Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş. E drept, o mişcare care i-a adus lui Robu voturile interlopilor, lume în care Răvăşilă avea multe conexiuni, la fel ca un alt apropiat al fostului primar, Ionuţ Nasleu. Nu mai vorbesc de cele 60 de voturi promise de Ziad Hajjar, fiul celui care o ocupat Ştrandul Termal, fără să achite chiria mai bine de zece ani. La urma urmei, dacă intelectualii şi universitarii Timişoarei nu-l votează, Robu a apelat la “lumea bună” a oraşului.
Destul de epuizat după mai bine de trei ani de campanie electorală şi continuu război cu Oculta şi Imperiul Habsburgic, Robu a făcut un “live” în faţa Clinicii de Balneologie, povestind cum s-a bătut el cu clanurile şi cum a recuperat de la acestea 11 clădiri. E vorba de opt cinematografe şi trei clădiri spitaliceşti, dintre care două ale Clinicii de Balneologie și una a Spitalului de Copii.
Dar. haideţi să numărăm, pe modelul Pristanda, clădirile “recuperate” de la “clanuri” de Robu. Cele opt cinematogafe “recuperate” de la “Clanul” RADEF (exact aşa a spus că e vorba de clanuri) au fost de fapt primite, iar nu recuperate, Regia în cauză luând decizia de-a renunţa la cinematografele din întreaga ţară. Că RADEF e făcută clan ţigănesc nu mai merită comentat.
Clinica de Balneologie nu a fost ocupată niciodată de clanuri. E drept, a fost “asaltată” de clanul Cîrpaci, dar este meritul exclusiv al regretatului Horia Vermeşan, fost director al DSP Timiş, care s-a bătut cu toate forţele ca municipalitatea să nu piardă imobilul (sau imobilele apud Robu). Fără intervenţia lui Vermeşan, destul de probabil Primăria, destul de apatică în astfel de cazuri, ar fi pierdut clinica.
În fine, în cazul clădirii Spitalului de Copii (nu ştiu la care clădire se referă Robu) s-ar putea să fie o ştire de Radio Erevan. Primăria nu a recuperat clinica, ci a pierdut-o, Secția de pneumologie și TBC a Spitalului de Copii fiind evacuată de Vladimir Cîrpaci, în 2013, în mandatul lui Robu. De altfel, în 2023, Robu afirma că în timpul mandatelor sale municipalitatea n-a pierdut nicio clădire la clanuri, lucru contrazis de secţia amintită. Dar nu sunt de mirare “invenţiile” devenite patologice la fostul primar.
Comentarii prin facebook