cadrul DIICOT – Structura Centrală, prin care a solicitat analizarea modului de efectuare a urmării penale și luarea unor măsuri cu privire la soluționarea cu celeritate a acestuia. Din răspunsul primit de la DIICOT Timişoara, avocaţii Rossini şi-au dat seama că memoriul înaintat nici măcar n-a fost citit. De la DIICOT Bucureşti răspunsul a fost că se va discuta cu procurorii timişoreni pentru a fi mişcată speţa mai repede. Dar nu s-a întâmplat acest lucru.

Culmea este că cei doi suspecți principali audiați în cauză, dar şi alţii, au recunoscut fapta și prejudiciul comis.

“Lentoarea de neînțeles a modului de desfășurare a urmării penale, dar și pasivitatea de neexplicat a Procurorului Șef DIICOT Timișoara, se impun a fi sancționate de către instanță”, afirmă avocaţii companiei Rossini într-un memoriu

Şi dacă această tergiversare nu era de ajuns, ANAF a pus sechestru pe companie, pentru suma de 2.560.528 lei (impozite şi TVA), exact pentru tranzacţiile fictive cu firmele care au căpuşat societatea.

“Am ajuns în această situație ca urmare a demascării grupului infracțional care a comis numeroase infracțiuni în dauna subscrisei. În loc ca în acest moment, membrii grupării să răspundă pentru faptele comise și subscrisa să ne recuperăm prejudiciul, tot noi suntem cei care suntem verificați de instituții și obligați la plata unor noi sume de bani. Doar o soluționare de urgență a dosarului penal și recuperarea prejudiciului va putea lămuri situația provocată de controlul AJFP Timiș. Doar o soluționare de urgență a dosarului penal și recuperarea prejudiciului va putea lămuri situația provocată de controlul AJFP Timiș. În acest interval de 3 ani de zile, nu au fost audiați toți suspecții, deși am cerut acest lucru, fapt cerut inclusiv de către aceștia”, se arată înzr-un momem,riu făcut de avocaţii comaniei.

Mai mult administratorul companiei, Mirko Peroni şi doi dintre avocaţi a fost ameninţaţi în mai multe rânduri de Alexandru Paul Fazekas, fără ca nimeni să intervină. Presiunile au continuat cu un martor protejat şi doi comisari de poliţie. Şi cu toate acestea, la aproape trei ani de la formularea plângerii, nu există niciio soluţie, iar o comnaie puternică altădatăî din punct de vedere finaciar riscă să sucombe în păienjenişul justiţiei din România.

 

 

 

 

 

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

30 comentarii pentru acest articol

Questo è l'Impero Ottomano, ragazzi! a spus: (octombrie 19th, 2022 at 09:12 )

Și procurorii-melci (asupra cărora planează bănuiala de complicitate cu infractorii) ce primesc: 3000-4000 Euro/lună pensie peste 10 luni? Cool.
Acum înțelegeți de ce rapoartele Bruxelles-ului despre justiția din România sunt cum sunt și de ce olandezii și nemții ne vor în Schengen cum vor muște-n mâncare.

Giuseppe Falcone Maria a spus: (octombrie 19th, 2022 at 10:50 )

Mirko minti de îngheata apele. Tu ai fost pe felie cu devalizatorii și cind te-a prins sefi tai ai dat in gat pe prosti.

Maria a spus: (octombrie 19th, 2022 at 11:19 )

Huuuua ruşine hoților

Clara a spus: (octombrie 19th, 2022 at 11:31 )

Nenorociți

Nelu Verdes a spus: (octombrie 19th, 2022 at 11:47 )

Incredibil asa ceva. Hoții fura și se plimba liberi în timp ce oamenii cinstiți lucrează de zor și nu pot fi plătiți.

Rușine….justiție penala pe bani mulți. Vai de România

Cristina a spus: (octombrie 19th, 2022 at 11:55 )

O nenorocită care suge pula pe 3 lei o panaramă

Marisa a spus: (octombrie 19th, 2022 at 12:10 )

Sa iti fie rusine ca ai decurs la aceste mijloace de a jefui fabrica rossini si pe angajatii ei. Tu iti incarcai contul cu primele angajatilor si cu nefacturarea transpurturilor care plecau din firma. Acesti sefi au avut încredere in tine si tu ti_ai batut joc, rusine sa iti fie si sa iti primesti rasplata divina exact dupa cum meriti asa cum tu ai copii si angajatii de la rossini au copii. Ai jefuit ai tîlharit in cârdasie cu mai multe persoane dar nu o sa scapi o sa ai un zîmbet amar dupa proces nu o sa mai stralucesti.

Nuti a spus: (octombrie 19th, 2022 at 12:11 )

Mortăciunea zdreanță sugătoare de pula și Alexandru un drogat. Nenorociti

Alina a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:13 )

O golanca care a furat fabrica rossini o nenorocita o japita a furat din salariile oamenilor merita sa stea dupa grati

Raul a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:21 )

Parazitii – Nr 1
Ai grija doar de Numarul Unu,
Daca cerul cade,
Si se rupe-n doua,
Vine peste tine frate..

Luminita a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:32 )

Esti o scîrba si o nenorocita ai profitat de bunatatea si încreferea sefiilor. Cu ce tupeu veneai la birou cind tu stiai ca jefuiesti o fabrica de renume mondial?? Ce faceai cu banii cumparai droguri sau îl întretineai pe sugaciu de barbatatu? Nenorociti si cretini ce sunteti. Nu sunteti in stare sa cîstigati bani cinstiti. Drgatttiiilor!!!!

Mihai a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:46 )

Esti o zdreanta si o parasuta de doi lei. Nu meriti nici sare in ochi. Stiu unde stai fraiero si vin sa te caut pebntru ca vreau sa iti cobor toate pulele din cer ca sa vezi ce muista esti. Nu mai esti o persoana cu prestanta si respectata ai pierdut tot javro esti o penala care nu meriti nimic.

Mihai a spus: (octombrie 19th, 2022 at 13:48 )

Esti o zdreanta si o parasuta de doi lei. Nu meriti nici sare in ochi. Stiu unde stai fraiero si vin sa te caut pentru ca vreau sa iti cobor toate pulele din cer ca sa vezi ce muista esti. Nu mai esti o persoana cu prestanta si respectata ai pierdut tot javro esti o penala care nu meriti nimic.

Marian a spus: (octombrie 19th, 2022 at 14:05 )

Zdreanto ce faceai tu e pisatul lumii. Sugeai pula la furnizori si dupa aceea veneai seara in firma sa faci platile dupa ce pleca sefu. Jegoasa ce esti

Agent paza a spus: (octombrie 19th, 2022 at 14:16 )

Baaaa hoato veneai ca vulpea pe furis in firma ca sa furi ce credeai tu ca nu te descopera nimeni si ca o sa iti mearga la nezfîrsit sa furi si sa iti bati joc de oameni si de sefi. Muista dracului!!!

Agent paza a spus: (octombrie 19th, 2022 at 14:18 )

Baaaa hoato veneai ca vulpea pe furis in firma ca sa furi ce credeai tu ca nu te descopera nimeni si ca o sa iti mearga la nezfîrsit sa furi si sa iti bati joc de oameni si de sefi.

Agent paza a spus: (octombrie 19th, 2022 at 14:53 )

Asta venea în firma dupa ce pleca Mirko mai exact pe la ora 22 venea cu bărbatesu. O zdreanță de femeie se futea cu toti furnizori firmei o lăsa unu o lua altu

Lili a spus: (octombrie 19th, 2022 at 15:28 )

Eu îmi aduc aminte cum luni bune luam tot mai putin salariu fara nici un motiv, mergeam la ea să o întreb dc si nici nu ma baga în seama vroiam sa vorbesc cu domnul Mirko dar ea nemernica si blestemata asta de femeie ma gonea afara nu ma lasa sa vorbesc cu el, femeie fara suflet asta nu e femeie e drac si sunt convinsa ca va plati în fata legi si a lui dumnezeu

Aurelia a spus: (octombrie 19th, 2022 at 15:39 )

Aaaaa stai ca si eu stiu, a venit într-o seara pe la ora 22 cu 2 domni a stat pana pe la 12 noaptea unul a stat în birou si ea cu celalalt afara fumau ca turci țigara după țigara parca iam simțit eu cam stresați asta faceau ei furau bani firmei?

Alin a spus: (octombrie 19th, 2022 at 16:10 )

Pe asta am futut-o si eu face o muie de îti vine să plangi am dat cateva sute de lei cei drept dar a meritat o suge bine

Mioara a spus: (octombrie 19th, 2022 at 16:17 )

Măăă eu o cunosc bine pe Timea pai ea face orice pentru bani are un caracter urat femeie fara demnitate e rautacioasa distruge tot ce atinge cu rautatea ei și da știu si eu ca umbla cu mai mulți barbati pentru ea nu conta ce pula e bani sa fie

Cristian Marcu a spus: (octombrie 19th, 2022 at 16:18 )

O jigodie ordinara,a tradat increderea unui om(Dl. Mirko) care este alaturi de angajatii sai.un om care este interesat in primul rand de problemele angajatiilor,care sare in ajutor de fiecare data neconditionat..cum ati putut face asa ceva jegurile dracului,hoti nenorociti!!!

Maftei a spus: (octombrie 19th, 2022 at 16:24 )

Niste hoti ordinari…cum i-ati putut face asa ceva unui om ca D-nul Mirko,un om care este alaturi de angajatii sai,care ajuta fiecare angajat necondiționat…sper sa platiti cu varf si indesat jegoșilor…

Ovidiu a spus: (octombrie 19th, 2022 at 17:58 )

Doamna Vas Timea, dl. Fazekas Paul scuza dumneavoastra este sa acuzati sau sa semnati cu numele Giuseppe Falcone?

AlexandruB a spus: (octombrie 19th, 2022 at 20:04 )

Justitie oarbă.oameni ca ăștia nu mai trebuie sa simta gustul libertății niciodată..de ce nu se face nimic daca s-a mers pe recunoaștere, cat trebuie sa mai fure sa se miște ceva..tot voi ati furat ca nenorociți si tot voi amenințați omul ala nevinovat(Mirko Peroni)..il cunosc personal de mult timp pe acest om,muncește din greu,ajuta oamenii si voi furați ca nenorociți..la puscarie cu voi cat mai repede!!!

Flavius a spus: (octombrie 19th, 2022 at 20:40 )

Doi ani si nu s-a intamplat nimic in acesc caz…vai si amar de ea justiție, oameni nevinovați si muncitori platesc pentru niste hoti ordinari.in puscarie cu ei,astfel de oameni nu au ce sa caute in libertate.tot ei decug la amenintari,drogați nenorociți!!!!!

Costy a spus: (octombrie 20th, 2022 at 17:09 )

Acești infractori nu cred ca ar fi avut curajul sa comită jafurile pe care le-au comis fără să nu aibă acoperire din institutiile ce păzesc hotii de meserie din tara noastra. Democrația de gangsteri instaurată în România de luceafărul bolsevic Iliescu lucrează de la mascarada din 89″ numai în profit . Prima lovitură patriotică a acestor gangsteri a fost Caritasul. Cand cu termene prelungite sunt condamnați se dau la fund sau se ascund în gaură de șarpe gen Sebi Ghita in Serbia daca parlamentul nu-i poate proteja.

Angajat a spus: (octombrie 20th, 2022 at 17:20 )

Amândoi au furat, au fost mănâ în mână și când a fost prins mirko sa tras pe cur, amândoi niște furaciosi

Bogdan a spus: (octombrie 20th, 2022 at 22:00 )

“Angajat” = Vas Timea. Simplu

Nema a spus: (ianuarie 2nd, 2023 at 22:29 )

Ceva noutăți ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%

O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Timp de două zile, astăzi și vineri, publicul este așteptat în vizită la Banca Națională a României. Frumoasa clădire din centrul Timișoarei își deschide porțile pentru o serie de tururi ghidate. În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, așteptați să viziteze sediul local al Băncii Naționale a României
Peste 100 de vehicule istorice vor fi prezente, sâmbătă, la Timișoara, în Piața Unirii, la Retroparada Primăverii. De la ora zece, iubitorii automobilelor vor putea vedea pe viu câteva vehicule de valoare din istoria auto. După cum spuneam, se anunță un număr de peste 100 de vehicule istorice expuse, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă are loc Retroparada Primăverii. În Piața Unirii vor fi prezentate peste 100 de automobile istorice
La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Top