Doar câteva zeci de timișoreni au ieșit din casă, în acest weekend, pentru a lua parte la Festivalul Gastronomiei și la cel Folcloric al Minorităților Etnice, din Parcul Rozelor. Din păcate, cel puțin din punct de vedere culinar, evenimentul a lăsat mult de dorit. În afară de mici, colaci secuiești și cârnați, pofticioșii n-au prea avut de unde alege. Eventual, niște „tradiționale” hamsii.
Festivalul Gastronomic și Festivalul Folcloric al Minorităților Etnice au fost anunțate cu mult entuziasm de Primăria Timișoara. Astfel, pe 4 și 5 octombrie, în Parcul Rozelor, timișorenii erau așteptați pentru a petrece și a degusta din bucate alese. Lucrurile au stat însă altfel. Participanții au fost întâmpinați de banalul miros de grătare și mici, iar delicatesele culinare promise nu au fost de găsit. Timișorenii au avut la dispoziție aceeași „vastă” gamă de produse: mici, cârnați, cartofi prăjiți și produse fast food. La desert, Festivalul Gastronomic le-a oferit participanților… clătite sau colaci secuiești. Tarabele cu mâncare amplasate la intrarea în parc le-au dominat numeric pe cele din interiorul parcului. Înăuntru, deși erau amplasate mai multe standuri, doar două erau folosite. La unul dintre acestea se gătea, la ceaun, varză cu carne de oaie, iar la celălalt erau scoase la vânzare diferite produse în compoziția cărora se găsesc trufe românești, spre exemplu: ulei de trufe sau zacuscă cu trufe. În cazul Festivalului Folcloric al Minorităților Etnice, timișorenii au ascultat muzică și s-au bucurat de prestația fanfarei Big Band și a unor ansambluri populare maghiare, germane, rome sau palestiniene. Evenimentul folcloric și gastronomic va continua și duminică. Tot atunci este așteptat să dea o tură prin Parcul Rozelor și Klaus Iohannis, candidatul ACL la președinția României, care se va afla în vizită la Timișoara.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook