Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,

Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut modul în care a fost tratat de colegii săi de partid, cel puțin partea de conducere a acestuia, după ce l-a acuzat că ar fi șantajat de PSD.

Nu are nicio semnătură strânsă încă, nu are sponsori care au contribuit deja la campania sa, dar are prieteni care l-au încurajat să candideze. Cristian Moș e ferm convins să își exercite dreptul său democratic de a candida. El spune că nu dorea deloc o asemenea candidatură, că își propusese să își ducă mandatul de vicepreședinte CJT la final, după care să se retragă din politică în mediul privat. A venit, acum câteva zile, episodul cu opiniile sale prezentate pe un forum intern al USR, dar ”transpirate” în toată presa locală, opinii extrem de dure la adresa modului în care USR a decis să facă în continuare politică, dar și asupra situației filialei. A fost contrareacția partidului, care l-a făcut pe fostul președinte de filială, fondator al acesteia, ”iepure al PSD” și ”șantajat PSD”, ultima afirmație lansată fiind cea care l-a convins pe Cristian Moș să intre în lupta pentru funcția de primar al Timișoarei.

Nu vreau să rup din voturile lui Dominic”, spune Moș.

E nevoie de un alt candidat, altul decât un produs de marketing sau un showman, ceea ce, în prezent, nu există, spune Moș

Am luptat mereu împotriva PSD și pentru că sunt un om liber am decis să candidez la Primăria Timișoara. Consider că Timișoara merită un om muncitor, nu doar un produs de marketing sau un showman. Și în prezent acesta nu există”, a mai declarat Cristian Moș.

Deși a fost acuzat că până acum nu ar fi spus nimic în interiorul partidului, el susține că a atras permanent atenția asupra situației tot mai dificile a filialei Timiș a USR, dar punctul culminant care a produs reacția sa dură a venit după ce Alin Nica și Dominic Fritz au devenit ”prieteni”, după ce patru ani s-au înjurat.

Moș spune că situația actuală, în care Dominic Fritz și USR atacă furibund PSD nu este una normală, mai ales că timp de patru ani, în Consiliul Local Timișoara, primarul s-a aliat în secret cu PSD, pentru ca acum să fie răul maxim.

Dominic Fritz s-a pupat pe gură cu PSD în tot acest timp. Acum, vine în fața noastră și ne explică cât de sinistru și malefic este PSD Timiș. Alfred Simonis a lăudat colaborarea cu Dominic Fritz. Eu nu am lăudat niciodată PSD, dar acum sunt «iepurele PSD-ului», afirmă Moș.

Sunt membru fondator USR Timiș, am construit alături de colegii mei. Am căutat candidat pentru Primăria Timișoara, atunci am crezut că Dominic va respecta aceleași principii. El căuta partid din partea cui să candideze. Acum filiala a ajuns la fel ca și celelalte partide. Înțeleg ce e munca de administrație. Nu blamez colaborarea cu PSD, orice ales local are obiectivul de a trece proiectele pentru cetățeni, să ajute programele deficitare. Nu condamn această colaborare. Condamn că acum se dă fecioară virgină și PSD a devenit monstru cu zece capete. Aceste două persoane (n.r. Fritz și NIca) mă acuză că sunt iepurele PSD și că voi candida ca și șantajat de Simonis la PSD. Mie nu îmi e frică de luptă grea. Dacă au decis să mă denigreze...”, susține Moș.

El spune că atunci când a fost numit vicepreședinte al administrației județene, o parte din colegii săi au așteptat ca, de fapt, să devină un spion, care să stea pe la ușile conducerii liberale, să adune informații și să le aducă la partid. În schimb, el spune că a preferat să lucreze ”administrativ”, nu să îl atace pe Nica permanent, să rămână fără atribuții și să nu poată să își facă treaba pentru care era plătit din banii cetățenilor și nu din cei ai partibului.

De la începutul mandatului, colegi din filială spuneau că eu am bătut palma cu PNL pentru că colaboram cu Nica. Ei voiau să stau în CJT să spionez, iar eu, de fapt, am bătut palma cu PNL. De ce nu vorbesc rău de Nica? Pentru mine era evident că nu voi sta în CJT să spionez. Cetățenii m-au votat să facă muncă pentru ei, să muncesc pentru Timiș, eram plătit de cetățeni nu de Fritz sau Lațcău. Dacă spionam, rămâneam fără atribuții, nu puteam, astfel să aduc 150 de milione de euro spre CJT”, mai spune Moș.

El acuză actuala conducere că a distrus filiala, organizațiile locale, a dus la plecarea oamenilor din partid.

Eu sunt cel care în 2020  în cursa pentru președinția Consiliul Județean, am detronat președintele în exercițiu, de la PSD, l-am pus pe locul trei. Culmea, nu?  Acum 4 ani de zile am distrus oarecum PSD, un partid care era venit de pe stradă a reușit să distrugă, să se plaseze deasupra PSD-ului. Simonis, în această perioadă a reușit să-și consolideze filialele locale și nu e o laudă adusă domnului Simonis, pur și simplu o constatare. Timp în care Dominic nu a continuat să construiască pe fundația pe care am făcut eu am făcut-o eu. Până atunci erau 80 și ceva de filiale la nivelul județului. Mai era puțin până în 99. Dacă stăteam aproape de oameni, încă era cea mai puternică filială USR din țară, dar cu conducerea lui Dominic a pierdut membrii filialei, candidați, primari și viceprimar în funcție și am pierdut chiar și încredere a aliaților politici ai noștri. Am colegi în PLUS care erau aliații noștri naturali, colegi care acum nu mai cred în administrația locală ți convins că o să mă întrebați de ce sau dacă am zis vreodată aceste lucruri interne în interiorul partidului, așa cum mă vedeți acum pe mine și cu mă știți, credeți că am tăcut în interiorul partidului? N-am tăcut niciodată”, a mai declarat Moș.

Actualul vicepreșeinte al CJT a dorit să îi transmită lui Fritz că la precedentele alegeri a avut mai multe voturi decât el, ceea ce arată că a fost ales de oameni.

Ce am luat în de serios au fost cele 51749 de ștampile puse pe Moș, mai multe decât pe Fritz. M-au mandatat să muncesc pentru ei”, a mai spus Moș.

Nici nu bine s-a încheiat conferința de presă a lui Cristian Moș și acesta a aflat că a fost exclus din Biroul Executiv al filialei și de pe grupul de comunicații al acestuia. Din funcția de membru al partidului va trebui dat afară de conducerea centrală, fiind membrul al acestui birou. Moș spune că este în continuare încrezător în USR, dar nu în USR Timiș.

”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”, a încheiat Cristian Moș.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (aprilie 18th, 2024 at 15:35 )

Lucrul cel mai important din acest articol nu este faptul că Moș candidează ci ceea ce ne confirmă despre Fritz. Erau destule semnale până acum că acesta a preluat filiala pe persoană fizică iar ordinele sale se execută nu se discută. Mitul că el face altfel de politică a fost spulberat din moment ce a acceptat ca Nica să candideze. Până la urmă și pentru Fritz a fost important să fie în echipa câștigătoare, să își întărească influența la nivelul județului și de ce nu să își pregătească terenul pentru o eventuală candidatură la prezidențiale. Evident că în acest scop are nevoie de sprijinul PSD cu care schimbă complezente în timp ce cu PNL se certa în consiliul local, bazându-se pe personaje gen Ambruș care i-au arătat calea de succes în politică.

Gelu a spus: (aprilie 18th, 2024 at 16:23 )

Bull-shit, esti Iepurele lui Simonis-Robu, nu mai fă gargară publică. Atât tu cât si Raul Olajos sunteti candidati iepuri. Manual de stiinte politice live.
Sunteti umbre banale, e patetic dar totodată democratic.

Dan A. a spus: (aprilie 18th, 2024 at 16:34 )

Un om cu coloana vertebrala gonflabila!
Se lauda ca el a facut USR-ul Timis, a candidat la CJT si a fost ales ca membru pe lista USR, a stat langa Nica dar n-a vrut sa informeze USR-ul (=administratia orasului in ultimii 4 ani) despre ce se intampla la CJT. Pentru ca „a servit cetatenii”. Cum?
„Am luptat mereu împotriva PSD”, zice. Ce am castigat noi, cetatenii, din asta?
„Dominic Fritz s-a pupat pe gură cu PSD în tot acest timp”, (urat spus in cuvinte), adica pricep ca a colaborat cu politicienii din guvern si parlament iar Timisoara a avut de castigat. Ce-o fi rau in asta? E neaparat nevoie sa ducem o lupta permanenta din care pierd toti? Ca Robu care n-a vorbit cu Bucuresiul 8 ani, de au ajuns sa puna PNL-istii lui afise electorale cu „Gheorghe Robu”?

@Daniel a spus: (aprilie 18th, 2024 at 16:58 )

Dragul meu după cîte se vede ai și mult timp plus că le știi pe toate deci candidatul ideal pentru postul de primar , dacă ai candida votul meu îl ai sigur .

cosva a spus: (aprilie 18th, 2024 at 19:47 )

Este trist pentru Cristi ca a ales aceasta cale. Indiferent ce se spune acum despre Fritz, eu il voi vota pentru ca este o alternativa mai buna decat Lae Robu si pentru ca spre deosebire de pesedei si penelei, NU ESTE UN HOT asa cum au dovedit toti pesedeii de-a lungul timpului dar si acei penelei care in esenta sunt tot un fel de pesedei. Voi vota si Nica, chiar daca consider ca nu este cea mai buna varianta pentru CJT. Sper ca rezultatul acestor alegeri sa ofere echipei lui Fritz suficiente locuri in CL cu care nu mai trebuie sa „negocieze” la fiecare sedinta CL.

Jonny a spus: (aprilie 18th, 2024 at 21:07 )

‘Interesul poarta fesul”, interesul public, interesul național….bulshit. realitatea e ca Cristian Moș avea șanse 0 sa castige la CJ, daca eu pot înghiți un rahat și merg să îl votez pe Nica cred că și el putea sa înțeleagă situația , mai ales că nu o făcea gratis…la fel și Cioloș cu parodia lui de partid, o sa ne mai stapaneasca PSD zeci de ani….

@@Daniel a spus: (aprilie 19th, 2024 at 12:44 )

Draga @Daniel, pericolul acestui individ Daniel, e tocmai ala ca are prea mult timp sa stea la ” taclale” asa ca nu e bun de nimica. Vorbe, vorbe…….si doar vorbe.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința de plen extraordinară, susținută online. Unul dintre proiectele depuse cu (extremă) urgență pe lista suplimentarelor a picat cu brio, pentru că nu era cine să ridice mâna să-l voteze. ”Efectul Raul Ambruș” s-a văzut din plin! Cu un Raul Ambruș...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului din elita futsalului românesc între CFR Timişoara şi campioana în exerciţiu, United Galaţi. Partida a fost extrem de spectaculoasă, s-a jucat deschis, la victorie, dar de meci s-au bucurat doar vreo 40 de spectatori. Cam atât poate publicul timişorean într-un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Miei de Paște

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara, pentru a verifica modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale, dar și a celor specifice de 1 mai. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș face o serie de recomandări pentru consumatori.  Sunt vizate de control, în mod special, produsele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința de plen extraordinară, susținută online. Unul dintre proiectele depuse cu (extremă) urgență pe lista suplimentarelor a picat cu brio, pentru că nu era cine să ridice mâna să-l voteze. ”Efectul Raul Ambruș” s-a văzut din plin! Cu un Raul Ambruș...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT
Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în Caraș-Severin și Timiș. Au fost vizate persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri risc și mare risc, efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave
În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea noului adăpost pentru animale fără stăpân. Acum câteva luni primarul Dominic Fritz anunța că Primăria Timișoara are în plan construirea unui nou adăpost pentru animale fără stăpân în zona Freidorf. Pe terenul destul de mare se dorește adăpostirea a 600...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini
Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului din elita futsalului românesc între CFR Timişoara şi campioana în exerciţiu, United Galaţi. Partida a fost extrem de spectaculoasă, s-a jucat deschis, la victorie, dar de meci s-au bucurat doar vreo 40 de spectatori. Cam atât poate publicul timişorean într-un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity adresat întreprinderilor mici și mijlocii din zona de Vest a României – CyberTM 2024. Tematica vizează provocările actuale în domeniu și soluțiile la dispoziția IMM-urilor în materie de securitate cibernetică: software, hardware și opțiuni de finanțare. ADR Vest este partener...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara, pentru a verifica modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale, dar și a celor specifice de 1 mai. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș face o serie de recomandări pentru consumatori.  Sunt vizate de control, în mod special, produsele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști
Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru gazul furnizat de Romgaz pentru luna mai. ”Colterm reușește să recâștige încrederea partenerilor de afaceri de pe piață! În ultimii ani, societatea a dovedit că este un jucător serios, care își achită datoriile conform înțelegerilor, iar acest lucru este susținut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin
Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la jumătatea lunii mai, dintre cele pentru care administrația locală timișoreană a obținut finanțare prin PNRR 2020-2026, Componenta C10: Fondul Local.. Odată contractate lucrări, acestea au un termen de realizare de 12 luni. Proiectul face parte din obiectivul de investiții „Realizare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO
Top