Ordine în piețele agroalimentare și pe rutele de transport de animale. O echipă de control mixtă verifică, zilnic, atât piețele, cât și intrările în municipii și orașe, pentru a se asigura că sacrificarea animalelor se face conform legii.
Directorul Direcției Sanitar-Veterinare din Timiș, Pompiliu Smultea, spune că, în ultima săptămână, de echipe mixte, formate din reprezentanți ai DSV și Poliției Comunitare verifică piețele, marile depozite și magazii, pentru a depista neregulile referitoare la comercializarea și depozitarea produselor. Autoritățile locale pun accent, în această perioadă, pe modul de sacrificare și depozitare a animalelor, având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă. „O chestiune esențială pe care punem accent este mișcarea animalelor din județ, pe traseele pe care le-am stabilit deja, împreună cu IPJ”, precizează Smultea. În ceea ce privește neregulile constatate, directorul DSV spune că problema este aceeași de mai mulți ani, și anume modul de depozitare a produselor. „În general, neregulile sunt pe depozitarea produselor, un subiect pe care încercăm de mai multă vreme să-l rezolvăm”, a precizat oficialul, adăugând că s-au aplicat deja și sancțiuni la nivelul agenților comerciali. În Timișoara, singurele piețe autorizate pentru depozitarea cărnii sunt Piața Verde, Doina, Badea Cârțan, precum și cele din zonele Lipovei și Girocului.
Comentarii prin facebook