Nicolae Robu, omul de care se râde. Între grotescul candidaturii şi mândria timişoreanului

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Cu o falsă îngrijorare, fostul primar Nicolae Robu atrage tot mai des atenţia că, sub actuala administraţie, Timişoara este prezentată în presa naţională în termeni negativi. Lucru care, firesc, îi face să sângereze sufletul. Nu intru în amănuntul că se vede şi de pe Pluto că unele dintre articolele invocate sunt scrise chiar la solicitarea/comanda lui Robu. Cu vocaţie de cabotin, Robu joacă rolul unui ingenuu, refuzând să vadă ridicolul situaţiei clamate, crezându-i totodată pe timişoreni amnezici sau cu mintea scurtă. Fiindcă înainte de 2020, Robu a fost o inepuizabilă sursă de ştiri de natură satirică pentru presa naţională.

Mai bine spus, se ajunsese ca Robu să nu mai fie luat absolut deloc în serios în presa naţională, iar tot ce apărea despre el era la nivel de băşcălie, ca să mă exprim mai plastic. Site-urile umoristice, gen timesnewroman, emisiunile tv de umor de tipul Cronica Cârcortaşilor sau Apropo TV, aveau în Robu un client permanent. Marea problemă era că această perspectivă se extindea şi la adresa timişorenilor. Râzându-se de Robu, se râdea automat şi de timişoreni. Oarecum de înţeles. Timişorenii ajunseseră un grup numai bun de studiat de specialişti în varii domenii, de la ştiinţe sociale la ştiinţe medicale. Şi nu poţi să te plângi având în vedere această imensă disonanţă: „făloşii” bănăţeni care au în frunte un clovn de care râde toată ţara.

Chiar Robu admitea şi admite şi acum acest lucru. Astfel, el se plânge, de exemplu, făcându-se că nu înţelege nici acum de ce atunci când a venit cu ideea unui metrou în Timişoara, toată lumea râdea şi făcea mişto, în timp ce Boc la Cluj era luat în serios cu aceeaşi propunere. Păi, exact asta era problema. Robu devenise un histrion de care râdeau toţi, chiar şi când propunea teme serioase de dezbatere. Râdeau incluziv colegii din PNL (parlamentarii se spărgeau de râs), râdeau angajaţii din primărie. Râdeau inclusiv prietenii lui. Şi acum râd de el aproape toţi cei care îi susţin candidatura pentru un nou mandat. Râd, dar pe de altă parte îl susţin fiindcă au nevoie de el pentru a se (re)branşa la conductele de bani ale primăriei. Robu este doar un proxy pentru grupuri de interese transpartinice, o marionetă. Uitaţi-vă doar câţi oameni din jurul lui (Nasleu, Aurelian, Răvăşilă etc) au fost săltaţi de DNA, iar de fiecare dată Robu ne spune că este megacinstit şi supercorect. El nu ştie nimic. Nici marionetele nu ştiu de ce trag sforile păpuşarii.

Şi acum se râde de el peste tot. Dacă încerci o discuţie despre Robu, lumea din jur râde şi totul se termină. De ce s-a ajuns aici? Motive sunt multe. Începând cu egocentrismul său aproape patologic, care-l făcea, de exemplu, să vorbească despre el la persoana a treia. Sau că printre primele sale „realizări” a fost să şteargă numele lui Gheorghe Ciuhandu de pe fântânile construite în perioada fostului primar ţărănist, pentru a inscripţiona numele său. Nu mai discut despre celebrele Z.E.C.E. goluri marcate în miuţe în care jucătorii ambelor echipe se dădeau peste cap doar pentru a înscrie Robu. Lăudându-se cu acele „realizări”, Robu dovedea că are o percepţie extrem de obturată a realităţii. Acest lucru ar trebui să te facă să pui la îndoială orice zicere a lui. Bun, s-ar putea spune că e un lucru minor chestia cu fotbalul. Dar vi se pare minor faptul că în fruntea STPT a fost pus manager un om, al cărui singur merit era că filma bine acele show-uri de prost gust cu un imens afront adus fotbalului?

S-a întrebat cineva de ce, dacă tot se revendică a fi universitar, Robu nu are susţinerea niciunui intelectual, vector cultural sau universitar din Timişoara? Evident, în primul rând nu vor să intre în aceeaşi cloacă cu Nasleu, Buboi sau Răvăşilă. Pe de altă parte, având o carieră şi multă muncă în spate niciunul nu vrea să-şi asocieze numele cu cineva de care râde toată lumea.

Cred că pentru un politician cel mai rău lucru care i se poate întâmpla nu este să fie criticat dur, chiar înjurat la tot pasul. Unii, de exemplu amintitul Emil Boc, au ieşit dintr-un astfel de abis politic. Pentru un politician cel mai rău lucru este atunci când eşti ridiculizat, când eşti luat în derizoriu. În Timişoara ştiu doi astfel de politicieni, în afara lui Robu fiind Maria Grapini („şoşocii” Timişoarei), cei doi fiind de altfel în trecutul USL-ist parteneri inclusiv de dans. Vor spune unii că, totuşi Robu ar fi votat de multă lume. Dincolo de cei care l-ar vota pentru că ar avea interese directe, poate sunt unii care n-au avut jucării când erau mici iar acum au o atracţie pentru clovni. Alţii probabil îl indică în timp ce râd ţinându-se cu mâinile de burtă. Evident, avem şi patriotarzii seduşi de retorica AUR-istă spre care a virat Robu. Dar mi-e foarte greu să cred că, în mândria lor, timişorenii vor risca să-şi mai pună în frunte un om de care râde toată ţara…

 

 

 

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Dan A. a spus: (aprilie 26th, 2023 at 09:27 )

Printre diversele personalitati patologice, narcisicul se defineste cam asa: pe acesta nu poti sa-l schimbi niciodata, pentru ca orice i s-ar intampla nu se intreaba niciodata ce buba are el, ci isi pune problema „ce-o fi gresit cu restul planetei?”

Costel a spus: (aprilie 26th, 2023 at 09:49 )

@ Dane, 👏👏👏

Eu a spus: (aprilie 26th, 2023 at 10:19 )

Ar fi pacat ca Robu sa nu fie candidatul PSD+PNL. E de departe cel mai bun.

Costel a spus: (aprilie 26th, 2023 at 11:13 )

@Tu, dar de ce faci risipa de litere? Era suficient sa scrii USL si intelegea toata lumea.

Marin a spus: (aprilie 26th, 2023 at 11:26 )

Robu este inginer, nu intelectual. Când o să scrie o carte cu idei, nu cu cote, scheme și mecanisme, va putea fi considerat intelectual (dacă ideile lui nu vor fi ca nuca-n perete sau ca palmieru-n asfalt).
Boc nu este cu nimic mai presus de Robu. Robu are măcar mesianismul lui patologic, pe când Boc are legată pe vecie de chelie tichia de valet al lui Petrov. Diferența la agățat bani și proiecte o fac echipele celor doi (mai puține ifose, mai puțin nepotism și foarte probabil școală mai serioasă la Cluj)
Dacă Robu se așează în fruntea coloanei de frustrați negânditori, al căror număr este crescut simțitor de inflație lună de lună, iar dacă guvernul Ciu-Cio mai aplică niște măsuri de austeritate, Robu va fi ales! Locomotiva AUR se vede în depărtare scoțând fum gros și lucrul ăsta este probabil știut de cei care vor (re)unirea PSD cu PNL și care nu vor da niciodată în public sondajele cât de cât adevărate..
Mai e un „dar”: un dosar penal. (că doar suntem în România!)

Jack a spus: (aprilie 26th, 2023 at 11:26 )

Trebuie sa recunosc ca mosu Robu, asa senil cum e, era mai bun de lucru decat impostorul de Fritz. Nu ii mai votez pe nicicare. Astept oferta Pnl-ului.

Costel a spus: (aprilie 26th, 2023 at 12:13 )

@ Jack, păi n-o ai? Robu.

Vasile Popovici a spus: (aprilie 26th, 2023 at 12:29 )

Subscriu la fiecare cuvânt scris mai sus.

IULIAN a spus: (aprilie 26th, 2023 at 15:15 )

Problema e ca Lae Roaba nu isi da seama cat e de penibil si modul lui de comunicare cat e de nepotrivit si chiar toxic.

desi.fritz.e.varza.robu.e.un.criminal a spus: (aprilie 27th, 2023 at 16:36 )

Complet de acord cu totul scris despre robu. Daca maniile lui legate de palmieri, semafoare, distrugerea trecerilor de pietetoni si toate taierile ilegale de copaci pentru cosmetizarea lui fortata nu ar fi avut loc probabil acum nu ar fi fost asa urit de toata lumea. Toate casele din centru vandute la interlopi, toate averile nedeclarate si șustele cu Nasleu si oameni de genu. Modul in care se adresa timisorenilor de etnie, modul in care vorbea de femei. Proiectele ilegale care au dus la moartea unui om, cel putin, prin poarta ucigasa. Nu numa ca nu cred ca are absolut nici o calitate dar cred este un teren foarte bun unde poate sa dea cate goluri vrea, undeva intr-o curte misto de pe Popa Șapcă

Greg a spus: (aprilie 28th, 2023 at 15:14 )

Adevarul e ca oameni mai prosti ca banatenii nu exista. Dupa ce l-au ales pe Robu, l-au ales pe un alt neica-nimeni:Fritz!

@Greg a spus: (aprilie 28th, 2023 at 18:29 )

Băieți, egalizați mai dispersat! În mai multe fraze, mai pe ocolite, mai nu dintr-o dată.
Așezarea lui Fritz lângă Robu, în mod repetat, trimite cu gândul la constituirea echipei de sprijin al celui de-al treilea, care a accelerat pregătirea (spre exemplu, ieri a postat pe FB fără greșeli gramaticale și fără greșeli de ortografie, ceea ce-i uluitor!).
Ca din întâmplare, în anul electoral care a început deja, frecvența postărilor anti-Fritz și a postărilor-provocare a început ușor-ușor să crească. Ca din întâmplare …
Iar asta cu bănățenii care sunt proști, e o jignire gratuită.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Joc solid în Bănie pentru Dumbrăviţa

CSC Dumbrăviţa a pierdut la limită amicalul disputat în baza sportivă Lunca Jiului, cu Universitatea Craiova. A treia clasată din ediția trecută a Superligii s-a impus cu 1-0. Prima repriză a fost echilibrată, cu situații importante de ambele părți, însă tabela a rămas intactă. În repriza a doua, staff-ul bănăţenilor a rulat întreg lotul avut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Joc solid în Bănie pentru Dumbrăviţa
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Dubițkaia Tatiana Anatol, viceprimar al Primăriei Municipiului Bălți din Republica Moldova, și purtător al mesajului președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Ea a fost însoțită de Consulul Republicii Moldova la Timișoara. Silviu Șofronie. Scopul principal al întâlnirii a fost prezentarea unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Rezultatele la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi afişate luni până la ora 12,00 în centrele de examen şi online. În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Emoţiile vor fi maxime pentru liceeni luni, odată cu afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2024
Sub sloganul „Alergăm împreună, trăim istoria, ne proiectăm viitorul în fiecare pas”, începând din 2024, evenimentul sportiv Timișoara City Marathon (TCM) trece într-o nouă etapă și se va desfășura în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara. Cea de-a opta ediție a maratonului va avea loc duminică, 27 octombrie 2024, colaborarea dintre Clubul Sportiv Alergotura, organizatorul Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maratonul Timişoarei trece într-o nouă eră, iar UPT va fi acolo să îi garanteze succesul
CSC Dumbrăviţa a pierdut la limită amicalul disputat în baza sportivă Lunca Jiului, cu Universitatea Craiova. A treia clasată din ediția trecută a Superligii s-a impus cu 1-0. Prima repriză a fost echilibrată, cu situații importante de ambele părți, însă tabela a rămas intactă. În repriza a doua, staff-ul bănăţenilor a rulat întreg lotul avut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Joc solid în Bănie pentru Dumbrăviţa
La aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare, primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi, au ajuns, în sfârșit, la etapa în care vor semna protocolul de colaborare prin care vor achiziționa un autobuz electric și două stații de încărcare, una normală, una rapidă. Întreaga investiție, adică un autobuz de 18 metri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi pun la cale un parteneriat ce are finanțare asigurată deja de doi ani
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Dubițkaia Tatiana Anatol, viceprimar al Primăriei Municipiului Bălți din Republica Moldova, și purtător al mesajului președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Ea a fost însoțită de Consulul Republicii Moldova la Timișoara. Silviu Șofronie. Scopul principal al întâlnirii a fost prezentarea unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova
Mai e un singur pas până când indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea complexului sportiv Dacia vor ajunge la Comisia de specialitate, iar ulterior aceștia vor fi supuși votului consilierilor locali. ”Dintr-un bazin de înot și o sală de gimnastică, am gândit să avem două bazine de înot, la parter, și două săli de gimnastică, la etaj....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul de modernizare al complexului Dacia e aproape de aprobarea în plenul Consiliului Local
Top