Poftim cultură! Ştefan Popa Popa’s a dat în judecată Primăria Timişoara, solicitând închiderea Teatrului Auăleu şi a Muzeului Consumatorului Comunist

După ce a închis Casa Bunicii cu repetatele sale sesizări şi intervenţii, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s vrea să închidă acum două cunoscute obiective culturale ale Timişoarei: Teatrul Auăleu şi Muzeul Consumatorului Comunist. El a dat în judecată inclusiv Primăria Timişoara şi pe primarul Dominic Fritz, solicitând anularea autorizaţiei de funcţionare pentru cele două obiective.

Pentru Ştefan Popa Popa’s actul cultural probabil nu depăşeşte graniţa caricaturilor pe care le execută cu o viteză care l-au şi propulsat, cândva, în Cartea Recordurilor. Restul e “gălăgie” care l-ar putea distrage din focul elaboratelor sale creaţii. Probabil în această cheie se poate citi războiul său cu Teatrul Independent Auăleu şi Muzeul Consumatorului Comunist, instituţii care funcţionează în locaţia Scârţ Loc Lejer. Acest război a ajuns acum chiar la tribunal, Ştefan Popa dând în judecată inclusiv Primăria Timişoara şi pe primarul Dominic Fritz, la pachet cu societatea unde funcţionează instituţiile amintite, solicitând anularea autorizaţiei de funcţionare.

“Auăleu, Muzeul Consumatorului Comunist & Scârț Loc Lejer sunt în pericol de a dispărea. După ce anul trecut am avut cca. 40 de controale de la mai toate instituțiile, acum aceeași persoană care a „trimis” aceste controale, solicită în instanță, anularea autorizației noastre de funcționare. Contextul este unul foarte larg, despre el, după ce vom pierde sau vom câștiga. Timișoara, cu două luni și jumătate înainte de 2023. Închidem teatre & muzee? Își permite acest oraș să închidă un muzeu care este pe primele locuri în topul atracțiilor turistice din oraș? Își permite să închidă un teatru 100% independent? Orice acuze s-ar aduce acestor micro-mini instituții care nu fac rău nimănui, niciodată, nicicând, sunt pur și simplu făcute cu rea voință. De neimaginat ce se întâmplă, imposibil, sumbru, ireal, dușmănos si rău, rău de tot. Prima înfățișare la tribunal, 20 octombrie 2022”, a scris pe contul său de Facebook, managerul Teatrului Auăleu, Ovidiu Mihăiţă, fără însă a-l nominaliza pe caricaturist.

Războiul lui Popa’s cu celoe trei entităţi este mai vechi. Acuzând zgomotul, el a făcut nenumărate sesizări la Poliţia Locală, Poliţia naţională şi alte instituţii. De foarte multe ori, aceste sesizări nu se confirmau în practică, motiv pentru care ar fi trebuit amendat la rândul lui. După ce Poliţia Locală a primit instrucţiuni să dea amenzi şi celor care fac sesizări nefondate, Ştefan Popa s-a adresat mai mult Poliţiei naţionale. Astfel, Timişoara a ajuns “vedetă” naţională când poliţiştii de la Secţia 3 au fost chemaţi urgent la la Teatrul Auăleu, unde ar fi avut loc o bătaie. Se “certau” însă Ziţa şi Veta din “O nopte furtunoasă”. Deşi nu s-a confirmat “bătaia”, poliţiştii tot au dat amendă. De menţionat că, tocmai pentru a nu produce gălăgie, grădina de Scârţ Loc Lejer a fost închisă, iar activitatea pe terasă limitată.

De precizat aici că Muzeul Consumatorului Comunist este cel mai vizitat muzeu din Timişoara, fiind pe locul VI în privinţa obiectivelor turistice din oraş. Teatrul Auăleu, “cel mai mic teatru din România”, joacă de obicei cu casa închisă, vineri având ultima premieră, “Grand Hostel Timişoara”.

În schimb, Popa’s nu este la prima experienţă de gen cu localuri care au avut ghinionul să fie amplasate în vecinătatea sa. În urmă cu ceva ani a reuşit să închidă “Casa Bunicii”, invocând tot gălăgia. Şi asta în condiţiile în care, nici atunci, sesizările sale nu erau confirmate.

Poate mai trebuie spus aici că Popa a făcut parte din boardul Asociaţiei TM 2021, aşadar se pretinde un om de cultură.

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

38 comentarii pentru acest articol

X a spus: (octombrie 17th, 2022 at 17:42 )

E un nou joc de societate. Se cheamă Popa’s Prostu și nu se joacă cu cărți, ci cu citații și reclamații.

Dan A. a spus: (octombrie 17th, 2022 at 18:48 )

L-am cunoscut pe cand era in plina ascensiune, sa fi fost prin 1980. Prima impresie: deosebit de talentat ca artist, deosebit de arogant si plin de sine ca om, parea ca nimeni nu exista in afara de el. Se uita la altii ca la niste gunoaie, indiferent ca-i cunostea sau nu. Ca sa fie clar: nu am avut divergente, n-am schimbat mai mult decat „buna ziua” cu omul, doar am stat o ora in aceeasi incapere, unde, evident, el era vedeta. Ma gandesc ca in 40 de ani s-au accentuat si calitatile si defectele.
Ma intrebam pe vremuri: era inginer la Electrotimis, chiar sef de atelier, si-a afacut ingineria cu caricaturi desi primea salariu la fel ca alti ingineri care munceau pe bune. Asta nu arata multa moralitate. Spre cinstea celor de la Electrotimis, „a avut divergente” si l-au schimbat din functia de mic sefulet, ceea ce l-a facut sa plece la Uzina de Apa, cu pile.
Tatal evreu, cu rude in Moldova, mama olteanca, a copilarit la Turnu Severin si astazi se plange ca vin moldovenii si oltenii in Timisoara.
Maestre, fa caricaturi si lasa-i pe altii sa-si traiasca viata, esti un om la fel ca toti ceilalti si e pacat sa-ti murdaresti renumele cu rahaturi din astea. Daca esti in stare.

Reos a spus: (octombrie 17th, 2022 at 19:37 )

Bine ar fi să se ocupe de caricaturi și să nu ajungă caricatură în Timișoara.

WandaCenturion a spus: (octombrie 17th, 2022 at 19:48 )

Eu aș fi făcut la fel. Pe gangul ăla… Prioritari ar trebui să fie locuitorii cu vechime, nu tot soiul de afaceri pline de gălăgie, cu siguranță. Nu contează că e vorba de un maestru, e faptul că Timișoara s-a tâmpit.

George a spus: (octombrie 17th, 2022 at 23:00 )

@wanda, Timișoara nu s-ar fi tâmpit dacă n-ar fi citit comentariul tău.

Ale a spus: (octombrie 18th, 2022 at 05:26 )

Păcat că am auzit vorbe ok despre Popa,dar aparent m-am înșelat.Vrea sa fie singurul artist din oraș,cu singura expoziție?Probabil la el la expoziție,in Bastion,nu vin destui turiști și de acolo frustrarea.

E un caracter caricatura a spus: (octombrie 18th, 2022 at 07:12 )

E un caricaturist viteza, nu unul talentat. Acum cativa ani, in semn de omagiu, i a facut o caricatura lui victor neumann – turnatorul cu 5 nume conspirative, ce semana mai mult cu secretara acestuia.
Jabba din Star Wars aduce mai mult cu Popa decat subiectii cu caricaturile realizate de dansu.

Mili a spus: (octombrie 18th, 2022 at 08:32 )

Securist șarlatan…Ar trebui cercetat cum a pus mana pe casa…

Alex a spus: (octombrie 18th, 2022 at 08:48 )

…oare cine va avea de câștigat…și ce anume…

prof.univ.asoc.Pompiliu Comșa a spus: (octombrie 18th, 2022 at 16:11 )

În loc de pamflet
DOAR CREDINȚA ÎN DUMNEZEU NE VA AJUTA CA NEAM
Din start vreau să vă spun că sunt de partea proprietarului, indiferent cât de mare sau de mic este acesta, dincolo de valoarea sa socială, dar mai ales când vine vorba de un artist celebru pe mapamond, care, din greșeală, este locuitor al Timișoarei. Nu cred că este vreunul care să conteste cuiva acest drept legitim. Omul în casa lui are voie să facă ce vrea, mai ales că s-a dovedit că Popa’S face lucrurile temeinic, dovadă și ediția vernisată vineri, a zecea, jubiliară, a Salonului Internațional de grafică satirică și caricatură de presă, la care iau parte peste 500 de artiști plastici din întreaga lume. Iată de ce referirile, mai ales din comentarii, mi se par total deplasate, mai ales că vin din partea unor analfabeți funcționali. Pentru a realiza o operă unică, Popa’S cum e și normal are nevoie de liniște în casa lui. Ghinion că nu prea are. De fapt el nu are nimic cu o serie de instituții invocate, cum lasă să se înțeleagă imberbul giornalist care scrie la un nivel sub cel al mării, agreat de Primărie și recompensat, de altfel lucru știut, cu lovele grase, ci cu birtul pe care și l-au tras fără (sau cu?) autorizație de funcționare de la onor Primăria. Artistul și alți vecini au măsurat cu sonometru decibelii din propriile curți și cu toții au constatat că se depășește orice limită posibilă, iar birtașii se comportă ca o șatră de țigani pusă pe rele. Scârț Loc Lejer e așa doar cu numele și omul, cum este și logic, își caută dreptatea. Interesant este că, deocamdată, nu a înaintat nici un proces, dar autorul materialului deja știe că aceasta va avea loc, cu probabilitatea cât declanșarea unui război nuclear de Putin. Este întins degetul acuzator spre celebrul artist, ba chiar voalat prin titlul “Poftim cultură” se incită la ură și discriminare. Nu mai aduc în discuție așa-zisele “caracterizări” la care se încumetă jurnalistul, confirmând starea de criză din mass-media, evidentă pentru toată lumea. Ca să fie treaba oablă, se pune și ceva praf de Caragiale, ca să dea bine la ghiveci. Nici respectul între vecini nu poate justifica autorul, dar mai ales tonul jignitor folosit la adresa caricaturistului care se “pretinde un om de cultură”. Păi bine, mă neghiobule, de unde mă-ta ai luat dreptul de a categorisii oamenii, ce cultură ai la bază, fundația ta fiind făcută doar din praz și apă chioară? De aici și până la sfatul unui neica-nimeni de a se ocupa SPP de caricaturi și nu “de a deveni o caricatură în Timișoara” nu a fost decât un pas logic pentru tâmpiți. Se fac și trimiteri semite nepermise în orice articol din lume, pedepsite de orice lege din lume. Personal nu știu ce să mai cred: oare ne-au vidat creierul la toți? atât de mult au contribuit seriile de vaccinări? Pare, așa cum afirma un alt comentator, că Timișoara s-ar fi tâmpit. De aceea ne arătăm acordul cu un alt comentator care afirmă “oare cine va avea de câștigat … și ce anume?”
De scandaluri neghioabe vom tot avea parte, poate asta “ajută” la imaginea Timișoarei Capitală Culturală Europeană în 2023. Problema e una: cui folosește?/Populația doarme ca boul pe coadă. Dânțuiește doar online. Curaj, ioc. Este îngăduitoare cu cei care aruncă doar vorbe cu fițe de șmecher. Par spectatori de invenții verbale ieftine. Poleite. Noi tot timpul am fost pe caterincă și umor. Cât privește publicația unde ar fi trebuit să inserez acest mic drept la replică, acesteia îi transmit doar atât: sunt sătul de comunism, vă blochez! Vorba Fanarului: hai siktir!
Cu plecăciune, Pompiliu COMȘA

george a spus: (octombrie 18th, 2022 at 16:56 )

@ Domnule (?) pompiliu, dumneavoastra sunteti aici: https://www.jurnalul-bucurestiului.ro/caramida-publicistului-galatean-pompiliu-comsa-corespondenta-de-la-profesorul-si-scriitorul-ionel-necula-membru-al-usr-uniunea-scriitorilor-din-romania/? Nu inteleg de ca va bagati in seama de la Galati. Sau vi s-a cerut suportul? O zi cat mai buna.

prof.univ.asoc.Pompiliu Comșa a spus: (octombrie 18th, 2022 at 17:20 )

Nu mi s-a cerut nici un suport, tovarase George (oare nu te mai cheama si Sulea?), vorbesc in numele bunului simt. Sunt ziarist de investigatii de peste 40 de ani si orice derapaj in domeniu l-am sanctionat. Atunci si mai ales acum.Ati invocat si titlul celui de-al 19-lea volum semnat de mine, intre timp au mai aparut si altele. Nu credeti ca va raspundeti singur-singurel la nedumerire?

Mihai a spus: (octombrie 18th, 2022 at 17:39 )

Domnule Pompiliu chiar dumneata ai spus ca fiecare face ce vrea in casa sa. Aia au un muzeu si un teatru. In casa lor. Popa. P. Popas ocupa un spatiu in bastionul Theresia pe care l-a umplut cu xeroxuri si pentru care nu plateste 1 leu chirie.
Nu am vazut nici o remarca anti semita cu care ne bati la cap (condamnata de orice lege – nu mai spune – bati campii). A afirma ca cineva e evreu nu are nimic antisemit (doar in micul tau capsor unde creierul se lefaie – in cazul in care il ai). P. P. P. este un caricaturist de exceptie, dar doar atat. Ar fi trebuit sa ramama acolo, ar fi fost extraordinar, dar din pacate se viseaza si mare pictor (pictand peste fotografii valoroase opere de arta pe care CJT i le cumpara la sume enorme, de unde unii foarte probabil isi primesc banii (publici) inapoi pentu al promova pe marele caricaturist Popasu si marea caricatura de pictor acelasi Popasu. O caricatura de om.

prof.univ.asoc.Pompiliu Comșa a spus: (octombrie 18th, 2022 at 18:14 )

Până la urmă tu cine mai ești? George sau Mihai? Sau amândoi într-unul? Hai,monșer că e voie. Nu de alta dar să știu cu cine dialoghez, mai ales că vâd că te-ai suit în copac ca scroafa și-l confunzi cu un amvon de unde dai sfaturi la „vulg?”Dacă te ține elasticul chiloților, continuăm cu plăcere.

Fritz a spus: (octombrie 18th, 2022 at 19:35 )

Dl profesor stimate domn profesor stimate public ! Aceasta casa unde funcționează teatrul independent și muzeu este sad !! Adică spațiu cu alta destinație ! Mai concret este bar și restaurant 😆! Cum este ?? Prin acordul notarial dat de vecinii direct afectați in urma cu 14 ani ! Și așa va rămâne pana Dl popas va Închide ochii ! Acest teatru este inexistent !! Este um muzeu care cinsteste orașul timisoara si elita ecestui oraș ! Pleacă teatrul vine barul si cu niște patroni cu cel puțin 2 rânduri de bile care sa l pună la punct pe popas ! Un om rău porst obez si frustrat pt viața lui amara si petrecuta intr un beci ! Este un om rău care va pierde acest război pt ca timpul lucrează in defavoarea lui are pe la 73 de ani dar arată de 90 de ani !

@ postac pompiliu a spus: (octombrie 18th, 2022 at 19:46 )

Daca timisorenii ar numara decibelii cu care sunt asaltati din strada, ar sta numai la tribunal.
Ca sa nu mai punem ca iti dublezi asa-zisele argumente cu marlanii gen mircea badea.

Un analfabet funcțional, dar neasociat PSD-ului a spus: (octombrie 18th, 2022 at 20:16 )

Moșule, ori dai siktir, ori continui cu plăcere întinderea supei lungi a la Caragiale (e cam autoironie să te referi la Caragiale când ai discurs de personaj caragialesc, dar mă rog, fiecare face cum îl taie capul!). Pardon, ciorba! (Galați oblige!)
Am așteptat de mult momentul în care PSD-ul+AUR+PNL vor lansa noua generație de trolli, „culți”. Da’ suntiți cam văpsiți țipătuor, cum să zîci pi la voi. Cred că ești o maioneză care se taie repede.
Să stai în Galați și să te rățoiești la unii din Timișoara că ești sătul de comunism e cam aiurea. Merge cam ca siktir-ul cu CREDINȚA ÎN DUMNEZEU.

Mihai a spus: (octombrie 18th, 2022 at 20:16 )

Stimate domnule prof. univ. asociat (ce inseamna asta: lector, conf. univ. etc.? ca se poate confunda cu prof. univ.) Pompiliu Comsa, daca tot sunteti jurnalist de investigatii si sunteti si bun va-ti fi dat seama daca sunt george sau Mihai sau amandoi. Va las sa va folisiti talentul de investigator ca sa aflati. Pana una alta,sunt un cunoscator al lui P. P. P. , a operei sale si oarecum si a caracteruluu sau. Va inteleg ca fiind in aceiasi breasla ii luati apararea. Dar va spun ca bateti campii. Degeaba. Faptul ca ati scos deja 19 volume e laudabil. Insa imi indica ca apreciati mai mult cantitatea, iar limbajul foloait imi indica ca mai putin apreciati calitatea. Oricum una cam o exclude pe cealalta.

George a spus: (octombrie 18th, 2022 at 22:55 )

@pompi, dacă te pretinzi prof., nu meriți să ajungi nici măcar suplinitor. După cum te (re) prezinți în comentarii, din elevii tăi nu știu dacă scapă unul fără traume emoționale. By the way (sper că știi ce înseamnă, dacă nu, Google translate), să știi că suntem diferiți, eu și Mihai. Singura noastră vină e că gândim la fel. Nu mi-ați răspuns la o întrebare legitimă: de ce vă scărpinați în dos fără să vă mănânce? Dumneavoastră sunteți la Galați, noi la Timișoara. Investigați cât vreți acolo, la dumneavoastră acasă. Lăsați -ne pe noi cu durerile noastre. Și așa îi plin orașul de vinituri, nu ne mai trebuie și băgători de seamă din celălalt capăt de țară.

Carmen a spus: (octombrie 19th, 2022 at 11:32 )

Mi-au plăcut comentariile. 🙂

DauLaPompa a spus: (octombrie 19th, 2022 at 15:05 )

Stimabile tovarase pompiliu,
Se vede ca esti un mos dobitoc care se lauda cu ‘gradele’ obtinute in perioada comunista … probabil de acolo ti se trag si problemele .
Nici nu am citit tot ce ai scris fiindca m-am plictisit de la prima fraza, si oricum nu avea rost sa pierd timpul acela din viata.
PS: Am dat un search cu numele tau , si mi-a aparut un grup de facebook , in care sau pe care , iti dau la m*ie vreo 2000 de oameni . Deci sigur esti prost 🙂
https://www.facebook.com/groups/1451252518484629/

PomiliuStoicaOmInterplanetarGalacticProfesorDoctorPompierAvocat a spus: (octombrie 19th, 2022 at 15:08 )

https://www.facebook.com/groups/1451252518484629/

Fan Pompiliu Comsa/Mos Sictir
Public group
·
2.1K members

prof.univ.asoc.Pompiliu Comșa a spus: (octombrie 19th, 2022 at 17:19 )

Pompiliu Comșa
Am fost plecat pe teren și abia acum văd comentariile oponenților mei, dar și ai lui PopaS, tovarăși care ne împroașcă cu noroi cum le vine la gură. Din troacă nici nu poți face altceva. Unul dintre ei are tupeul să se semneze Fritz, prenume dat și ăsta în bătaie de joc. Am să-I dezamăgesc spovedindu-mă că nu sunt troll de partid. De altfel cine e abonat la FB îmi citește zilnic postările contrare acestora. Pe Mihai îl îndem să întrebe la orice universitate din țară ce înseamnă funcția mea, nu de alta dar să nu moară analfabet funcțional. Cu dreptul la exprimare mă pot adresa cui vreua și când vreau. Vă iert pe toți pentru lipsa de cultură, căci vă exprimați ca la ușa cortului. Gramatica vă este străină. Vinituri sunt in toată tara, nu numai la Tmișoara. Dacă nu citiți stimabilor, de ce comentați? Vă mănâncă în cur ca pe Zambilica?

prof.univ.asoc.Pompiliu Comșa a spus: (octombrie 19th, 2022 at 17:25 )

Am uitat să vă spun clar ceva. Eu fac investigatii pentru că POPAS este cea mai mare valoare a Romaniei culturale contemporane,iar voi suntet niste jeguri. Punct. Fara de la capat

George a spus: (octombrie 19th, 2022 at 22:58 )

@pompy, se pare că ai rămas TOVARĂȘ cu POPA’S în egocentrism (corect este POPA’S, dar na, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere). Voi doi sunteți miezul, universul se învârte în jurul vostru. Ar trebui să vă mulțumim că existați. Când o să dați colțul va veni apocalipsa.
Pot să o mai țin așa până mâine.
P.S. Din ce știu eu, „Vă iert pe toți pentru lipsa de cultură, căci vă exprimați ca la ușa cortului” este o propoziție complet agramată. „căci” e ca nuca-n perete acolo, domnu’ prof.univ.asoc.!!!

plictisit de intelectuali cumani a spus: (octombrie 20th, 2022 at 10:10 )

Ce eleganță, ce stil, ce parfum elitist, ce cultură stratosferică: vă mănâncă în cur ca pe Zambilica! :))))))))))))))))) (când te cheamă Pompilică, evită diminutive ca Zambilica!)
Pe ce teren ați fost? La un parastas sau la Techirghiol, ca să-ncepeți să vă obișnuiți cu pământul?
Nu cred că vreunii de-aici avem timp să citim postările din Facebook pentru că pur și simplu nu ne interesează cât e halatul, cât e halatul la Galați.
Nu oricine merge și scormonește în arhivele Securității este intelectual, indiferent câte kilograme de volume publică. Poți să mergi ani de zile la Biblioteca Națională și să rămâi tot Cristoiu.
Așa că, mulțumim pentru „fără de la capăt”! E un gest frumos, chiar dacă neintenționat și venit din bosumflare senilă.
În lumea civilizată, când un profesor își adaugă la gradul didactic și particula „asociat”, urmează numele uinversității în al cărui corp profesoral acesta funcționează ca asociat. Nu poți fi asociat la nimic. Sau poți, dacă ești cam disociat de realitate.

Pompiliu Comsa a spus: (octombrie 20th, 2022 at 12:32 )

Abundență de prenume în gașca voastră. Asta pentru că nu aveți curajul să semnați inepțiile scrise cu numele întreg. E veche povestea și se pare mioritică. Vreți să continuăm dialogul “intelligent”? OK. Da, sunt tovarăș cu POPA’S, dar nu numai cu el, ascultându-mi vocea rațiunii sunt tovarăș cu orice valoare românească sau mondială. Cred că-mi dați voie, nu-i așa? Fazan ca voi nu am fost niciodată. Efectele colaterale le văd pe toate ulițele orașelor. Sunt inundate de hipopotami și măgari, ca într-o adevărată grădină zoologică. Toți cu halate plătite scump. Și ignorând oamenii normali,cu valoare. De aceea o ducem ca ni;te slugi. Nu căutați vinovații în altă parte. Priviți-vă în oglindă. Repet, nu accept lecțiile mai ales de cultură de la analfabeți. Nucile nu le mai aruncați în perete, păstrați-le în chiloți, poate într-o zi vă vor ajuta. Acum sunteți doar ce este între ele. Și încă ceva: personal îmi place opera lui Cristoiu, hărnicia documentării sale, mai puțin caracterul. Dar e numai și numai opinia mea. Voi rămâne bosumflatul de serviciu și am motive să mă comport așa. Voi de ce nu semnați cu vreo funcție? Simplu, pentru că doar rudele sărace pentru un fursec sunteți în stare să săriți la bătaie. Dintre înmormântarea unui rapper obscur și a academicianului Eugen Simion, alegeți să comentați prima întâmplare. Neuronii nu vă ajută la altceva. Și vă mai mirați de inteligența copiilor voștri? Continuați să aruncați cu pietre în pomii cu roade. Bine că mai aveți în ce.

Pompiliu Comsa a spus: (octombrie 21st, 2022 at 12:55 )

Măi, oameni buni voi nu încetați să vă dați aiurea cu părerea? Invocați ceva ce nu este adevărat. Asta pentru că sunt legi în România care clarifică nivelul de decibeli acceptat după orele 22 lege încă în funcție. Aici nu vorbim de teatrul cu nume fatidic și de muzeul incriminat, ci de birtul care le găzduiește, un birt-bar care nu a respectat obligația de a avea loc de parcare cum se cere peste tot ca să obții autorizația de funcționare. Amestecați lucrurile și faceți ghiveci dintr-un fapt banal. Ce naiba. toți sunteți bătuți în cap? Am pretenție de la voi, zău așa. Sau măcar de la unii dintre voi.

Pompiliu Comsa a spus: (octombrie 21st, 2022 at 14:15 )

Când m-am documentat pentru a răspunde cârcotașilor am aflat că deja o parte din vecinii birtului s-au mutat pentru că onor clienții crășmei la plecare în noapte provocau un imens scandal, dar nu uitau să se urineze efectiv pe geamurile de la demisolul locuințelor sau pe porți, bașca întărâtau câinii cartierului dând cu picioarele în porți. Vorba cântecului: cine-i om și cine-i câine. Rămâne voi să stabiliți.

Stelian a spus: (octombrie 21st, 2022 at 17:01 )

A folosi un limbaj suburban la adresa unui om de cultura precum Popa’s e o obraznicie ieftina si descalificanta. Le place unora sau nu, Popa’s este unu dintre oamenii de cultura romani cu cea mai mare notorietate in tara si in lume, este un adevarat ambasador al Romaniei oriunde ajunge sa performeze cu arta sa. Mare pacat ca este tarat in astfel de discutii!

Cum ați făcut investigția, cu porumbei călători?
Am priceput: bețivii din Galați umblă pe vârfuri, lipesc fițuici cu citate celebre pe porți și lasă sub garduri diverse bunătăți (fără E-uri, că suntem în Moldova!) pentru căței.
Ce-are Eugen Simion, Dumnezeu să-l ierte, cu nu-știu-ce rapper? Nu cred că sunt vinovat pentru știrile date de televiziuni. C-oi fi măgar (fetele apreciază!) sau hipopotam (îmi place vara și apa), ok, dar să bați câmpii cu așa acuze …
A propos de făloșire cu ceea ce-i între nucile din chiloți, m-am uitat pe GoogleAcademic și nu prea exiști. Dar frecții academice prin universități private și comunicări cu titluri ușoare-ușurele.
Dacă ești Zanfir (nu Zamfir!) Ilie Pompiliu Comșa și-ai scris Jos labele de pe țara mea!, apărută la Editura Pompidu (șmecher nume, trimite la Georges Pompidou, dar fără „o”!), atunci ești foarte clar un intelectual cristoio-cozmingușic-puricist. Viitorul va face pe tine ceea ce-au făcut bețivii pe gardurile vecinilor crâșmei proxim-popa’s-iene.
(în absolut niciun comment nu te-ai putut abține și-ai lăsat mârlanul din tine să dea o flegmă, cel puțin. Și care-și închipuie Timișoara ca pe-o mahala plină de câini care latră toți deodată când răcnește vreun bețiv.)

Salam de soia falsificat cu carne a spus: (octombrie 21st, 2022 at 18:22 )

Nu-i ia nimeni stelele de pe umeri nici diplomele de pe perete dlui Popa’s! Și bine că putem (încă) avea astfel de discuții, chiar dacă unii greșesc sau exagerează. Cu cât avem mai multe și cu cât ne șlefuim unii de alții mai mult prin astfel de discuții (la distanță), cu atât ne apropiem de adevăr! Se cheamă spațiu public, libertatea cuvântului și democrație. Lucruri fără de care, dl Popa’s ar fi fost acum caricaturist la gazeta de perete sau cel mult la Urzica, ori vreun român pribeag pe cine știe unde.

Mihai a spus: (octombrie 21st, 2022 at 18:54 )

Stimate prof. univ. asociat. cam orice cadru didactic extern isi abroga acest titlu. De cele mai multe ori este un lectoras. Dar la felul in care vorbesti eu am indoieli ca ai fi asistent, poate preparator. Se pare ca iti cam place sa te asculti. Si sa tragi repede concluzii despre ceia ce nu cunosti. In articol scri clar ca plangeriile sunt impotriva teatrului si al muzeului, nu al barului. Vreau sa vad si eu vreun teatru sau vreun muzeu in tara asta care are program dupa ora 22:00. M-as bucura. Da PPP e ceva de capul lui in lumea asta consumatorista unde cantitatea e mult mai importanta decat calitatea.

Pompiliu Comsa a spus: (octombrie 22nd, 2022 at 10:12 )

Pentru domnul Salam de soia falsificat cu carne .îți admir curajul de a purta un dialog sub această identitate. Salamul l-ai putes pune în altă parte. PopaS are un talent suficient să te contrazică pentru a râmâne caricaturist la gazeta de perete sau „spumoasa” pe vremuri Urzica.. România are conducătorii pe care-i merită, spunea cu multă dreptate cineva. Faci parte dinrtre analfabeții funcționali ai acestei țări, indiferent câte pseudonime folosești. Concetățeanul vostru are rubrici permanente în toate marile cotidiene ale lumii, iar la standul Târgului de carte de la Paris a fost invitatul special al celor de l Curier Internațional și Le Monde, care nu mai au nevoie de nici o prezentare. Le-ai răsfoit vreodată mișelule? După cum gândești, nu cred.

Mihai a spus: (octombrie 22nd, 2022 at 17:54 )

Mama… ce iti mai place sintagma „analfabet functiomal”!!!! Alceva mai sti? Sau ai invatat-o curand si avum o repet ca un papagal?

Pompiliu Comsa a spus: (octombrie 24th, 2022 at 00:22 )

avum

Mihai a spus: (octombrie 26th, 2022 at 19:44 )

Evident „acum” si „repeti”.

Pompilică, nique te mère, pauvre connard! a spus: (octombrie 26th, 2022 at 23:59 )

Întâmplarea face ca să mă fi mișelit la o școală din Franța. Citesc de mult timp Le Monde și încep ziua cu o trecere rapidă și prin Le Figaro (ca să n-o iau prea mult la stânga), eventual și France24. Mai cumpăr cărți de pe Amazon (Michel Onfray, Bernard Stiegler, Alain Deneault și alții ca ăștia care n-au auzit de Tecuci). În ultima vreme mai trag chiulul de la citit și o dau pe documentare pe Arte. Dar cred că dacă nu practic zilnic, franceza mea va avea de suferit.
Dar aici nu era vorba despre mine, nici despre a contesta opera dlui Popa’s, ci despre gestul lui de moș reclamagiu și acru. Cum mai sunt și alții, pe-aici, mai provinciali și cărora le sare muștarul una-două.

https://www.youtube.com/watch?v=0eexyzABSj8

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Primarul Timișoarei critică dur Austria pe tema Schengen, într-un interviu la televiziunea publică austriacă/VIDEO

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a discutat, miercuri seara, cu ziariștii de la televiziunea publică austriacă, ORF, pe tema refuzului Austriei de a susține admiterea României la spațiul Schengen. El a subliniat că români și bulgari nu sunt cetățeni de mâna a doua. ”Guvernul Austriei ar face o greșeală gravă dacă ar fi singura țară din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Timișoarei critică dur Austria pe tema Schengen, într-un interviu la televiziunea publică austriacă/VIDEO
WINTER IN MY TOWN 2022
WINTER IN MY TOWN 2022

Politica vezi arhiva Politica

Un Schengen prea îndepărtat. România pierde bătălia cu Austria şi ratează intrarea în Spaţiul Schengen

România a ratat şansa istorică de-a intra în Spaţiul Schengen, Austria refuzând să dea un pas înapoi în şedinţa Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Au fost de fapt două voturi împotriva României, pe lângă cel al Austriei intervenind şi cel al Olandei, dar asta doar fiindcă ţara noastră şi Bulgaria au fost tratate la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un Schengen prea îndepărtat. România pierde bătălia cu Austria şi ratează intrarea în Spaţiul Schengen
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Sadoveac SCM Poli

Ultima reprezentaţie a handbaliştilor după un an competiţional slab

Handbaliştii viola joacă vineri ultimul meci din 2022. SCM Politehnica Timişoara întâlneşte HC Buzău, în deplasare, de la ora 18,30, în etapa a doua din returul Ligii Naționale. Alb-violeții s-au pregătit în formulă completă la sala Constantin Jude şi speră la un al doilea rezultat pozitiv în deplasare, în acest sezon, după victoria de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultima reprezentaţie a handbaliştilor după un an competiţional slab
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș pregătește Salonul Industriei Ușoare, ediția de Crăciun 2022

În perioada 14 – 18 decembrie, Centrul Regional de Afaceri Timișoara găzduiește ultima ediție din acest an a Salonului Industriei Ușoare dedicată Sărbătorilor de iarnă. Și-au anunțat participarea 50 de companii din țară, atât producători cât și comercianți, care vor oferi spre vânzare o gamă largă de articole de sezon: îmbrăcăminte și lenjerie intimă, încălțăminte,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș pregătește Salonul Industriei Ușoare, ediția de Crăciun 2022

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Teatrul Național din Timișoara a început repetițiile pentru un spectacol inedit: aTMosfera, a cărui premieră este programată duminică, 18 decembrie, de la ora 19, în Sala 2 a Teatrului Național. Spectacolul trilingv duce mai departe experiența începută în luna octombrie cu proiectul „Banat in Europe”, proiect care propune o călătorie teatrală în ceea ce înseamnă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pregătiri pentru un spectacol unic trilingv: aTMosfera
Universitatea de Vest din Timișoara a fost inclusă în ranking-ul RUR Subject Rankings, realizat la Moscova, ediția 2022, regăsindu-se în toate cele șase secțiuni ale clasamentului – științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medical – pe poziții de top, între universitățile din România. Luând toți indicatorii în considerare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest Timișoara bifeză o nouă prezență într-un top de specialitate
În perioada 14 – 18 decembrie, Centrul Regional de Afaceri Timișoara găzduiește ultima ediție din acest an a Salonului Industriei Ușoare dedicată Sărbătorilor de iarnă. Și-au anunțat participarea 50 de companii din țară, atât producători cât și comercianți, care vor oferi spre vânzare o gamă largă de articole de sezon: îmbrăcăminte și lenjerie intimă, încălțăminte,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș pregătește Salonul Industriei Ușoare, ediția de Crăciun 2022
La Iulius Town, în acest weekend, micii artiști sunt invitați la ateliere de creație, unde au oportunitatea să își pună în valoare creativitatea, iar la Teatrul de Păpuși vor păși într-o lume de basm. Iubitorii de sporturi sunt așteptați la o prezentare de karate și o demonstrație de gimnastică ritmică. În exteriorul Iulius Mall vă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În weekend la Iulius Town: Ateliere de Creație, demonstrații de arte marțiale, gimnastică ritmică și Târg de Crăciun
Proiectul depus de Primăria Biled pe programul P.N.R.R. pentru realizarea unei piste de biciclete a fost aprobat. Finanțarea de aproape 1,5 milioane de lei va fi 100% nerambursabilă. Această pistă va străbate întreag localitate și va uni cele mai importante puncte de interes public local. Valoarea totală a proiectului este de 1.476.810 Lei Distanța acoperită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pistă de biciclete la Biled de aproape 1,5 milioane de lei prin PNRR
România a ratat şansa istorică de-a intra în Spaţiul Schengen, Austria refuzând să dea un pas înapoi în şedinţa Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Au fost de fapt două voturi împotriva României, pe lângă cel al Austriei intervenind şi cel al Olandei, dar asta doar fiindcă ţara noastră şi Bulgaria au fost tratate la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un Schengen prea îndepărtat. România pierde bătălia cu Austria şi ratează intrarea în Spaţiul Schengen
Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a discutat, miercuri seara, cu ziariștii de la televiziunea publică austriacă, ORF, pe tema refuzului Austriei de a susține admiterea României la spațiul Schengen. El a subliniat că români și bulgari nu sunt cetățeni de mâna a doua. ”Guvernul Austriei ar face o greșeală gravă dacă ar fi singura țară din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Timișoarei critică dur Austria pe tema Schengen, într-un interviu la televiziunea publică austriacă/VIDEO
Top