Arhiva pentru eticheta: epidemie

Criza de vaccin antirujeolic in Timis. In farmacia Directiei de Sanatate Publica nu mai e nicio doza

Timişul duce în acest moment lipsă de vaccinuri antirujeolic, în ciuda problemelor create de această boală. Conform Direcţiei de Sănătate Publică, la medicii care realizează vaccinări se află în acest moment 198 de doze de vaccin antirujeolic, chiar dacă necesarul estimat pentru acest an este de 25.600 de doze.

Epidemie de rujeola la Timisoara! La spitalul Victor Babeş sunt ocupate toate locurile de la sectia de copii

După ce anul 2016 s-a încheiat cu decesul unei fetiţe, cauzat de complicaţiile apărute în urma rujeolei, Timişul se confruntă cu o epidemie a acestei boli. În acest moment, la spitalul de boli infecțioase din Timișoara sunt internați 30 de copii cu diagnostic confirmat sau suspecţi.

Oficial: in Romania e epidemie de rujeola! Trei copii au murit in Arad si Timis

Ministerul Sănătății a anunțat că în România este epidemie de rujeolă. Sunt aproape 700 de cazuri confirmate, în 23 de județe. Trei copii au murit, două cazuri fiind confirmate. Spre deosebire de anul trecut, situația este alarmantă: în 2015 s-au înregistrat doar șapte cazuri.

Pericol de rujeola la EURO 2012

O excursie la Campionatul European de Fotbal, care începe vineri, s-ar putea transforma într-o experiență nedorită, din cauza epidemiei de rujeolă din Ucraina. Pentru a evita situațiile extreme, Ministerul Sănătății face unele recomandări.

Epidemie de antrax în Serbia, alerta in Romania

Direcţiile sanitar-veterinare din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad sunt în alertă în urma epidemiei de antrax din Serbia. Autorităţile urmăresc cu atenţie maximă transporturile de animale vii şi produse din carne provenite din zona Novi Becej din Serbia, unde au fost depistate focare de antrax.

Top