Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR

Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut „iepurele PSD” de către cei din USR, l-au determinat să schimbe macazul.

În urmă cu două zile, vicepreşedintele USR al CJ Timiş, Cristian Moş, a avut o ieşire publică extrem de dură la adresa filialei pe care a condus-o până în 2021. El a adus acuzaţii dure atât la adresa actualului, preşedinte, Dominic Fritz, cât şi a alianţei cu Forţa Dreptei şi Alin Nica. Printre altele Moş a spus că „filiala USR Timiş nu mă mai reprezintă”, dar – atenţie! – nu a pomenit de o demisie din partid. S-a speculat însă imediat, iar Moş chiar a sugerat acest lucru, că va candida ca independent la preşedinţia CJ Timiş.

Imediat după „defectarea” lui Moş, USR a avut o reacţie pe măsură. Printre altele, Moş a fost acuzat că „se pregătește să candideze la Președinția Consiliului Județean, ca iepure al PSD”. Potrivit unor surse, sintagma cu “iepurele PSD” l-au determinat pe Moş să schimbe macazul şi să candideze la scaunul de primar al Timişoarei.

În altă ordine de idei, în momentul scandalului declanşat de Moş, cei din “tabăra Robu” din alianţa PSD-PNL s-au plâns că această mişcare nu le aduce niciun beneficiu. Cel mai vocal a fost directorul de campanie al lui Robu, Ionuţ Gaiţă, supranumit şi “Strategul”. Probabil, odată cu intrarea lui Moş în cursa pentru scaunul de primar al Timişoarei, cei din jurul lui Robu vor fi mai mulţumiţi.

De remarcat că din vechiul USR vor fi trei candidaţi la Primăria Timişoara, pe lângă Fritz şi Moş, anunţându-şi candidatura şi Raul Olajos din partea REPER.

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (aprilie 17th, 2024 at 10:43 )

Abject. Cand stii cat de gretos e Robu, sa incerci sa-i dai o mana de ajutor mi se pare absolut abject. Nu te-ai astepta la asa ceva din partea lui Mos…

Bianca a spus: (aprilie 17th, 2024 at 11:24 )

Mos chiar e fara obraz si coloana vertebrala. A ajuns sa ii placa politica suburbana facuta de Robu si Simonis.

Yellow Nin. a spus: (aprilie 17th, 2024 at 11:41 )

După ce criterii își selectează Robu colaboratorii: Gaiță, Șerpe, Iapă … ? În locul lui, eu aș fi foarte atent la Gaiță pentru că specia are veleități de ținut discursuri intempestive, ceea ce înseamnă concurență!

Marius Serbanescu a spus: (aprilie 17th, 2024 at 13:05 )

Ce ai cu Cătălin Iapă, omul își vede de munca la Ministerul Digitalizarii, unde chiar se pricepe.
În ceea ce îl privește pe Cristian Moș, păcat de el că face jocurile cur..i politice PSD-iste, nicolae robu ( cu litere mici, pentru că mic este ).
Nu se regăsește în USR, poate pleca liniștit.
Dacă, brusc îi înțelege pe cei din PSDNL și e atras de „programul” lor, am dubii majore că e cinstit, pare un oportunist pestilential.
Îl accept, mai degrabă, pe Ambruș, care a votat 4 ani pentru Timisoara, dar nu acceptă sa-l vadă pe Nica, susținut de Fritz.
Deși trecerea la PSD, e cel puțin ciudată.

supapa a spus: (aprilie 17th, 2024 at 14:58 )

Bah ma tot miram zilele trecute de ce voteaza unii cu AUR. Acum ma intreb CINE ar vota cu asta? Ca pana la de ce….mai e mult. Cine voteaza cu Mos ma??? Cine? Apoi sa imi zica si de ce!
Meciul e Fritz vs Robu.
Fritz cu un inceput mandatul dezastruos dar un an 4 foarte bun. Robu cu realizari in primul mandat jumate (pasajele nu pleaca) urmat de 2 ani de delir nord corean si urmand cu aceasta candidatura in care ne ofera 4 ani de revarsat frustrarile lui personale.

Dar Mos? Brancoveanu nu candideaza?

@supapa a spus: (aprilie 17th, 2024 at 15:20 )

n-ai inteles principiul olimpic: important nu e sa castigi alegerile, ci sa participi si sa primesti dupa aceea o sinecura, un contract, un oscior, o savarina etc.
cred ca Mos nu se gandeste nici el c-ar putea castiga. Nici dac-ar bea cafea indulcita cu LSD in loc de zahar si si-ar întinde pe pâine opiu in loc de magiun!

Seringa a spus: (aprilie 17th, 2024 at 15:24 )

Magistrala analiza colegului Supapa. Gandire agera, argumente solide, spirit CeTePist, ii prevad un viitor glorios in presa judeteaza. Felicitari! I-as face o remarca despre ultimul an al lu Fritz la primarie, despre care spune ca e foarte bun. Care sunt argumentele? Ca eu n-am gasit niciunul in afara de actiunea de pe malul Begai. Restu sunt praf in ochean.

revenind la subiect, acest Mos a ajuns in situatia lu Nica, victima colaterala a aliantei USR – Fortza Dreptei. Frustrarea e mare si la dansul, dar poate asa avem si noi o sansa sa aflam despre niste afaceru USRiste care au capusat orasul in astia 4 ani.

Hai Cristian, oo tari si gura mare!!

Daniel a spus: (aprilie 17th, 2024 at 16:19 )

Acestea sunt rezultatele când nu se face politică bazat pe principii iar orgoliile, alianțele personale și cele machiavelice de conjunctură domină scena politică. Problema este că și cei care se lăudau că fac un alt fel de politică se regăsesc în această categorie cu scopul de a fi în echipa câștigătoare sau pentru a-și satisface orgoliul. Așa te trezești că deși ți-ai făcut treaba la partid, va trebui să sprijini un candidat venit din afară cum este cazul în București unde se desfășoară un blat de rușinos pentru susținerea lui Piedone.
Acum că un partid nu mai reprezintă un candidat e un lucru prea greu de cerut la noi în țară pentru că niciun partid nu reprezintă mare lucru în afară de anumite cercuri de interese iar ca doctrină balează tot spectrul politic fără o orientare principială.
Ar fi interesant ca Moș să ne explice de ce lucrurile erau bune în USR când el era la conducere și a fost desemnat candidat iar acum că a fost marginalizat, lucrurile s-au înrăutățit în partid. De asemena USR-iștii ar trebui să ne explice cum de Nica zis Nimica era sabotorul principal al inițiativelor Sfântului Dominic iar acum este candidatul pe care îl susțin. De asemena Raul Ambrus ar trebui să explice cum a plecat de la discursuri de dreapta în cadrul Platformei Liberale Conservatoare și s-a aciuiat tocmai la socialiști. Probabil și-o fi descoperit și el un bunic nomenclaturist și astfel se explică adeziunea sa pe modelul patentat de unii FSN-iști care își găseau strămoși liberali sau țărăniști după ‘96.

Iulian a spus: (aprilie 17th, 2024 at 20:53 )

De ce nu la Primăria Giroc.?
De ce nu consilier?
Direct la Primăria Timișoara! nu este o pălărie cam mare? Nu își vede lungul nasului?

Ionut a spus: (aprilie 18th, 2024 at 13:08 )

Omu asta ii mai sarpe decat sarpele… Pozeaza ca tata model cand stim si noi de ce este capabil. Mai Borcea mic de Timisaoara vezi iti de lungul nasului…

Cu un contra candidat de asta devine Fritz mai atractiv 😛

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa. În timp ce “luptă” din greu cu mafiile imobiliare, samsara de terenuri Alina Sperlea, candidata PSD la Primăria Dumbrăviţa, ascunde o ditamai movilă de gunoi, sub o cupolă aurie de laude deşănţate. Şi nu e vorba de afacerile imobiliare pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri, 22 mai, ultima partidă din actuala ediție a Ligii Naționale. Ei vor primi vizita echipei Minaur Baia Mare, de la ora 17.30, în încercarea de a evita barajul de menținere. Ca urmare a reprogramării acestei runde, partida se suprapune cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și tehnologii moderne: AES RO, NCTS RO, e-Transport, e-sigiliu și noutăți în domeniul produselor accizabile”. Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri, Sala Banat, în 28 mai, ora 10. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Direcția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi acum dublat și de cel realizat pe Bega cu ambarcațiuni, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, a aprobat trecerea graniței către Republica Serbia, atât pe pista de biciclete, cât și pe apă pentru traficul cu ambarcațiuni. Granița va fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună
După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea podului Muncii, care traversează Bega, în atenția Consiliului Local Timișoara apare din nou reabilitarea acestui obiectiv. Nu se va schimba nimic, în afară de suma alocată, care crește la 49 de milioane de lei. Realizat în 1913, acest pod este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei
Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au reținut un tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. În fapt, la data de 15 mai, polițiștii au fost sesizați...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest
Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri, 22 mai, ultima partidă din actuala ediție a Ligii Naționale. Ei vor primi vizita echipei Minaur Baia Mare, de la ora 17.30, în încercarea de a evita barajul de menținere. Ca urmare a reprogramării acestei runde, partida se suprapune cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere
Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării la Galaţi, acolo unde United, campioana en-titre a întâlnit CFR Timişoara, pentru prima dată ajunsă în ultimul act al eşalonului de elită. United a obţinut două victorii, după un 5-2 mai lejer în prima partidă, urmând un 5-3, dar în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu
Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar putea fi finalizată în perioada următoare. Proiectul de reabilitare a fost donat, încă din anul 2020, de Grupama Asigurari cu Institutul Francez din Romania si Asociatiile Pelicula Culturala, Marele Ecran, Documentor si Asociatia Romana a Filmului Independent (Timishort), fiind în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare
International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie de peste o sută de ani. Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”. În deschiderea evenimentului, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări
Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat luni în fața Palatului Administrativ din Timișoara, pentru a protesta și a cere salarii mai bune. Cei prezenți la acțiune fac parte din Sindicatul Național al Salariaților din Comune și Orașe – SCOR. Solicitările lansate vizează o majorare salarială de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari
Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc în perioada 16 – 19 mai la București. Nu a fost nicio zi fără podium pentru scrimerii alb-violeți. Politehnica Timișoara s-a deplasat cu 13 sportivi la Campionatul Național de floretă destinat seniorilor, care a avut loc în perioada 16 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și tehnologii moderne: AES RO, NCTS RO, e-Transport, e-sigiliu și noutăți în domeniul produselor accizabile”. Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri, Sala Banat, în 28 mai, ora 10. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Direcția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale
Top