După ce a încercat să blocheze cea mai mare investiţie în oraşul de pe Bega, Cristian Buşoi a prins drag de (Hotel) Timişoara

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Vicepreşedintele PNL la nivel naţional Cristian Buşoi s-a îndrăgostit de Timişoara. Cârcotaşii, dar şi cunoscătorii, vor spune că poate doar de Hotel Timişoara. Dar să-l credem pe cuvânt că a avut o revelaţie, care i-a produs o piruetă de 180 de grade faţă de oraş. Obişnuit să facă politică de coterie cu tot felul de combinaţii pe sub mese, în urmă cu o săptămână, Buşoi a ieşit public, printr-un comunicat de presă, să spună de ce merită el să fie parlamentar de Timiş. Şi pe ce înalte culmi ar duce Timişoara, dacă ar ajunge el deputat. Coincidenţă sau nu, demersul său a avut loc în aceeaşi zi în care, în cadrul unei reuniuni, primarii PNL de Timiş i-au dat cu candidatura în cap.

Dar de ce spun că a făcut o piruetă în relaţia cu Timişoara? Fiindcă exact cu un an în urmă, acelaşi Buşoi, care acum se vrea parlamentar de Timiş, făcea spume la gură împotriva celei mai mari investiţii publice făcute în Timişoara vreodată. Mă refer la Institutul Oncologic, o finanţare de 200 de milioane de euro prin PNRR. (Ca o comparaţie, noul stadion al Timişoarei se va face cu 114 milioane de euro). Astfel, în septembrie anul trecut într-o postare pe Grupul PNL Naţional de WhatsApp, Buşoi reclama faptul că au fost tăiate “obiective PNL”, dar a fost lăsat Institutul Oncologic Timişoara. Mai mult, la acea vreme europarlamentar, Buşoi anunţa că merge cu pâra la Bruxelles ca să scoată investiţia de pe lista finanţărilor PNRR.

„Înţeleg că a fost un memo vineri în şedinţa de Guvern. Problema este că au lăsat pe listă obiective foarte discutabile, unde procedura de achiziţie nu a început (Neamţ, CC Iliescu, Oncologie Timişoara) şi au tăiat obiective PNL cu proceduri începute (…) Eu voi încerca la Bruxelles să explic că este o eroare această evaluare şi Comisia Europeană nu trebuie să accepte aşa ceva”, a scris Buşoi. Observaţi cum punea problema! Nu obiective ale vreunui oraş sau judeţ, ci “obiective PNL”. Cum Institutul Oncologic din Timişoara nu intra în această categorie, trebuia ras. Sigur, din nou cârcotaşii vor spune că împotrivirea sa nu avea legătură cu Timişoara, ci mai degrabă cu faptul că, pierzând influenţa pe domeniul medical din Timiş, de unde îşi culegea seva cândva, sutele de milioane de euro trebuiau duse acolo de unde ar fi picat ceva. Pe la liberali, nu-i aşa? Dar se pare că influenţa sa scăzuse şi la Bruxelles, aşa că n-a mai putut bloca proiectul.

Iată însă că acum, după ce a vrut să blocheze o imensă investiţie în Timişoara, Buşoi se luptă pentru a prinde un loc de deputat de Timiş. Chiar în aceste zile, listele PNL de Timiş se vor bate în cuie, iar momentan Buşoi nu se află pe locul II la Camera Deputaţilor, aşa cum şi-a dorit şi asta în pofida nenumăratelor presiuni făcute la conducerea centrală, telefoane cu mii de promisiuni date primarilor din judeţ şi susţinerea din partea Antena 3, PSD sau a fraţilor Cristescu. În situaţia nu tocmai excelentă în care se află, oare PNL Timiş îşi va permite luxul să pună pe listă un om care s-a zbătut împotriva cele mai mari investiţii în Timişoara?

Cum s-a ajuns aici. Cu puţin timp înaintea alegerilor locale, Buşoi a fost paraşutat la conducerea organizaţiei PNL Timişoara, pentru a câştiga primăria pentru vechiul său prieten Nicolae Robu. Era un fel de compensaţie pentru pierderea unui loc pe lista de europarlamentare. “Am căpătat o bogată experiență în Parlamentul European, unde am condus una dintre cele mai puternice comisii(…) Am servit România la Bruxelles timp de 16 ani și am dobândit o experiență mai ales în domeniul politicilor de Sănătate, dar și politicilor Industriale, în Energie, Digitalizare, Fonduri Europene, experiență pe care acum doresc să o pun în slujba românilor, din Parlamentul național”, spunea Buşoi despre experienţa sa la Bruxelles, în scrisoarea în care se recomanda pe lsitele parlamentare ale PNL Timiş. De ce n-a mai fost trecut pe listă, dacă era aşa de bun? Oare nu pentru implicarea în scandalul Eva Kaili, europarlamentara ajunsă la puşcărie pentru lobby făcut Qatarului. Lobby pe care l-a făcut şi Buşoi, cel care a fost la Doha pe banii celor din Qatar. Spre deosebire de Kaili, lui nu i-au fost însă găsiţi banii.

În fine, deşi a avut în spate o largă coaliţie: PNL, PSD, clanuri interlope, fraţii Cristescu etc. Robu şi Buşoi şi-au ratat obiectivul. Perdant, Buşoi a rămas însă aici pentru a prinde un loc în Camera Deputaţilor. E adevărat, el a mai avut legături cu Timişoara. Poate cel mai bogat politician român, Buşoi se află în spatele mai multor afaceri, mai ales în domeniul sanitar. În Timişoara, în perioada lui Nicolae Robu, firma protejată de el, Tradecomia, deşi specializată în stârpirea şobolanilor, a avut mai multe contracte cu primăria pentru îngrijirea parcurilor. Doi fini ai lui Bușoi au dat un tun de 77 de milioane de lei la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), pentru un teren ale cărui drepturi litigioase  le-au cumpărat de la o timişoreancă cu doar 290.000 lei. La ANRP şefă era o colegă de partid Ingrid Zaarour. În urma acelei afaceri, lui Buşoi îi intră în cont peste 14 milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea. Repet, dă unei femei din Timişoara nici 300.000 de lei şi câştigă 77 milioane de lei.

În fine, nemulţumit de cum merg treburile cu listele, Buşoi le-a spus unor cunsocuţi că merge la prietenul său Gâdea de la Antena 3. Cred că electoratul liberal din Timiş este topi după Antena 3, la fel ca şi de RTV sau Realitatea TV (generic, televiziunile infractorilor). Astfel, că nu va fi nicio problemă, dacă Buşoi va rămîne cu onoarea nereperată după stabilirea listelor. I-o reperează Gâdea şi Felix Turnătorul!

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Dan a spus: (septembrie 9th, 2024 at 08:49 )

Orice sabotor la adresa intereselor Timisului trebuie ejectat. De aceea la orice ora e de preferat simonis care se lupta pt investitii majore in judet, de la guvern. Establishmentul liberal sulfuros nubl a realizat niciodata ceva major pt Timis, sa nu uitam de ex. de horia cristian care a sabotat spitalul regional TM. Din acest punct de vedere, busoi se incadreaza perfect in clica sulfuroasa a incompetentilor galbeni.

Daniel a spus: (septembrie 9th, 2024 at 09:05 )

Indiferent ce a făcut sau nu în parlamentul european acest individ nu are ce căuta pe o listă care reprezintă județul Timiș. Faptul că merge la Gâdea probabil este ultima speranță de a prinde un loc la parlamentare din partea partidului finanțat de Felix pe listele PSD cum a reușit Grapini. Se pare că pe zi ce trece devine din ce în ce mai ridicol în loc să se retragă și să se bucure de averea sa la pachet cu pensia specială de la parlamentul european.

Solo a spus: (septembrie 9th, 2024 at 09:20 )

Cum a ajuns acest medic, care nu a practicat medicina nicio ora, un bogatas?

bla a spus: (septembrie 9th, 2024 at 09:57 )

Ciudat, ca acel „obiectiv” a fost sustinut si de lideri locali ai pnl, cum ar fi dl.Cioca care a lucrat la DSP chiar daca Ministerul Sanatatii era la PSD. Oricum, pana la urma a avut dreptate Busoi, era complet ne-realist ca s-ar putea construi acel spital pana in 2026 ca sa poata lua banii din PNRR. Deci se puteau finanta alte obiective – cum ar fi de exemplu noua maternitate a orasului care are proiect facut dar nu are bani. Sau Spitalul de Copii care inca asteapta dotari pentru a putea fi deschis. Dar nici astea nu erau „obiective PNL sau PSD”. Asa ca au ramas fara finantare

Jack a spus: (septembrie 9th, 2024 at 10:12 )

Nu voi mai vota Pnl. Nici Psd. Nici Udmr

Jack a spus: (septembrie 9th, 2024 at 10:13 )

Si nici Usr

QW a spus: (septembrie 9th, 2024 at 10:14 )

Bușoi este ca musca de plastic în pisoar: atrage jetul protestului care, altfel, ar fi ajuns pe Blaga și Pirtea. După alegeri, Bușoi va fi răsplătit (în contracte bănoase). Nimeni nu s-a întrebat de ce-ar fi mai bun Blaga decât Bușoi, nici care dintre cei doi a făcut mai mult la Bruxelles (Bușoi), nici care a reprezentat Timișul și PNL (Bușoi). La fel și Ciucă: îl face pe Ciolacu să pară acceptabil.
E aceeași strategie și trebuie să acceptăm că e destul de abilă pentru alegătorul român. În limbajul lor de drăgăstoși de Timișoara și România, se cheamă diversiune. Cu o presă cumpărată, deci nederanjantă, rețeta este deja o reușită.

Emil a spus: (septembrie 9th, 2024 at 12:51 )

Asta blocheaza proiectele orasului si este pus pe lista de PNL. De ce nu se reformeaza partidului asta cu oameni ca Tabara de exemple, timisorean autentic?

Anubis a spus: (septembrie 9th, 2024 at 13:19 )

Buie Musoi

vest a spus: (septembrie 9th, 2024 at 13:25 )

Ce vierme e Busoi asta…

Nemo a spus: (septembrie 9th, 2024 at 16:32 )

Începând cu legislatura din 1990, în județul Timiș, pe primele locuri eligibile, cam la toate partidele erau parașutate tot felul de personaje de pe te miri unde din România.
PNL cu Dinu Patriciu, Dan Amedeo Lăzărescu, PNTCD cu Valentin Gabrielescu, PSD cu Hildegard Puwak, PDL cu Radu Berceanu…, până la Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cristian Busoi, Cătălin Drulă și cine o mai urma.
Revenind la subiectul Busoi, asta a candidat si la primăria București, a fost președinte de organizație la București, in anul 2020 se gudura în spatele lui Iohanis ca un șoarece.
Personal nu voi vota nicio lista de Timiș care are moț pe kkt pe Blaga, Busoi, Drulă sau pe unu Răducanu de la PSD, personaje despre care nu am auzit vreodată că au făcut ceva pentru Timiș.
Dacă la PNL, apare Busoi În loc de Sorin Munteanu și celălalt primar de Timiș, gata.
Iar la USR la Senat Drulă e cap de listă.
Ce a făcut Drulă pentru Timiș?
Cu un an înainte de europarlamentare au apărut bannere cu fotografia lui cât casa poporului, cu buba mare pe bot și a dus partidul de gard .
Oricum cel mai tare e Ciucă, cu poza lui din spate semiprofil, cum se uită la Luna.
Singurele opțiuni vor fi probabil uniunea Bulgarilor din Banat și UDMR.

Timisorean obiectiv a spus: (septembrie 9th, 2024 at 20:19 )

@Nemo. „Ce a făcut Drulă pentru Timiș? „. Mai multe, spre exemplu in 8 luni cit a fost ministru al transporturilor a inclus in PNRR bucata de autostrada lipsa dintre Margina si Holdea, deci a asigurat fondurile necesare. Iar una din primele actiuni a fost sa repare soseaua pe care se circula acum .https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/catalin-drula-anunta-ce-autostrazi-ar-putea-fi-construite-cu-fonduri-din-pnrr-1509379 https://economedia.ro/catalin-drula-anunta-incheierea-lucrarilor-de-asfaltare-a-drumului-national-intre-margina-si-holdea-cel-care-suplineste-bucata-lipsa-de-autostrada.html

Rheta a spus: (septembrie 10th, 2024 at 09:56 )

O jigodie umana mai mare ca acest Busoi, rar se găsește. Un oportunist infect!

Obiectiva a spus: (septembrie 10th, 2024 at 17:39 )

Doamne, Ino! Pixul tău e o comoară pentru Timișoara -Timis! Te felicit! Pentru comentatorii ( special QW!) tot respectul! Articolul și comentariile sunt atât de RELEVANTE că mie îmi revine spațiul doar pentru MULTUMIRI!

tm a spus: (septembrie 11th, 2024 at 08:19 )

Incredibil …
Problema nu e la Busoi ci la politicienii locali care de ani de zile stau capra si accepta pe liste tot felul de oportunisti de genul lui Busoi , Gorghiu , Ben Oni , Drula , etc .
Cretinii astia nu inteleg ca acesti parlamentari trebuie sa reprezinte interesele Timisului in Parlamentul Romaniei .
PNL(PDL) = PSD =USR = AUR , etc .

Alin_Norvegia a spus: (septembrie 17th, 2024 at 09:57 )

Doamne fereste!

Asa rau am ajuns? Nu ajung toate slugile enumerate mai sus de @tm? Mai lipsea Busoi…. o nulitatea care nu va face nimic pentru oras sau judet.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala Timiș ne anunță, la o zi de la eveniment, despre acest lucru și că la ședința respectivă au participat aproape 1.200 de delegați liberali din toată țara, printre care s-au aflat și delegația liderilor din Timiș, fără a preciza despre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului pentru realizarea unei căi ferate care să lege Aeroportul Internațional Timișoara de oraș, conform Economedia.ro. În total au fost depuse cinci oferte, iar suma alocată este de aproximativ 300 de milioane de lei. Deocamdată nu au fost depuse contestații la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin includerea a diferite sporuri sau prime care inițial nu erau incluse în baza de calcul, se referă la adeverințele care să dovedească acest lucru. Soluția, arhiva angajatorului, una care poate mai e la sediul acesteia, poate a ”plecat” spre o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor
Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și Apelor Române Banat, județul Timiș vine în ajutorul sinistraților și a gospodăriilor afectate de inundațiile de zilele trecute, din județul Galați. Cinci pompieri, două autocamioane, cu două buldoexcavatoare pleacă spre zona afectată, pentru a ajuta la înlăturarea efectelor inundațiilor. Așadar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați
După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea Politehnica Timișoara găzduiește prima ediție a Școlii germane de toamnă, un eveniment educațional și cultural destinat studenților din România, Serbia și Ungaria. Organizat în colaborare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD), evenimentul se desfășoară în limba germană și se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană
În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului pentru realizarea unei căi ferate care să lege Aeroportul Internațional Timișoara de oraș, conform Economedia.ro. În total au fost depuse cinci oferte, iar suma alocată este de aproximativ 300 de milioane de lei. Deocamdată nu au fost depuse contestații la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au identificat în cursul după-amiezii de ieri, în jurul orei 14.00, un copil în vârstă de 9 ani care era speriat că s-a pierdut și nu știa cum să ajungă acasă. Imediat, acesta a fost preluat de polițiștii locali care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale
La scurt timp de la deschiderea circulației rutiere pe Centura Sud, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a demarat montarea de noi semne de circulație pe noua șosea. În zilele de după inaugurare au avut loc deja mai multe accidente. ”Pe VTM au fost montate indicatoare rutiere suplimentare, pentru siguranța traficului. Respectaţi semnificația indicatoarelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează noi semne de circulație pe Centura Sud Timișoara/FOTO
Pentru prima dată în istorie în Liga 3, Timișul Șag s-a despărțit de vechiul antrenorul după prima etapă, Srdjan Luchin, fostul jucător de la Poli alegând să plece, după 0-1 cu Viitorul Arad. A urmat apoi un 1-6, mult mai sever decât o arată scorul cu CSC Ghiroda, dar și un 4-1, consființit după pauză...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul Șag și-a adus antrenor
Duminică, la Otelec va avea loc evenimentul „Picnic în Pusta Banatului”, organizat de primăria din localitatea timișeană. Societatea de Transport Public Timișoara asigură accesul timișorenilor la acțiune, cu ajutorul unui vaporaș. Pe Bega. Duminică, 22 septembrie 2024, S.T.P.T. anunță că va asigura transportul spre Otelec pentru toți cei care doresc să participe la evenimentul organizat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Veniți la Picnic în Pusta Banatului, STPT vă duce cu vaporașul la Otelec
PPC Energie anunță că își actualizează sistemele informatice, în perioada 19 – 23 septembrie, ca parte a procesului de migrare a acestora la infrastructura informatică a Grupului PPC. Ca urmare, unele dintre serviciile și aplicațiile furnizorului de energie vor avea o disponibilitate limitată în acest interval. Astfel, clienții PPC vor putea transmite indexul aferent consumului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PPC Energie își actualizează sistemele informatice. Pagina de internet și mai multe servicii online nu vor fi, temporar, disponibile
Top