British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO

British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu.

Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți să își demonstreze competențele și cunoștințele dobândite în timpul anilor de studii din cadrul școlii, deschizându-și astfel ușa către cele mai bune universități din lume.

Totodată, școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. În acest sens, sunt organizate săptămânal întâlniri de tip porți deschise cu scopul de a răspunde tuturor întrebărilor părinților interesați. Înscrieri se pot face pe site-ul www.britishschool-timisoara.ro completând un simplu formular.

Urmând procedura de admitere, elevii British International School of Timișoara au aplicat cu succes și au primit oferte de la universități de prestigiu din lume, demonstrând excelența academică și potențialul lor remarcabil. Printre aceste universități se numără London School of Economics, Institute of Contemporary Music, King’s College (toate din Marea Britanie), Purdue University, Loyola University (USA), IE University (Spania), Tilburg University, Universitatea de Științe Aplicate de la Haga (Olanda) dar și Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, reflectând recunoașterea internațională a calității educației oferite de BIST și a pregătirii  solide a elevilor noștri. Astfel, prima generație de absolvenți a British International School of Timișoara reprezintă nu doar o realizare remarcabilă pentru școală, ci pentru întreaga comunitate.

Deschisă cu ambiția de a schimba paradigma educațională din regiunea de vest a României, British International School of Timișoara și-a propus să ofere un curriculum de înaltă calitate, îmbinând tradiția academică britanică și o viziune modernă și inovatoare, iar Bacalaureatul Internațional, recunoscut pe plan global pentru rigorile sale academice și pentru pregătirea complexă a elevilor, a fost ales ca pilon al acestei școli. British International School of Timișoara este unica școală din România, situată în afara Bucureștiului, care oferă această diplomă.

Povestea sistului educațional de succes

Discutând cu prima generație de absolvenți, am cunoscut-o și pe Thea, Anul 13, care este primul șef de promoție al BIST. Mereu cu zâmbetul pe buze, Thea privește viitorul dintr-o perspectivă pozitivă și crede că gestionarea lucrurilor așa cum vin este cea mai eficientă cale de abordare. Cu oferte din partea Universității din Manchester și Universității din Birmingham, King’s College din Londra, Thea a fost admisă la prestigioasa London School of Economics and Political Science. Bogdan, un alt tânăr viitor absolvent BIST, pasionat de istoria arhitecturii, a ales să studieze arhitectura la Universitatea din Westminster. “Toate încurajările pe care le-am primit, de fiecare dată când am cântat în cadrul evenimentelor școlii, m-au inspirat să-mi urmez visul”, spune Ioana, Anul 13, care a fost acceptată să studieze Muzica la Institute of Contemporary Music Performance din Londra, Marea Britanie.

Cea mai mare satisfacție pentru mine, ca viitor absolvent al BIST, constă în toate abilitățile pe care le-am dobândit studiind aici. Sprijinul și încurajarea constantă din partea colegilor, dar și a profesorilor, mi-au dat cea mai mare motivație pentru a mă implica în diverse activități precum Dezbateri și Competițiile din cadrul Modern United Nations. Experiențele avute în pozițiile de conducere ca Prefect al Școlii, ca membru al Consiliului Elevilor și ca membru al Organizației de conducere a elevilor, mi-au perfecționat abilitățile de leadership, dându-mi un sentiment de responsabilitate și încredere. Ca viitor absolvent al BIST, pe lângă cunoștințe academice dobândite, am dezvoltat și capacitatea de a mă adapta la situații noi și sunt sigur că toate aceste abilități vor fi o bază solidă pentru aventurile viitoare”, completează un elev din anul 13.

Am avut multe momente de pionierat în școala noastră începând cu septembrie 2019; totuși, cel mai important prim moment urmează să vină – acesta este reprezentat de absolvirea primei noastre promoții. Actualii elevi din anul 13 (elevi ai Programului de Diplomă a Bacalaureatului Internațional) lucrează din greu pentru a-și finaliza proiectele și pentru a se pregăti pentru examenele finale, care vor avea loc luna următoare. Trebuie să menționez că avem un grup de elevi foarte talentați, care ne-au făcut deja foarte mândri. Mulți au primit confirmări din partea universităților la care au aplicat, și suntem foarte încrezători că vor deveni ambasadori  ai școlii noastre și membri valoroși ai comunităților în care își vor începe călătoria în învățământul superior.”, a declarant Ciprian Țiplea, director al British International School of Timișoara.

Pe măsură ce această primă generație de absolvenți de la British International School of  Timișoara își continuă călătoria academică sau intră în lumea profesională, ea poartă cu ea nu doar cunoștințele și competențele dobândite, ci și o mentalitate pregătită pentru a face față provocărilor viitoare. Ambasadori ai unei educații inovatoare, pregătiți să își aducă contribuția într-o lume în continuă schimbare, acești tineri sunt dovada că investiția în educație este investiția în viitor. 

Fondată cu scopul de a oferi elevilor oportunitatea de a beneficia de un mediu de învățare stimulant și diversificat, BIST este un centru al excelenței academice și al dezvoltării personale. Școala este  acreditată de COBIS (Council of British International Schools), ceea ce atestă calitatea învățământului oferit și angajamentul său față de standardele internaționale. Acreditările IB (Diploma de Bacalaureat Internațional) și Cambridge reprezintă standarde de excelență recunoscute la nivel mondial în domeniul educației. Diploma de Bacalaureat Internațional recunoscută la nivel global (inclusiv în România) nu doar validează cunoștințele și abilitățile academice ale elevilor, ci îi pregătește pentru provocările întâlnite după absolvirea liceului.

A demarat admiterea pentru noul an școlar

Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025, atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. În acest sens, sunt organizate săptămânal întâlniri de tip porți deschise cu scopul de a răspunde tuturor întrebărilor părinților interesați. 

Înscrieri se pot face pe site-ul www.britishschool-timisoara.ro completând un simplu formular.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Știm cât va costa încălzirea în sistem centralizat în următorii ani, la Timișoara/Doc.

Primăria Timișoara a realizat o estimare a prețurilor care vor fi practicate la furnizarea de energie termică pentru populație, în sistem centralizat. Calculele au fost făcute ca parte a documentației aferente depunerii unei noi solicitări de fonduri nerambursabile, în vederea îmbunătățirii sistemului de termoficare și reprezintă o actualizare a tarifelor deja stabilite în prima parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Știm cât va costa încălzirea în sistem centralizat în următorii ani, la Timișoara/Doc.

Politica vezi arhiva Politica

Deputatul Cosmin Şandru explică importanţa proiectului Doiceşti

Deputatul PNl de Timiş, Cosmin Şandru, anunţă că s-a semnat contractul dintre RoPower Nuclear și Fluor Corporation pentru realizarea proiectului de la Doicești.  Prin acest proiect, România va deveni un exemplu pentru statele din regiune, transformând termocentralele pe cărbune în capacități de producție nucleară. “Ce înseamnă pentru România acest lucru? Energie sigură, curată, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deputatul Cosmin Şandru explică importanţa proiectului Doiceşti
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Luna august începe cu handbal de calitate la Timișoara. Revine şi Cristi Fenici

Trei echipe de tradiție se întâlnesc într-un triunghiular atractiv pe parchetul sălii Constantin Jude. Joi, 1 august de la ora 18.00, SCM Poli Timişoara întâlneşte AHC Potaissa Turda, iar vineri echipele din Turda și Baia Mare se întâlnesc de la ora 12.00. Turneul se va încheia sâmbătă, când începând cu ora 12.00, SCM Politehnica Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luna august începe cu handbal de calitate la Timișoara. Revine şi Cristi Fenici
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

La Timișoara a fost inaugurat cel mai mare laborator de testare din rețeaua unui important producător german din domeniul automotive

Una dintre cele mai mari companii germane din domeniul automotive, a inaugurat, în cadrul uneia dintre unitățile sale de producție pe care o deține la Timișoara, o nouă locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților din Europa. Noul laborator, proiectat de la zero, are în componență spații...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara a fost inaugurat cel mai mare laborator de testare din rețeaua unui important producător german din domeniul automotive

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timișoara a realizat o estimare a prețurilor care vor fi practicate la furnizarea de energie termică pentru populație, în sistem centralizat. Calculele au fost făcute ca parte a documentației aferente depunerii unei noi solicitări de fonduri nerambursabile, în vederea îmbunătățirii sistemului de termoficare și reprezintă o actualizare a tarifelor deja stabilite în prima parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Știm cât va costa încălzirea în sistem centralizat în următorii ani, la Timișoara/Doc.
Lucrările de reparații realizate pe Coșevița s-a încheiat, iar de joi noapte se circulă din nou fără restricții pe sectorul Coșava – Margina al DN68A. Acesta ține loc pentru porțiunea autostradă lipsă din A1. Timp de o lună, șoferii au avut parte, pe lângă traficul intens, și de restricții de circulație datorate efectuării reparațiilor. ”Ca...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările de reparații de pe Coșevița s-au încheiat. Liber la trafic pe drumul național/VIDEO
Trei echipe de tradiție se întâlnesc într-un triunghiular atractiv pe parchetul sălii Constantin Jude. Joi, 1 august de la ora 18.00, SCM Poli Timişoara întâlneşte AHC Potaissa Turda, iar vineri echipele din Turda și Baia Mare se întâlnesc de la ora 12.00. Turneul se va încheia sâmbătă, când începând cu ora 12.00, SCM Politehnica Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luna august începe cu handbal de calitate la Timișoara. Revine şi Cristi Fenici
După ce a organizat, în urmă cu doi ani, finala internațională a competiției, Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara a găzduit din nou ultimul act al concursului studențesc ICEC 2024 (International Civil Engineering Competition). Acest eveniment organizat de IACES LC Timișoara (Comitetul Local al Asociației Internaționale a Studenților în Inginerie Civilă din Timișoara), are...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a găzduit o nouă finală a unei importante competiţii internaţionale din domeniul construcţii
Anunțul mutării Codru Festival, din Parcul Central la fosta Grădină Zoologică a orașului face necesară o curățenie serioasă în locația părăsită de ceva ani. Primarul Dominic Fritz spune că e nevoie și de casarea unor bunuri de acolo, semn că prea curând nu se va mai deschide în locația amintită o activitate ca și cea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Grădina Zoologică Timișoara se trage tare și se face curățenie, pentru a face loc Codru Festival
  Odată pornit proiectul noului stadion mare al Timișoarei, parcurge acum o nouă etapă în vederea ridicării arenei. Compania Națională de Investiții a lansat și licitația pentru găsirea unui diriginte de șantier. Conform anunțului, contractul va avea durata de 86 de luni. Suma oferită este de 2,4 milioane de lei. Dirigenția va fi asigurată pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se caută diriginte de șantier pentru construirea noului stadion al Timișoarei. Suma oferită, 2,4 milioane plus TVA
Nu doar copiii din școli suferă de bullying, ci și cadrele didactice, spune Colegiul Prefectural Timiș. Desigur, nu vorbim despre ”presiuni” între colegii din Cancelarie, ci despre părinții care ar pune presiune și au agresa cadrele didactice. ”Bullyingul părinților la adresa cadrelor didactice – un subiect îngrijorător”, este titlul sub care prefectul de Timiș, Mihai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colegiul Prefectural Timiș e preocupat de bullyingul profesorilor de către părinții copiilor din școli
Timișoarei va găzdui ediția 2026 a Conferinței Europene de Psihologie Sportivă, un eveniment ce se va desfășura pentru prima dată în România. Organizarea conferinței la Timișoara va fi asigurată de partenerii români ai Federației Europene de Psihologie Sportivă (FEPSAC), respectiv Universitatea de Vest din Timișoara și Comitetul Olimpic și Sportiv Român. În perioada 14 -19...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara va găzdui, la UVT, o importantă conferință în domeniul psihologiei sportive
Prima zi a lunii viitoare aduce o nouă serie de tratamente de dezinsecție aeriană pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 01.08.2024 – 02.08.2024, între orele 05:30 – 09:30 , în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Stropirile se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se stropește din nou din avion împotriva țânțarilor
Divizionara secundă CSC Dumbriviţa anunţă sosirea lui Răzvan Joldea, un apărător de perspectivă, care vine împrumut pentru sezonul 2024/2025 de la prim-divizionara UTA Arad. Născut la 6 ianuarie 2006 la Arad, noul fotbalist al echipei bănăţene e specializat pe postul de fundaș central, dar poate evolua și ca fundaș dreapta sau mijlocaș central defensiv. A...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un jucător de la UTA va îmbrăca în acest sezon tricoul Dumbrăviţei
Top