La spitale din Timișoara și București au ajuns, luni, doi bebeluși, de 5 și 14 zile, cu probleme grave de sănătate. Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a informat că cei doi nou-născuți au fost transportați cu o ambulanță ucraineană până în vama Siret, unde au fost predați echipajelor SMURD care așteptau la fața locului.…
Care ar putea fi primele simptome ale Omicron la copiii foarte mici
Medicul Mihai Craiu de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” spune că la primele simptome cu Omicron la copiii foarte mici pot să debuteze ca o „gastro-enterită acută”. „La copiii foarte mici putem să ne păcălim, deoarece COVID-19 în era Omicron poate să înceapă ca o gastro-enterită acută. Cei mai mulţi sugari…
Zece copii sub un an cu boala diareica acuta, internati la Infectioase
La porțile spitalului de la Pădurea Verde au ajuns în ultimele zile mai mulți părinți ca de obicei, cu bebelușii în brațe, micuți care suferă de boală diareică acută. Șase au fost internați numai duminică.
Proiect de 1,4 milioane de euro pentru a scadea rata de mortalitate la nou-nascuti
Printr-un proiect european accesat de Spitalul Municipal din Timișoara se încearcă scăderea ratei de mortalitate în cazul nou-născuților. România este pe primul loc în clasamentul european la acest capitol, cu un procent de 7,6 la mie, mai mult decât dublu față de media Uniunii Europene.
Donatie salvatoare de vieti pentru bebelusii veniti pe lume prea devreme la Maternitatea Bega
Micuții care vin pe lume prematur la Maternitatea „Bega” din Timișoara au o șansă în plus la viață. Asta, pentru că oamenii cu inimă mare de la „Salvați Copiii”, ajutați de un sponsor, au făcut o donație de echipamente care vor ajuta medicii să facă minuni.
Voiau sa ajunga in Spania cu bebelusii ascunsi in bagaje
Doi bebeluși, din care unul nu avea mai mult de trei luni, au fost găsiți de poliţiştii de frontieră de la Cenad ascunşi de părinţi printre bagajele din autovehiculele cu care circulau, pentru a-i scoate ilegal din România, deoarece nu deţineau documente de călătorie pentru aceştia.
O fetita e primul copil nascut in 2017 la Timisoara
Primul copil născut la Timișoara în 2017, la scurt timp după miezul nopții, a fost o fetiță. Cel de-al doilea bebeluș care are ca dată de naștere 1 ianuarie 2017 este un băiețel, care a văzut lumina zilei puțin înainte de prânz.
Mortalitatea infantilă din Timis ramane la un nivel ridicat
Timişul are o rată a mortalităţii infantile de 7,5 la mie, sub nivelul înregistrat la nivel naţional, de 9 la mie, dar şi acest nivel ar putea fi redus prin intermediul unor investiţii realizate în dotarea maternităţilor. „Salvați Copiii”, care a donat echipamente de peste 300.000 de euro în vestul României, așteaptă o mai mare implicare a firmelor.
Bebelusii din Timis, testati din prima luna de viata pentru probleme de auz
Timişul va beneficia, de anul viitor, de un program de monitorizare a problemelor de auz cu care s-ar putea confrunta bebelușii. Programul Național de Screening Auditiv pentru Nou-Născuți este deja funcţional în trei unităţi medicale din Bucureşti și va fi extins la nivel naţional.
Gemeni nascuti inainte de termen, adusi cu elicopterul la Timisoara
Doi copii aduși pe lume prematur la Reșița luptă acum pentru viața lor la Timișoara. Micuții intubați și ventilați au fost urcați în elicopterul SMURD și transferați de urgență la Maternitatea Odobescu.
Bebelusii pot fi declarati in 30 de zile, fata de 15 zile cat era pana acum
Ordonanța de urgență privind actele de stare civilă şi actele de identitate ale cetăţenilor români a fost publicată în Monitorul Oficial. Una dintre cele mai importante noutăți este aceea că un bebeluș trebuie „declarat” în 30 de zile de la naștere, termenul fiind dublu față de cel actual.
Imunizarea bebelusilor poate incepe! Mii de doze de vaccin hexavalent au ajuns in Timis
Imunizarea bebelușilor cu vaccinul hexavalent poate să fie reluată. Peste 4.000 de doze au ajuns în Timiș, iar Direcția de Sănătate Publică a început deja să le distribuie către cabinetele medicilor de familie.
Bebelusii din Timis asteapta laptele praf
Bebeluşii care primeau lapte praf gratuit de la primărie nu vor mai primii, cel puţin nu curând. Conform Direcţiei de Sănătate Publică Timiş aşteaptă următoarea cantitate de lapte praf de la Ministerul Sănătăţii, care nu se ştie când va veni.
Lumanari aprinse pentru copiii plecati prea devreme, la Timisoara
Organizația E.M.M.A. celebrează, marți, Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor, eveniment aflat la a patra ediție în România. La Timișoara, în parcul din Piața Crucii, vor fi aprinse lumânări cu începe de la ora 19.
Primele rezultate ale programului de screening neonatal
Proiectul pilot de testare gratuită pentru boli rare, derulat la începutul lunii mai, la Timișoara, a inclus peste 60 de nou-născuţi. Au existat trei cazuri mai speciale, Două dintre acestea nu s-au confirmat, dar părinții celui de-al treilea copil au refuzat testele ulterioare. Deputatul Sorin Grindeanu vrea un program național gratuit de screening neonatal.
Testul care depisteaza 55 de boli, gratuit in maternitatile din Timisoara
Bebelușii care se vor naşte în perioada 29 aprilie – 5 mai în maternitățile de stat din Timișoara vor beneficia de screening neonatal gratuit. Acțiunea face parte din campania „Da, reușim”, iniţiată de deputatul PSD Sorin Grindeanu. Este vorba despre un proiect-pilot prin care se va face lobby la guvern astfel încât aceste tip de teste să fie introduse în programele de sănătate.
Caria de biberon. Ce inseamna, cum se trateaza si cum se poate preveni?
Caria de biberon este o afecțiune specifică dinților temporari și constă în carierea până la distrugerea dinților de lapte ai copilului. Netratat, acest tip de carie se poate extinde la structurile osoase învecinate și poate afecta dezvoltarea dinților definitivi.
Lectii pentru parinti: ingrijirea nou-nascutului
O asociație din Timișoara organizează lecții pentru cei mai tineri părinți. Ideea e simplă: când li se naște copilul, de cele mai multe ori, mama și tatăl nu știu ce să facă și poate că nu au nici pe cine să întrebe. Plus că în abordarea nou-născutului s-au schimbat multe, de pe vremea bunicii.
„Bun venit pe lume!”, o noua campanie de la „Salvati Copiii”
Anul trecut, la fiecare cinci ore, în România a murit un copil care nu împlinise încă un an. Organizaţia „Salvaţi Copiii”, filiala Timiș, organizează, la final de de noiembrie, campania „Bun venit pe lume!”, al cărei scop este strângerea de fonduri pentru achiziționarea a două incubatoare, pentru dotarea uneia dintre maternitățile locale.