Arhiva pentru eticheta: garana jazz festival

Vine vremea de Gărâna Jazz Festival. Seara – muzică, ziua – drumeții și biciclit în natură

Vine vremea de Gărâna Jazz Festival. Seara – muzică, ziua – drumeții și biciclit în natură

A rămas doar puțin mai mult de o lună până când Poiana Lupului va vibra, din nou, în sound de jazz. Ediția cu numărul 22 a Gărâna Jazz Festival stă să înceapă și, dacă vreți să stați în Munții Banatului patru zile, aveți ce face. Sunt trasee de drumeție sau pentru bicicliști, e vreme de plajă sau, pur și simplu, de stat în natură.

Garana Jazz Festival 2017. Opera, saxofon, Cuba, tambal. Povestea din Poiana Lupului continua / FOTO

Gărâna nu e un loc. Gărâna e o stare. Se simte mai tare când Munții Banatului cântă. Sunt chitări, trompete, pian, contrabași, acordeoane, voci. E o poveste pe care o scriu, vară de vară, mii de oameni. Unii ascultă jazz o dată pe an. Atunci. Pentru alții, e un mod de viață. Dar toți sunt fericiți.

Doi chitaristi de legenda vin la Garana Jazz Festival. Inceput de iulie de poveste in Poiana Lupului

Line-up-ul ediției cu numărul 21 a Gărâna Jazz Festival s-a completat în mod excepțional cu două nume de legendă: Bill Frisell și David Torn. Între 6 și 9 iulie, în Poiana Lupului se va scrie, și în acest an, o poveste specială.

Garana Jazz Festival, la 20 de ani! Cinci zile de rasfat muzical in Poiana Lupului

Cel mai important festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est, Gărâna Jazz Festival, împlinește 20 de ani și sărbătorește în stil mare această aniversare. Între 7 și 11 iulie va fi mare agitație în satul de munte care a găzduit, de-a lungul timpului, zeci de mii de iubitori de jazz, dar și sute de artiști.

20 de ani de Garana: 20 de trupe si peste 90 de artisti, cinci zile de neuitat in Poiana Lupului

Festivalul de Jazz de la Gărâna s-a făcut mare! Ediția cu numărul 20 se anunță un adevărat maraton, de la care, dacă vă place combinația jazz – munte, n-ar trebui să lipsiți. Între 7 și 11 iulie, în Poiana Lupului, veți fi martorii unui mix dens și vibrant, între artiști de legendă și tineri care bat acum la porțile succesului.

La 10 grade, Garana Jazz Festival a incheiat in stil mare „petrecerea” de majorat / FOTO

Gărâna Jazz Festival s-a încheiat luni dimineață, pe un frig pătrunzător, cu un Mike Stern care începe să simtă ca acasă în România, dar și cu un genial – și emoționant, deopotrivă – Tom Harrell. A fost o „petrecere” de majorat reușită, recunoaște Marius Giura, care a anunțat când va avea loc ediția de anul viitor. Începeți, așadar, să faceți rezervări la cazare!

Majorat sub clar de luna in Poiana Lupului, la Garana Jazz Festival / FOTO

Două zile și jumătate de ploaie ca-n potopul lui Noe și doar câteva grade în termometre n-au speriat de tot „gărânezii” de festival, care sâmbătă au venit în număr foarte mare la Gărâna. Și a meritat, pentru că n-a mai căzut nici măcar o picătură. Ca bonus, o lună plină a vegheat, în toată splendoarea, deasupra poienii.

La Garana incepe… jazz-petrecerea de majorat!

Festivalul de jazz din Poiana Lupului începe joi seară, într-o atmosferă mai altfel, pentru că doar o singură dată „copilul” face 18 ani. Cu un line-up impresionant, în același decor pitoresc, Gărâna Jazz Festival așteaptă mii de oameni care să se bucure de o „felie” consistentă din tortul – muzical, desigur – aniversar.

Se numara pe degete: joi incepe Garana Jazz Festival

Nu, locuri de cazare nu mai sunt demult. Da, drumul e reparat, nu mai faci slalom printre cratere cu mașina. Dar acestea sunt doar detalii, important e că așteptarea aproape a luat sfârșit și, cu toate acestea, e parcă mai grea. Joi, pe 10 iulie, în Poiana Lupului, pleacă la drum ediția cu numărul 18 a Gărâna Jazz Festival. Line-up-ul aniversar este impresionant, așa cum Marius Giura i-a „nărăvit” deja pe iubitorii de jazz… montan.

Inca un nume cu greutate la Garana: „Vrajitorul” Ulf Wakenius / VIDEO

Când John McLaughlin spune despre tine că parcă te-ai fi născut cu chitara în mână, înseamnă că lucrurile sunt cât se poate de serioase. Suedezul Ulf Wakenius vine la vară în Poiana Lupului, pentru un concert care are toate șansele să devină unul memorabil. Până la urmă, e mare lucru să asculți, într-un sat pierdut în Munții Banatului, unul dintre cei mai buni chitariști din lume.

In Poiana Lupului vin rusii si ucrainenii: Moscow Art Trio / VIDEO

La Gărâna Jazz Festival vine, în acest an, una dintre cele mai inedite trupe din lume. Moscow Art Trio traversează cu grație granițele dintre jazz, folk și muzică clasică, între muzica din est și muzica din est și, până la urmă, între diversele epoci. Ca dovadă, foarte probabil, liderul trupei, Misha Alperin, are să vă dea binețe în limba română!

Camping Trei Ape nu mai are locuri in timpul festivalului de la Garana!

Mai sunt cinci luni până la Gărâna Jazz Fest, dar, dacă vreți să fiți părtași la ediția de majorat a festivalului, trebuie să vă grăbiți să faceți rezervări la cazare. Proprietarii de astfel de spații din zonă încep să anunțe închiderea listelor, așa că s-ar putea să rămâneți pe dinafară.

Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com