Admirabile, dar lipsind cu desăvârşire. Stadioanele lui Robu, cât Z.E.C.E. (auto)goluri

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

“RUȘINE, FRITZ! TREI ANI AI ȚINUT PROIECTUL PE LOC ȘI ACUM TE LAUZI CU EL CU O NESIMȚIRE CARE EFECTIV NU POATE FI DECÂT PATOLOGICĂ! Acest stadion din clip ar fi fost construit în 2021-2022 și dat în uz pentru 2023, dacă în fruntea orașului nu ajungea un bufon! Ca în clip ar fi arătat acel stadion și ar fi avut 15.500 de locuri”. Am redat mai sus prima reacţie a fostului primar Nicolae Robu după ce, la finalul săptămânii trecute, s-a făcut un pas semnificativ în privinţa ridicării, după mai bine de 60 de ani, a unui nou stadion în Timişoara, prin semnarea autorizaţiei de construcţie. Sigur, nu-i ceva nou aici, Robu este omul care l-ar certa şi pe Gaudi, dacă faimosul arhitect ar mai fi în viaţă, şi ar fi spus că dacă s-ar fi ocupat el de Sagrada Familia o termina demult şi o făcea de trei ori ori mai maiestuoasă.

Dincolo de faza cu bufonul (sic!), declaraţia de mai sus e un puternic imbold pentru a face o scurtă istorie a stadioanelor pe care Robu le-a tot “construit” timp de opt ani. Țineți-vă tare! Vă spun ceva despre care nu am vorbit intenționat până acum. Avem contract semnat în urma unei licitații pentru studiul de fezabilitate, pentru construire stadion pe structură metalică strada Calea Buziașului. E alt proiect decât cel anvizajat să fie stadion de rugby”, anunţa Robu pe 29 aprilie 2020, respectiv cu câteva luni înainte de alegeri. O declaraţie pe acelaşi calapod cu cea dată în plină campanie electorală vizavi de ridicarea unui aquapark: „Este o veste extraordinară pe care v-o dau acum! Va fi ceva super, super!”. Şi trecuseră tot vreo opt ani de la momentul primului aquapark promis de Robu.

Dar să revin la stadion şi,”ţineți-vă tare!”, vorba fostului primar, şi să numărăm stadioanele din mandatele sale. Altfel admirabile, chiar sublime aş putea spune, având doar un singur cusur: au lipsit cu desăvârşire. Pentru început promisiunile în acest domeniu făcute în 2012: “Construirea unui stadion ultramodern, a unei săli polivalente cu 15.000 de locuri şi a unui bazin olimpic. Construirea în cartiere a 4 bazine de înot semiolimpice, destinate practicării înotului de întreţinere şi agrement.” 

USL-ist convins şi cu mare încredere în Guvernul Ponta, în 2012 Robu vorbea de un stadion de 50.000 de locuri. Era ceva cum n-a visat Bogsigul! Cu anii, stadionul s-a micşorat, pe hârtie, scăzând la 42.000, apoi la 32.000. Şi tot pe hârtie s-a încăpăţânat să stea două mandate ale lui Robu şi continuă să stea şi cu preşedintele PNL al CJ Timiş, Alin Nica. Trebuie spus că stadionul este în ograda Consiliului Judeţean, dar Robu l-a asumat în calitate de prim-secretar de partid, pardon! de preşedinte al PNL Timiş.

În toamna lui 2012, când Timişoara ajungea campioană la rugby, Robu promitea construirea unei arene bibelou de 5.000 de locuri la Stadionul CFR, câştigat de municipalitate în primăvara aceluiaşi an. Şi fiindcă nu-l durea gura de la gelul estompator promitea că va reface şi fostul stadion de rugby de lângă Dan Păltinişanu, dar şi arena din Ronaţ. Trei stadioane cu dedicaţie doar pentru rugby, de la cel mai plăsmuitor şi patologic edil din istoria Timişoarei.

Pe la începutul anului 2018, Robu anunţa cu gura lui că, în 2020 vom avea stadion nou în Calea Buziaşului, unul asemănător celui din Ploieşti. L-a văzut cineva?  Culmea autosatisfacţiei în public, pe 1 martie 2018, Robu prezenta deja acest stadion la rubrica realizări finalizate. Despre sala de sport, mărită la 16.000 de locuri, în 2017 Robu o promitea că o termină în 2020 cu bani de la bugetul local. Bazin olimpic, patru bazine în cartiere? Le-ar fi făcut şi pe astea din vorbe între 2020 şi 2021, dar timişorenii i-au dat cartonaş roşu, dacă tot suntem în zona sportului.

Această poveste arată încă o dată cât de mare e diferenţa între a promite ceva şi chiar a face. Între a scrie o schiţă, un SF, un proiect şi a livra ceva concret. În ultimă instanţă, între vis şi realitate. Fiindcă timp de două mandate Robu n-a fost altceva decât un vânzător de vise. (Nu visuri.) Noaptea visa ceva, iar ziua vindea visul ca pe ceva real. De unde şi ulterioara sa totală decuplare de realitate.

Şi încă o chestiune din acelaşi domeniu. „Timișoara, capitala sportului în România – în primul rând a sportului de performanță, dar și a sportului de întreținere –, cu infrastructură pentru sport pe măsură – nou stadion de fotbal, nou stadion de atletism, nouă sală polivalentă, nou bazin de înot etc. –, o Timișoară pentru care câștigarea titlurilor de campioană națională la fotbal, handbal, baschet, etc. – inclusiv la diverse sporturi individuale – să devină obiective de rutină”, promitea acelaşi Robu în 2012. Cum a rămas cu “rutina” titlurilor câştigate pe bandă rulantă, se ştie. Cât despre ACS Poli, el a făcut-o, el a omorât-o! Cum? La fel cum s-au întâmplat lucrurile şi în primărie. Ocupat să dea Z.E.C.E. goluri pe meci, a dat echipa pe mâna interlopilor, infractorilor, precum şi a celor care s-au întrecut să-i culeagă scamele de pe haine. Putea ieşi ceva bine de aici?

 

 

 

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

27 comentarii pentru acest articol

Solo a spus: (februarie 6th, 2024 at 09:39 )

Robu era și este un pnelistopesedist convins. Daca ar fi ceea ce s- a lăudat toata perioada cât a fost în politica, inclusiv în parlament, ( numai lauda e de el!), adică un liberal, nu s- ar fi inhaitat cu psd in cunoscuta alianta Usl. Acum când alianta nu are nume, dar în esenta e aceeași Marie cu alta pălărie, se coace în București un sprijin reciproc pentru alegerile locale. Asa se face ca la Timisoara atat pnl cat si psd il vor susține pe Robu. Liberalilor, care mai sunteți în Timișoara, pe aceasta cale mergeți sigur spre dispariție. Acestea vor fi ultimele alegeri la care veți întra în parlament. La viitoarele aleger, nu veți fi o anexa a psd, ci pur și simplu nu veți exista.

Stefan a spus: (februarie 6th, 2024 at 09:47 )

Ce personaj toxic!!. Cum a putut Tm sa aibe un asa bufon primar este un mister, si rămâne o rusine aceasta caricatura între toți primarii Timișoarei. Mai mult de 20% nu ia la vot cu toate minciunile lui

dumitrescu a spus: (februarie 6th, 2024 at 09:49 )

duduie userismul în voi. dar degeaba vă scremeți. friț e istorie

Costel a spus: (februarie 6th, 2024 at 10:45 )

@ dumitrescule, partial ai dreptate, cu singura diferenta ca Fritz SCRIE istorie. Si stampila asta i-a pus-o si robului pe frunte.

AlexD a spus: (februarie 6th, 2024 at 11:01 )

In dexonline, bufonul este definit ca „Caraghios, comic, grotesc, ridicol.”. Se pare ca Robu indeplineste toate conditiile de bufon din moment ce de nenumarate ori (cu mult mai multe ori decat am avut eu rabdare sa adun acum) a fost personajul principal al glumelor si ironiilor celor de la timesnewroman. Aici am selectat 4 dovezi ca e bufon: https://ibb.co/qRcz8HN. Vorba aia de la Bocsig: „Cine zice ala e”.

Stefan a spus: (februarie 6th, 2024 at 11:04 )

@dumitrescu care usrism? Cam crapă invidia in tine ca se mișcă lucrurile iar ca acest ziar face o cronologie clară a promisiunilor electorale și a “marilor” realizări sportive a lui Robu . Oare tu ești Dumitrescu de la PNL cu spagile de zeci de milioane de lei, săltat acuma de DNA? Hai sictir ma!

intrebari, intrebari a spus: (februarie 6th, 2024 at 11:08 )

Discursurile lui, prin conținut, prin gestică, prin intonație sunt un bun material de studiu pentru un actor ce se pregătește să joace rolul unui demagog. O bătaie de joc la adresa istoriei Timișorii. Mai mult, omul pune sub semnul întrebării trecutul lui: Cum poate un dascăl de meserie să n-aibă o minimă stăpânire de sine? Cum poate un inginer să aibă o gândire atât de împrăștiată și dezorganizată? Cum poate un fost primar de oraș mare să fie atât de lipsit de diplomație și chiar de politețe elementară? Prin ce reprezintă el comunitatea academică pe care a condus-o? Și care nu-i chiar ultima din România…

Jack a spus: (februarie 6th, 2024 at 11:39 )

Decat incapabilul de Fritz si bulangii lui, mai bine senilul de Robu!

Fritz tepare, unde e Pasajul Solventul? Nicio parcare nou facuta, niciun pod nou facut, nicio sala noua de sport in Timisoara. Nimic, nimic nu se vede dupa tine in 3 ani jumate, decat povesti si marsuri de homosexuali. Afara cu tine din Timisoara, dute la ma-ta si plimba-ti acolo bulangiii!

Nelu a spus: (februarie 6th, 2024 at 12:08 )

ca-n proverbul ala: bufonul striga bufonul! pealul striga penalul! samd.
De orice il acuza robu pe fritz, el e vinovat 100%. Sa nu uitam ca are 3 (TREI) procese in care a fost trimis in judecata de DNA.

saska a spus: (februarie 6th, 2024 at 12:12 )

Bazinul de cartier din Lipovei a fost stopat de actualii useristi, mai informati-va
Fritz, AMR decat oleaca 🙂

Kata a spus: (februarie 6th, 2024 at 12:16 )

@stefan, care sute de mil?! 47 de mil de € = 235 mil ron.
@solo, penelistopsdistoaurist 😉 ca in ultima vreme in discursul dnului Robu cea mai pregnanta amprenta este a aBur…

Iulian a spus: (februarie 6th, 2024 at 12:25 )

Speram sa avem si alte variante la alegeri in afara de Lae Roaba si Fritz LGBTQ…Astia au dus Timisoara cu vreo 50 de ani inapoi.

Dan a spus: (februarie 6th, 2024 at 12:26 )

Multumim Jack ca ne confirmi ca Robu va candida pe listele AUR. Sau cel putin asa vrea el, stie ca Nica e un nimica si nu-i poate garanta pozitia pe listele PNL, care oricum va iesi sub AUR la cum se arata lucrturile.

@Jack cu vrejul uscat a spus: (februarie 6th, 2024 at 12:43 )

Mai Jack, sac plin dd gauri, mI schimba placa. Dacă nu știi decat sa repeți papagali este aceleași cuvinte, uite iti dau eu tema. Spune- ne ce realizari extraordinare a facut Robu in OPT ANI. Poate nu știi, dar atunci in primii 4 ani de mandat? Fritz e primar din oct 2020, adică 3 ani și patru luni.

George a spus: (februarie 6th, 2024 at 12:45 )

@ Jack(ass), hai să îți zic și eu ceva: „dute”, copile, prostu’ satului, la școală. Ții cu tot dinadinsul să te ia toată lumea în tărbacă, n-ai pic de demnitate și imaginație, să mai schimbi postările. Sau schimaba-ti copyright -erul.

Marian a spus: (februarie 6th, 2024 at 12:45 )

Fritz = zero barat,us = crl mai de rahat partud politic ce a existat in Romania, Robu nici el nu este mai bun atâta timp cât este pro pnl&psd…un timișorean 100 % ,independent ar face mult nai mult decât cei 2 la un loc !!!

vest a spus: (februarie 6th, 2024 at 14:29 )

Din pacate, in afara de sleahta de interlopi si direct mufati la bugetul local, mai sunt si altii care inca mai pun botul la discursul filfizonului Robu. E vorba de eurosceptici, nationalistii de grota si altii asemenea.

Alexandru a spus: (februarie 6th, 2024 at 15:54 )

Mă intrigă cate discuții pe lângă subiect au apărut. Articolul este despre promisiunea făcută de Robu pentru un nou stadion și neînceperea lui timp de 8 ani. Problema este că a promis foarte multe și a realizat foarte puțin. Dacă nu promitea, măcar contestatarii lui nu aveau argumente pentru a-l ataca.

Dan a spus: (februarie 6th, 2024 at 16:05 )

Inca o confirmare de la Marian ca Robu se cere la AUR 🙂 O sa mai vedem asta prin mesaje mai mult sau mai putin directe, de la diverse „useri” .

George a spus: (februarie 6th, 2024 at 16:08 )

@ Mariane, hai sa facem un experiment: luam un gunoier de la Retim, timisoarean 100%, si-l punem primar. Cam care ar fi rezultatele?

Marian a spus: (februarie 6th, 2024 at 20:25 )

@ George,eu vb de un timișorean capabil, avem destui doar ca este necesar ca orbii și sclavii sa deschidă ochii !!!

Marian a spus: (februarie 6th, 2024 at 20:27 )

@Dan…ramai tu cu vaccinurile și lgbt marca usr !de ăștia ca tine mai bine ne lipsim !

George a spus: (februarie 6th, 2024 at 23:30 )

@ Mariane, poate fi capabil (oare cum măsurăm), dar nu 100% timișorean. Din dilema asta nu putem ieși.

@Marian a spus: (februarie 7th, 2024 at 07:14 )

Stii cand m-ai convins, Mariane? Cand ai scris ca orbii trebuie sa deschida ochii. Doar atat. Iti recomand o vizita la Asociatia Nevazatorilor. Cat despre Robu, el a promis multe. Dar a livrat palmieri si papagali. Nici macar cele 110.000 de salcii ecologice plantate de el nu s-au prins. A stat pe telefonul de serviciu pe Facebook in timpul concediului din Quatar de a avut primaria factura de 2.000 euro. Dupa aceea a mutat telefonul de serviciu la Retim ca factura sa nu mai fie publica. Omul a stat 8 ani la primarie. In primul mandat a cheltuit banii europeni castigati de Ciuhandu. Dupa aceea stagnare totala. La nivel de PNL nimeni nu-l lua in seama la Bucuresti. La ultima vizita la Timisoara in an electoral Iohanis a evitat sa se intalneasca cu Robu, care era primarul in exercitiu. Robu a tras Timisoara in jos.

Marian a spus: (februarie 7th, 2024 at 19:39 )

E greu de ales între un bufon narcisist și un șarlatan cu comportament de pederast.

tm@Marian a spus: (februarie 8th, 2024 at 08:13 )

E greu de ales între un bufon narcisist și un șarlatan cu comportament de pederast.

Nimic mai adevarat .

mario a spus: (februarie 19th, 2024 at 08:43 )

După ce am văzut ”realizările” lui Fritz am spus că nu va mai câștiga un nou mandat, decât dacă va concura iar cu Robu.
PNL-ul uită unul din principiile politicii: Electoratul nu greșește niciodată. Adică nu recunoaște niciodată că greșește. Majoritatea celor care au votat cu Fritz vor spune că au votat răul cel mai mic și îl vor mai vota încă o dată.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top