Vremea splendidă, deliciile culinare dar şi – de ce nu? – vinul de Silagiu au atras peste zece mii de oameni la deja tradiţionalul “Festival al papricaşului şi vinului” de la Buziaş. Şi fiindcă trebuie să existe şi câştigători, titlul de cel mai gustos papricaş a fost decernat Grupei de vânători din Buziaş, în timp ce vinul cel mai bun a fost desemant Aramic de pe dealurile Silagiului.
La Buziaș este încă în curs de desfăşurare “Festivalul papricașului și vinului”, ajuns deja la ediţia cu numărul XI. Găsiți aici „bucate” gustoase, folclor autentic din Banat şi nu numai, dar și pahare pline cu voie bună. Fiind o vreme frumoasă, încă mai puteţi face o plimbare până în orașul-stațiune, aflat la 30 de kilometri de Timișoara.
Papricaș de porc, de pui sau de vită, gulaș de toate felurile, tocăniță de miel sau de porc, sarmale, fasole cu cârnați, purcel la proțap, mititei, frigărui, vin, răchie, bere și multe, multe „bunătățuri” sunt prezente din belșug la Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș.
„Este un eveniment de tradiție al frumosului nostru oraș-stațiune, întâmpinat cu mare plăcere și de această dată de către buzieșeni. Afluența mare este de fiecare dată o dovadă a interesului de care se bucură acest festival în rândul comunității noastre și ne bucurăm din toată inima. Vă așteptăm și astăzi, pentru a petrece împreună noi momente frumoase, mai ales că și vremea ține cu Buziașul!”, transmit reprezentanții Primăriei Buziaș.
Început de sâmbătă, duminică au fost desemnaţi şi câştigătorii festivalului. Astfel, locul I la Categoria “Cel mai bun papricaş” a fost obţinut de Grupa de vânătoare Buziaş. Locul II a revenit firmei Doringo Dream SRL din Moşniţa Nouă, în timp ce locul III a mers tocmai la Satu Mare la “La terasa cu mici”. Premiul special a fost obţinut de “La colţ” Timişoara. La categoria “Cel mai bun vin”, câştigătoare a fost desemnată Crama Aramic din Silagiu. Pe lângă cei de mai sus însă, câştigători au fost toţi cei care au ajuns sâmbătă şi duminică la Buziaş.
|
Comentarii prin facebook