Jurnal de campanie (16). Nicolae Robu înfundat şi mai tare în şleahta Cîrpaci de propria sa colaboratoare. RMN-uri gratuite pentru membrii clanului la spitalul primăriei/Video

Fostul primar Nicolae Robu a încercat, într-o conferinţă de presă să arate cum s-a luptat el cu clanurile de romi pentru a recupra de la acestea unele imobile. Ghinion! – vorba unui clasic în viaţă. Chiar cea pe care a invitat-o alături de el în conferinţa de presă, Olimpia Oprea, fostă directoare a Spitalului Municipal Timişoara, i-a făcut ieşirea publică un adevărat calvar.

Administraţia Robu a negociat cu clanul Cîrpaci, căruia i-a făcut mai multe favoruri. A spus-o chiar fosta directoare a Spitalului Municipal Timişoara, PNL-ista Olimpia Oprea, o apropiată a fostului primar Nicolae Robu, de altfel cel care a şi numit-o în funcţia amintită. Ea a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, avându-l alături chiar pe Robu, că le-a făcut celor din clanul Cîrpaci nenumărate RMN-uri. Discuţia era pe marginea clădirii în care funcţionează Clinica de Balneologie.

„Și încă o poveste vreau să mai spun legat de clanul Cîrpaci…”, a început să spună Olimpia Oprea, în timp ce Robu încerca să o întrerupă nervos

Ea nu s-a lăsat şi după câteva minute a relatat, râzând în hohote: „Deci câte RMN-uri și-a făcut domnul Cîrpaci ca să fie de acord să facem dezmembrarea… nici nu știți domn’ primar… toată familia”.

Ce dezmembrări a negociat administraţia Robu cu clanul Cîrpaci este greu de spus. În schimb, se cam ştie cât costă un RMN şi perioada lungă de luni de zile pe care un timişorean obişnuit o aşteaptă pentru a ajunge la un astfel de aparat.

Şi se mai ştie că Robu are în membrii clanului Cîrpaci nişte suporteri fanatici. Şi nu doar de dată recentă, când un anume Cristopher Cîrpaci şi-a anunţat susţinerea pentru Robu, ci din urmă cu trei ani. Păi, când primeşti RMN-uri fără număr pentru toată “famelia”, cum să nu-ţi chemi toate neamurile să voteze cu Robu?!

Şi încă un “amănunt”. Clinica de Balneologie nu a fost ocupată niciodată de clanuri. E drept, a fost “asaltată” de clanul Cîrpaci, dar este meritul exclusiv al regretatului Horia Vermeşan, fost director al DSP Timiş, care s-a bătut cu toate forţele ca municipalitatea să nu piardă imobilul. Fără intervenţia fermă a lui Vermeşan, destul de probabil Primăria ar fi pierdut clinica.

 

video
play-sharp-fill

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (mai 21st, 2024 at 19:18 )

Ăștia au pus mâna pe o grămadă de clădiri din oraș în baza restitutio in integrum marca CDR și acum ne uităm la niște firimituri care sunt acele RMN-uri. Dacă ar fi să mergem până la capăt poate ar trebui văzut în timpul cărui primar au fost câștigate respectivele procese prin care s-au oferit despăgubiri în locul retrocedării în natură. Dacă au fost date șpăgi și sunt dovezi, e cu totul altceva dar până acum sunt doar niște suspiciuni că ar fi o legătură între managerul spitalului și acești indivizi de parcă nu s-ar cunoaște cum stau treburile în sistemul sanitar de stat și că cine unge mecanismul are prioritate cam ca peste tot unde este implicat statul. Până la urmă nu se întrevede o legătură între Robu și aceste clanuri.

@Daniel a spus: (mai 21st, 2024 at 19:58 )

” Astia au pus mana pe o gramada de clădiri ale orașului in baza restitutio in integrum”. Tu chiar ești un prost! Astia cand s- au construit aceste cladiri erau in copilărie la marginea orașului Timișoara. Cei care erau proprietarii de drept sau urmașii acestora și care erau îndreptățiți sa le obțină caci comuniștii le- au furat ( ceea ce tu negi) erau oale și ulcele sau erau in străinătate. Gasca deșteaptă a comuniștilor judecători, avocati, notari si alti activisti, dacă nu i- au găsit în CF de vreo 50- 60 de ani, i- au ” gasit” in străinătate și cu ” declarația a doi martori” au fost desemnati urmașii celor îndreptățiți. Sigur ca s- a ” impins” la greu nu numai pentru „mostenitori” ci și pentru locatari. O vila ale cărei acte de V-C le- am văzut a fost platita in 1995 cu 250 000 mărci. Primul plecat, șeful politiei circulație, a primit o casa în Ronat. Doar ca sa se mute. La ceilalți a urmat kkatul la usa. Vila e pe MV peste drum de Electrotehnica. A fost renovata. Ce zici comunistul? Pai nu ai tai au beneficiat de acea lege? Au beneficiat țărăniștii care au dispărut ca partid politic( asa cum va dispărea și pnl)?

Totul a spus: (mai 21st, 2024 at 20:01 )

A se citi : aceștia erau in coviltire la marginea orașului Timișoara.

Daniel a spus: (mai 21st, 2024 at 21:23 )

@@Daniel
Ești de o naivitate debordantă din moment ce crezi astfel de manipulări. Legea trebuia să impună anumite limitări cum s-au făcut în Ungaria, adică maxim 2 locuințe, dacă se poate se retrocedează în natură, dacă nu, atunci se oferă despăgubiri până la un plafon de 70.000 USD. În plus mai era și un termen destul de scurt pentru a depune cererile. Deci la ei din start nu s-au retrocedat spitale și școli ci doar fraierii de la noi au făcut asta. În lege mai putea să fie stipulat ca respectivii să se prezinte personal să revendice și să primească despăgubirea sau locuința fără dreptul de a vinde drepturile litigioase. E clar că legea a fost făcută cu dedicație din start iar cei de la stat și-au încasat șpaga în loc să îi apere pe cei care le plăteau salariile și pensiile speciale. Lucrurile au fost lăsate așa tocmai pentru că ar fi imposibil de verificat. Cum altfel ar fi putut revendica Paul Bastardul păduri și terenuri fraudulos? Cât de prost poți să fii să crezi că i-a păsat cuiva de soartă PNȚ când vine vorba să facă ceva bani?

Jack a spus: (mai 21st, 2024 at 21:27 )

O sa il votez pe Robu ca sa scapam de incapabilul si bulangiul de Fritz. In rest voi vota doar Aur . Voi vota Aur pentru ca nu mai vreau sa aud de lgbt, emigranti si avort. Voi vota Aur pentru ca eu cred in Dumnezeu si familie!

Voierobul țiganilor a spus: (mai 21st, 2024 at 21:33 )

E simplu: se iau registrele de la RMN, numerele de asigurare ale Cârpacilor sau chitanțierul care dovedește că a plătit serviciile medicale. Dacă, nici-nici, atunci avem abuz în serviciu și trafic de influență. Cum unde, cum cine? În fotografia de mai sus!
Să fie de sufletele celor care au contribuit la Sănătate, au așteptat săptămâni și luni la programare și-ntre timp … ghinion!

Mirela a spus: (mai 21st, 2024 at 22:20 )

Mare noutate. Oricine ajunge la UPU sau in spital de stat vede că e plin de personaje de etnie rroma ce profita de sistem. Nefiind angajați și neplătind CAS, merg la urgente pentru a beneficia de analize gratuite, etc. Și dacă nu primesc atenție sunt scandalagii, amenință ca sunt discriminați etc.

@Daniel a spus: (mai 21st, 2024 at 23:53 )

Da, legea a fost făcută cu dedicație, dar nu de CDR, ci de drăguții tăi de comuniști!!! Că n-am auzit ca Paul zis De România să fi făcut mârșăvii cu Fritz, ci cu Hrebenciuc. Și dacă tot ai adus vorba, de după 1990, Romsilva a fost instituția în care înțelegerea PNL-PSD a fost perfectă.
Mă mir că dai exemple cu retrocedările din Ungaria, și nu din Oradea sau din Cluj!
Consider că redacția DB greșește enorm că nu te taie, pe tine și pe Jack. Tu (sau voi) ai / aveți toate însușirile trollice. Dacă oricine făcea la fel la Renașterea sau alt ziar local, era scos rapid din lista de comentarii. Nu cred că e toleranță, cred că e delăsare sau prostie (scuze, Redacția!). Să lași un cretin monomaniac sau, mai rău, o sculă rusească, să-ți împută munca, … nu înțeleg. Dacă și mâine mai ești aici, sub același nume, nici nu mai deschid DB, îmi pare rău.

ion a spus: (mai 22nd, 2024 at 06:18 )

Ce s-a „bătut” Robu cu clanurile de romi! I-a bătut pe umăr.

Vasi Deac a spus: (mai 22nd, 2024 at 07:19 )

Țigani borâți!

Maria - Olimpia Oprea a spus: (mai 22nd, 2024 at 07:46 )

In 2013 am scris un proiect european in valoare de 2,5 milioane de euro prin care am achiziționat un RMN și un mamograf digital pentru Clinicile Noi, alături de reabilitarea si dotarea unei clădiri de lângă maternitatea Odobescu in care funcționează Centrul de Boli Rare Oculare precum și dotarea și reabilitarea laboratorului maternitatii.

Îmi amintesc ca am folosit concediul meu de odihna din vara anului 2013 pentru a scrie proiectul european (termenul de depunere a fost 28 august). Proiectul a fost primul pe lista proiectelor câștigătoare.

Mamograful digital ne-a ajutat sa fim parteneri Intr-un proiect european de screening al cancerului de san. Am inclus cele doua aparate, RMN-ul și mamograful, in contractul cu CJAS pentru ca pacienții sa poată beneficia de investigații pe baza de bilet de trimitere si sa crească accesul la aceste servicii.

In acest fel am ajutat nenumărați pacienti care se adreseaza spitalului sa beneficieze de un diagnostic corect.

Referitor la proiectul european de extindere, reabilitare si dotare a Clinicii de balneo fizioterapie, pentru a putea depune proiectul era necesară dezmembrarea terenului pe care este construită clădirea supusa intervenției prin proiect.

Am avut nevoie de acordul vecinilor pentru a putea depune proiectul, altfel nu am fi fost eligibili si nu obțineam finanțare (contractul de finantare a fost semnat in 10.09.2019).
I-am ajutat si pe ei, la fel ca pe mulți altii, atunci când au avut probleme medicale si s-au adresat spitalului pentru asistenta medicala.

Emil a spus: (mai 22nd, 2024 at 09:01 )

Vopsit și încruntat.

@Dr. M.-O. Oprea a spus: (mai 22nd, 2024 at 09:29 )

1) Scrieți un drept la replică, nu un comentariu, dacă într-adevăr sunteți dr. Maria-Olimpia Oprea.
2) Conjugarea și utilizarea verbului „a ajuta” (exemple):
– pe vecinul meu l-au ajutat interlopii să recupereze o datorie de la alt vecin;
– Vasilică a fost ajutat de unchiul lui, colonel de securitate, să ajungă director de deconcentrată;
– dna Popescu, casieră, se mai ajută din când în când din banii instituției;
– dnul deputat X a fost ajutat de o firmă de construcții să-și facă o casă de vacanță;
– primarul din Sinaia l-a ajutat pe un sărac să cumpere un conac în Franța;
etc. etc.
Așadar, nuanțe & nuanțe. Depinde cu ce ajutăm, când ajutăm, dacă-i de la noi sau de la alții sau de la toți.
Pentru șantaj, există organe ale statului care pot … ajuta.

narcisista a spus: (mai 22nd, 2024 at 10:23 )

narcisista grandoman megalomană de olimputza este foarte frustrata și naravoassa că nu este lăudată pentru șmecherii ei!
Aceste proiecte erau de pe timpul lui Ciuhandu, scrise de o femeie deșteaptă și modestă (cum ii sta bine unei intelectuale) numita Andreea, care a și plecat din primărie când a venit rrobisor pentru că și a dat seama de țăcăneala vopsitului estompatului și el la fel de narcisist grandoman megaloman!

Mihai a spus: (mai 22nd, 2024 at 11:21 )

Domnul Cârpaci este asigurat in sistemul public de sanatate? Cu cat a contribuit la CASS de-a lungul timpului?

Alex79 a spus: (mai 22nd, 2024 at 11:39 )

Rusine asa-zisei ”duamne” doctor. Se pare ca in spitalul ala doar cine trebuie ajunge… cine are pile. Ba, eu nu fost trimis la privat sa fac tot felul de ecografii copilului pentru care am platit zeci de mii de lei in conditiile in care platesc taxe si impozite de la 16 ani si tu faci gratis la toti tigoinerii?

Badmen a spus: (mai 23rd, 2024 at 09:03 )

Clanurile țigănești au fost învățați de o notărița cum sa procedeze. Intr un caz au găsit un așa zis Moștenitor in Brazilia, corespundea numele, l au adus aici și a declarat ca este ruda îndepărtată cu defuncții din CF. Aveau pe ăla la primarie care le spunea care casa nu este revendicata, deci nu ca sunt inteligenți, au tupeu. După care cumpărau casa pe o bunica de a lor de 70-80 de ani… SRI îl trebuia sa se sesizeze…. Balta de pe Str Lacului a aparținut domeniilor statului, a fost trecută in domeniu SRI și acuma este privată pt 99 de ani- hotel, vile, restaurante s au construit acolo… Fritz nu are curaj sa se atingă de ei!

@Badmen a spus: (mai 23rd, 2024 at 13:26 )

Și ce vrei să facă Fritz pe un domeniu privat? Cum să se atingă de ei? Poate, eventual să ceară o notă explicativă de la SRI, dar nu există obligația legală a băieților să se explice. Sau pot să se explice, dar într-un comunicat din care nu-nțelege nimeni nimic. Ar putea corpul de control al ministrului de interne să ceară explicații, dar doar dacă ministrul are declarațiile de avere completate la centimă fix și dacă n-a fluierat niciodată, în nicio biserică, nici măcar în gând. Deși remanierea poate să vină și fără gânduri murdare…

1 Trackbacks pentru acest articol

Jurnal de campanie (16). Nicolae Robu înfundat şi mai tare în şleahta Cîrpaci de propria sa colaboratoare. RMN-uri gratuite pentru membrii clanului la spitalul primăriei/Video - 📰 newsflash Says:

[…] Citeste continuarea pe debanat.ro […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet

Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei de baschet SCM Timişoara pentru sezonul 2024-2025! Conducătorul de joc Bogić Vujošević (31 de ani, 1,90 metri, 87 de kilograme), ultima dată la BC Viena, și-a dat acordul pentru a evolua în alb-violet. El a fost adversar în ambele partide...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Expo Mobila Timișoara, la a doua ediție 2024

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş invită publicul timișorean, în perioada 27 – 30 iunie, la cea de-a doua ediție din acest an a expoziţiei naţionale dedicată industriei mobilei, Expo Mobila Timișoara, care va avea loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bulevardul Eroilor de la Tisa nr.22.  Expo Mobila Timișoara se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expo Mobila Timișoara, la a doua ediție 2024

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute, România a trăit unele dintre cele mai intense emoții, iar finalul a fost aplaudat la unison de întreaga țară. Emoţiile au fost intense şi printre numeroşii timișoreni veniţi să urmărească meciul în Iulius Town, care, în continuare, difuzează toate partidele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Meciul României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară din Iulius Town Timișoara
Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei de baschet SCM Timişoara pentru sezonul 2024-2025! Conducătorul de joc Bogić Vujošević (31 de ani, 1,90 metri, 87 de kilograme), ultima dată la BC Viena, și-a dat acordul pentru a evolua în alb-violet. El a fost adversar în ambele partide...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet
Un depozit de produse alimentare din Timișoara s-a ales cu amenzi și cu eliminarea de pe piață a unei cantități enorme de apă îmbuteliată și sucuri. Verificările au arătat că produsele erau ținute în soare sau într-un depozit cu temperatură ridicată, fără climatizare. Activitatea a fost oprită până la rezolvarea deficiențelor. În urma controlului efectuat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul OPC a scos de pe piață 13.000 de litri de ape îmbuteliate și sucuri/FOTO
Primăria Municipiului Timișoara anunță că în perioada 1-14 iulie 2024, între orele 9:00 și 17:00, se vor efectua servicii de deratizare pe domeniul public. Produsul utilizat este Colbrom Pastă, cu o norma de consum de 100  facegr/stație de intoxicare, substanță activă Bromadiolone. Operațiunea face parte din demararea unor noi campanii de deratizare și dezinsecție pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara au loc mai multe acțiuni de deratizare și dezinsecție, aeriene și terestre
Cea de a doua ediție a Muzicon Summer Camp 2024, proiect care face parte din dosarul de candidatură al Programului cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 a debutat, vineri, la Sala Multifuncțională din cadrul Palatului Administrativ Timișoara. În mod simbolic, ediția din acest an a taberei de creație muzicală a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Palatul Administrativ a debutat cea de a doua ediție a Muzicon Summer Camp/Foto
În perioada 16 – 18 august, la Timișoara va avea loc o nouă ediție unui eveniment apărut de curând în activitatea urbei, ”Celebrarea orașului”. Cu această ocazie, Passenger, artistul britanic cu peste 14 milioane de ascultători pe platforma Spotify, vine pentru prima dată în Timișoara și va susține primul concert în vestul țării, la invitația...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara se pregătește de o nouă ”Celebrare a orașului”. Passenger, vedeta numărul unu a evenimentului/FOTO
CSC Dumbrăviţa anunţă al treilea transfer din această pauză competițională. Fundașul central Alin Burdeț se alătură formaţiei pentru sezonul 2024/2025. Născut la 7 aprilie 1998 la Bistrița, Alin Burdeț a efectuat junioratul la Academia Gheorghe Hagi, după care a ajuns în vestul țării, la CSC Ghiroda. În ianuarie 2018 a făcut pasul în Liga 2,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Burdeţ revine în fotbalul timişean. Acum, direct în liga secundă
La ultima ședință de plen, conducerea Primăriei Timișoara nu a putut să își pună în aplicare un proiect de hotărâre prin care se cerea aprobarea vânzării unui apartament, în urma unei sentințe judecătorești. Situația, una deosebită, a apărut pentru că nu au fost adunate destule voturi pro, deși în sală era un cvorum îndestulător. Acum...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședință extraordinară … imobiliară la Primăria Timișoara. Se cere aprobarea aplicării mai multor sentințe judecătorești
Un timişorean care circula pe un sector interziz al unei străzi din Timişoara a fost prins de poliţiştii locali, după o urmărire în trafic. Bărbatul circula cu un autoturism neînmatriculat și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, aflați în patrulare în cursul zilei de joi, în jurul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Urmărire în trafic pentru prinderea unui bărbat care circula cu un autoturism neînmatriculat și care a refuzat să oprească
Top