Drujbele Primăriei Timişoara intră în forţă în zona Dragalina. Mai mulţi pomi tăiaţi pentru a face loc unei parcări

În goana permanentă pentru realizarea de noi locuri de parcare, Primăria Timişoara se pregăteşte să „radă” din nou câţiva pomi de mari dimensiuni. De această dată, pomii nu sunt la bulevard, ci în spatele unor blocuri turn, departe de ochii timişorenilor, deci mai uşor de trimis în istorie.

Grupul de patru blocuri turn existente pe bulevardul Dragalina, numerele 31 – 37, aveau în partea din spate, în zona unde se învecinau cu fabrica ELBA, o perdea alcătuită din pomi. Coroana acestora proteja mare parte din locuinţe de zgomot şi praf, dar şi de căldură pe timp de vară.

Acum, se pare că Primăria Timişoara a pus gând rău acelor pomi, aceasta şi pentru a construi o nouă parcare în acea zonă, ne spunea unul dintre locatarii din blocul de la numărul 31. Lucrătorii de la Spaţii Verzi, au început deja să lucreze în zonă.

În urmă cu câteva zile, la pomii respectivi lucrau deja oamenii. Când am întrebat spuneau că realizează doar lucrări de corecţie. Ulterior, a apărut şi şeful acestora şi a spus că au aprobare pot să îi taie pe toţi”, ne spunea respectivul locatar.

Pentru a lămuri situaţia, el a sunat la Agenţia de Mediu şi a aflat că, într-adevăr, există aprobare pentru tăiere.

„Am sunat la Mediu şi după ceva timp mi-au confirmat că există aprobare de tăiere. Cei de acolo spunea că se vor planta copaci noi. Dar vorbim despre altă zonă din oraş. Cu ce mă ajută pe mine că se plantează în altă parte? Pe mine mă interesa să existe aceşti copaci aici! Permanent se taie, se toarnă asfalt, vara acesta se încălzeşte şi temperatura creşte permanent în oraş”, am mai aflat de la locatarul blocului de la numărul 31.

Mai mult, ca „distracţia” să fie maximă, se pare că primăria doreşte să înghesuie în spaţiul îngust dintre blocuri, care să lege bulevardul Dragalina de deja celebra stradă Bolintineanu, cea aflată în proprietatea celor de la ELBA, în curtea societăţii, şi pentru care municipalitatea face de mult timp presiuni să îi fie cedată.

„Cum va fi ca noi să avem acel drum la un metru de bloc?” se întreabă interlocutorul nostru.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

mirela a spus: (februarie 12th, 2020 at 12:01 )

??? Lipseste ceva 🙂

Timisorean a spus: (februarie 12th, 2020 at 12:24 )

Primaria a girat si creat un oras gri nu unul verde. Timisoara a pornit in poll position in 1990 si a ramas in urma oraselor mari din Romania. Au fost cateva lucrari de mare amploare utile, insa atmosfera gri a orasului se imbina cu lipsa de civilizatie tot mai evidenta adusa de cei tolerati care nu fac cinste locului, iar Timisoara se departeaza de Europa.

Marius a spus: (februarie 12th, 2020 at 12:27 )

În sfârșit că ne sufocat acolo, nu locuri de parcare, nu alei, nimic, mizerie și delăsare. Asta trebuie să facă un primar, un pic de ordine, că nu e așa greu (deplâng tăierea copacilor, așa e, e trist, dar nu au fost plantați de cineva anume, au tot crescut din nepăsare și delăsare, trăim într-un oraș, oricât nu ar supăra acest lucru, trebuie un pic de ordine și ceva mai multă disciplină, așa cum au fost plantați în disprețul vecinilor tot așa pot fi și tăiați și apoi plantați unii mai mici cf unei strategii)

Timisorean a spus: (februarie 12th, 2020 at 13:03 )

Da, lipseste viziunea unui oras modern, placut pentru a trai in el. Si lipseste educatia si spiritul civic al cetatenilor. Din pacate Timisoara de acum nu mai e acelasi oras unicat in Romania de acum 15 ani, cu potential european. Lipseste roadmap-ul de dezvoltare imun la fluctuatii politice, lipseste si ascultarea cetatenilor. Lipseste insa si managementul format din profesionisti sustinuti de mecanisme economice si vointa.

Timisorean a spus: (februarie 12th, 2020 at 13:16 )

Si mai lipsesc studiul istoriei locului si imbinarea fericita a conservarii traditiei si specificului cu noile tehnologii folosite corect. Lipseste respectul.

Carol a spus: (februarie 12th, 2020 at 14:11 )

La fel s-a intamplat si in Soarelui, tot pentru o parcarea din spatele blocurilor, unde au fost taiati cativa arbori (cred ca niste tei daca-mi aduc bine aminte), plantati de cand se construisera blocurile. Anul trecut s-a intamplat. Muncitorii ezitau, c-au iesit oamenii la ei, dar acolo a venit personal ipochimenul vopsit si a solicitat taierea aoborilor. N-a contat ca locatarii s-au opus. A decis el ma…, ca i-a plantat stramosii lui din Bocsig acolo… Pentru timisorenii adevarati din zona Dragalina: de ce nu va opuneti fizic la taierea arborilor, de ce nu apelati la ONG-uri de mediu, sa-si trimita reprezentantii acolo, cu voi, sa va legati de pomi, sa-i alungati pe trimisii Marelui Ctitor. Faceti scandal in presa. Chemati televiziunile, blocati-le accesul la pomi, faceti un lant uman in jurul lor. E dreptul vostru sa protestati, nu incalcati nicio lege. Robuleanul n-o sa indreazneasca sa va faca nimic, acum sa se apropie alegerile.

Neamțu de Banat a spus: (februarie 12th, 2020 at 15:08 )

Pai și ați văzut vreun protest al USRistilor prin fața primăriei?! Sau chiar la fata locului defrișat?!
Sau corporatiștii n-au timp de fleacuri, ei sunt prinși în spectacolele de propaganda politica, ca cel de ieri de la Iulius Mall.
Laolaltă cu „vizionarul” de Fritz.
Când o-ti veni cu un candidat gen Nicușor și la Timișoara, autentic implicat, nu doar o hahalera pe fcb, ca Fritz, atunci sa sperați la votul nostru.

TMEUTM a spus: (februarie 12th, 2020 at 15:14 )

Foarte bine spus Carol! Asa trebuie procedat!

Timisorean a spus: (februarie 12th, 2020 at 18:20 )

Timisoara trebuie condusa de un om si o echipa care iubesc orasul si regiunea, care sunt autentici si stiu sa conduca o institutie a statului, o administratie locala in spirit european. E nevoie de specialisti cu dragoste de oras, ajutati de mediul politic local. Nu de politicieni care nu au specialisti si nu de influente politice. E nevoie de un plan de dezvoltare pe care sa il urmeze orice om care se perinda la conducerea destinelor orasului. Si mai e nevoie de ceva. De responsabilizarea celor care vin si se stabilesc in Timisoara. O mare parte vin la mai bine dar nu dau nimic bun, doar exista, crezand ca li se cuvine cinstea de a locui si munci in Timisoara. Timisoara nu e pe gratis iar cei care vin aici din alte parti trebuie sa plateasca simplu si frumos: cu moneda scumpa a educatiei si bunului simt. Cine nu o are ar trebui sa faca rost de ea altfel eticheta de timisorean adoptat se dezlipeste repede si se vede.

Despre manipularea deja de manual a corporatistilor nu e de spus prea mult. Oameni valorosi, pregatiti eminamente tehnic, o parte din ei cred ca inteleg lucruri pe deplin pentru ca le sunt prezentate in acceptiunea logica cu care ei sunt obisnuiti. Doar ca ei cunosc foarte putin spre deloc interesele din spatele firelor nevazute cu care sunt legati si care actioneaza la triggere bine stabilite, fiind de fapt noua masa de manevra. Celor nepregatiti li se dau lopeti si galeti. Corporatistilor (si aici ma refer la o parte, la masa de manevra) li se servesc idei cu o logica buna dar care undeva scartaie in spatele biroului care isi rade in barba de noii traseisi dezorientati. Cei care profita de ei se servesc din energia tineretii, dar le exploateaza unora lipsa de informare, altora mercantilismul cultivat in multinationale, altora frustrarile, si, cel mai trist, unora le e exploatat patriotismul, sau bunele sentimente. Da si pentru acestea exista mecansime de activare si folosire in scopuri false.

Pana la urma gandirea naturala si informarea fiecaruia, bunul simt, ar trebui sa duca la cele mai bune optiuni si alegeri. Si atunci fortele politice nu vor avea masa de manevra si nici nu vor face ce doresc ci vor face ce trebuie. A fi politician pentru unii e o oportunitate, un fel de job pentru ca nu au altul. Insa pentru un om educat politician inseamna o onoare si o responsabilitate de a fi in slujba tarii. Iar pentru un administrator local sa fie o onoare si o bucurie sa isi serveasca concitadinii. Nu vom avea “X contra Y,” ci “X si Y sunt buni amandoi, dar Z face ceea ce e mai potrivit”.Nu vom mai vorbi de copaci taiati vs asfalt ci vom vorbi de parcari subterane si orase verzi, nu vom vorbi de propaganda ci de coeziune.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Anca Todoni începe lupta pentru Melbourne. Patru românce în calificările primului Mare Şlem din 2025

Cinci jucători români de tenis, patru la feminin şi unul la masculin, vor evolua în calificările la simplu pentru tablourile principale ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, care va debuta pe 12 ianuarie, la Melbourne. Toți vor evolua în primul tur în noaptea de duminică spre luni în România, începând cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Anca Todoni începe lupta pentru Melbourne. Patru românce în calificările primului Mare Şlem din 2025
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

CCIAT

Firmele care urmează să se înmatriculeze vor aplica noile coduri CAEN

Firmele care vor solicita înmatricularea sau înregistrarea în Registrul Comerțului începând cu 1 ianuarie 2025, încadrarea activităților în noile clase CAEN. În cazul firmelor deja înregistrate, actualizarea obiectului de activitate, conform noilor clase CAEN Rev.3, se va realiza fie la inițiativa firmei de actualizare a obiectului de activitate, fie cu ocazia înregistrării unei/unor alte mențiuni în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele care urmează să se înmatriculeze vor aplica noile coduri CAEN

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cinci jucători români de tenis, patru la feminin şi unul la masculin, vor evolua în calificările la simplu pentru tablourile principale ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, care va debuta pe 12 ianuarie, la Melbourne. Toți vor evolua în primul tur în noaptea de duminică spre luni în România, începând cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Anca Todoni începe lupta pentru Melbourne. Patru românce în calificările primului Mare Şlem din 2025
Firmele care vor solicita înmatricularea sau înregistrarea în Registrul Comerțului începând cu 1 ianuarie 2025, încadrarea activităților în noile clase CAEN. În cazul firmelor deja înregistrate, actualizarea obiectului de activitate, conform noilor clase CAEN Rev.3, se va realiza fie la inițiativa firmei de actualizare a obiectului de activitate, fie cu ocazia înregistrării unei/unor alte mențiuni în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele care urmează să se înmatriculeze vor aplica noile coduri CAEN
Aquatim a recepționat de curând stația de tratare Hitiaș, care face parte din contractual de lucrări „Stația de tratare Buziaș”. Contractul, în valoare de 8.374.923,58 lei, fără TVA, pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă Buziaș, a însemnat modernizarea Stației de Tratare Hitiaș (comuna Racovița), prin schimbarea instalațiilor hidromecanice din galeria filtrelor, montarea de electrovane,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aquatim a recepționat o nouă stație de tratare a apei, la Hitiaș
Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a recunoscut, într-un dialog cu Marcel Ciolacu pe TikTok, că partidul i-a dat voturi lui George Simion la alegerile prezidenţiale. Despre acest lucru s-a vorbit mult, acum venind şi confirmarea oficială din partea unui important lider PSD. Premierul Marcel Ciolacu a publicat vineri, pe contul său de TikTok, un dialog...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis, primul lider PSD care recunoaşte că partidul i-a dat voturi lui George Simion/VIDEO
Administrația Bazinală de Apă (ABA) Banat va reabilita barajul lacului Surduc. Vor fi operate modificări ale instalaților acestuia, iar controlul se va face în sistem digital. La final, localitățile din aval vor fi mai bine protejate de inundații. Una dintre cele mai interesante îmbunătățiri a sistemului de acumulare de la Surduc va fi achiziționarea unui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Barajul de la Surduc intră în reabilitare. Va fi achiziționat un utilaj amfibiu pentru reparații și întreținere
Top