British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO

British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu.

Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți să își demonstreze competențele și cunoștințele dobândite în timpul anilor de studii din cadrul școlii, deschizându-și astfel ușa către cele mai bune universități din lume.

Totodată, școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. În acest sens, sunt organizate săptămânal întâlniri de tip porți deschise cu scopul de a răspunde tuturor întrebărilor părinților interesați. Înscrieri se pot face pe site-ul www.britishschool-timisoara.ro completând un simplu formular.

Urmând procedura de admitere, elevii British International School of Timișoara au aplicat cu succes și au primit oferte de la universități de prestigiu din lume, demonstrând excelența academică și potențialul lor remarcabil. Printre aceste universități se numără London School of Economics, Institute of Contemporary Music, King’s College (toate din Marea Britanie), Purdue University, Loyola University (USA), IE University (Spania), Tilburg University, Universitatea de Științe Aplicate de la Haga (Olanda) dar și Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, reflectând recunoașterea internațională a calității educației oferite de BIST și a pregătirii  solide a elevilor noștri. Astfel, prima generație de absolvenți a British International School of Timișoara reprezintă nu doar o realizare remarcabilă pentru școală, ci pentru întreaga comunitate.

Deschisă cu ambiția de a schimba paradigma educațională din regiunea de vest a României, British International School of Timișoara și-a propus să ofere un curriculum de înaltă calitate, îmbinând tradiția academică britanică și o viziune modernă și inovatoare, iar Bacalaureatul Internațional, recunoscut pe plan global pentru rigorile sale academice și pentru pregătirea complexă a elevilor, a fost ales ca pilon al acestei școli. British International School of Timișoara este unica școală din România, situată în afara Bucureștiului, care oferă această diplomă.

Povestea sistului educațional de succes

Discutând cu prima generație de absolvenți, am cunoscut-o și pe Thea, Anul 13, care este primul șef de promoție al BIST. Mereu cu zâmbetul pe buze, Thea privește viitorul dintr-o perspectivă pozitivă și crede că gestionarea lucrurilor așa cum vin este cea mai eficientă cale de abordare. Cu oferte din partea Universității din Manchester și Universității din Birmingham, King’s College din Londra, Thea a fost admisă la prestigioasa London School of Economics and Political Science. Bogdan, un alt tânăr viitor absolvent BIST, pasionat de istoria arhitecturii, a ales să studieze arhitectura la Universitatea din Westminster. “Toate încurajările pe care le-am primit, de fiecare dată când am cântat în cadrul evenimentelor școlii, m-au inspirat să-mi urmez visul”, spune Ioana, Anul 13, care a fost acceptată să studieze Muzica la Institute of Contemporary Music Performance din Londra, Marea Britanie.

Cea mai mare satisfacție pentru mine, ca viitor absolvent al BIST, constă în toate abilitățile pe care le-am dobândit studiind aici. Sprijinul și încurajarea constantă din partea colegilor, dar și a profesorilor, mi-au dat cea mai mare motivație pentru a mă implica în diverse activități precum Dezbateri și Competițiile din cadrul Modern United Nations. Experiențele avute în pozițiile de conducere ca Prefect al Școlii, ca membru al Consiliului Elevilor și ca membru al Organizației de conducere a elevilor, mi-au perfecționat abilitățile de leadership, dându-mi un sentiment de responsabilitate și încredere. Ca viitor absolvent al BIST, pe lângă cunoștințe academice dobândite, am dezvoltat și capacitatea de a mă adapta la situații noi și sunt sigur că toate aceste abilități vor fi o bază solidă pentru aventurile viitoare”, completează un elev din anul 13.

Am avut multe momente de pionierat în școala noastră începând cu septembrie 2019; totuși, cel mai important prim moment urmează să vină – acesta este reprezentat de absolvirea primei noastre promoții. Actualii elevi din anul 13 (elevi ai Programului de Diplomă a Bacalaureatului Internațional) lucrează din greu pentru a-și finaliza proiectele și pentru a se pregăti pentru examenele finale, care vor avea loc luna următoare. Trebuie să menționez că avem un grup de elevi foarte talentați, care ne-au făcut deja foarte mândri. Mulți au primit confirmări din partea universităților la care au aplicat, și suntem foarte încrezători că vor deveni ambasadori  ai școlii noastre și membri valoroși ai comunităților în care își vor începe călătoria în învățământul superior.”, a declarant Ciprian Țiplea, director al British International School of Timișoara.

Pe măsură ce această primă generație de absolvenți de la British International School of  Timișoara își continuă călătoria academică sau intră în lumea profesională, ea poartă cu ea nu doar cunoștințele și competențele dobândite, ci și o mentalitate pregătită pentru a face față provocărilor viitoare. Ambasadori ai unei educații inovatoare, pregătiți să își aducă contribuția într-o lume în continuă schimbare, acești tineri sunt dovada că investiția în educație este investiția în viitor. 

Fondată cu scopul de a oferi elevilor oportunitatea de a beneficia de un mediu de învățare stimulant și diversificat, BIST este un centru al excelenței academice și al dezvoltării personale. Școala este  acreditată de COBIS (Council of British International Schools), ceea ce atestă calitatea învățământului oferit și angajamentul său față de standardele internaționale. Acreditările IB (Diploma de Bacalaureat Internațional) și Cambridge reprezintă standarde de excelență recunoscute la nivel mondial în domeniul educației. Diploma de Bacalaureat Internațional recunoscută la nivel global (inclusiv în România) nu doar validează cunoștințele și abilitățile academice ale elevilor, ci îi pregătește pentru provocările întâlnite după absolvirea liceului.

A demarat admiterea pentru noul an școlar

Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025, atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. În acest sens, sunt organizate săptămânal întâlniri de tip porți deschise cu scopul de a răspunde tuturor întrebărilor părinților interesați. 

Înscrieri se pot face pe site-ul www.britishschool-timisoara.ro completând un simplu formular.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în București. Ei întâlnesc CSM București, duminică, la ora 17.30, în sala Apollo. Înfruntarea face parte dintr-un set de patru jocuri programate la aceeași oră, jocuri cu implicații în zona barajului și a retrogradării directe. Celelalte trei sunt: CSM Focșani –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Top