Stirile din ziua: 1 decembrie 2012

Costi, Ghita si Vasile sau uluitoarea prabusire a unui Brand

Se știe de acum că una dintre cele mai jegoase campanii electorale posibile, plină de diversiuni, minciuni grosolane, abjecții etc. este purtată de candidatul USL Gheorghe Ciobanu pe colegiul deputățial de Deta. Dar unde chiar ți se întoarce stomacul pe dos este reacția președintelui PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc. O reacție absolut jenantă din toate punctele de vedere, chiar revoltătoare.

Soboru’ cu patrioti

Avem o zi națională, cum facem? Cu excepția soldatului necunoscut, în mare, ne cunoaștem eroii. Monumentele le avem ridicate din celălalt regim, armată avem cât să mai organizăm o paradă militară. Patrioți avem din belșug. Până anul trecut, dacă voiai să vezi cine contează în societate, cine nu mai contează demult, dar n-ar admite asta nici în ruptul capului, mergeai de 1 Decembrie în Parcul Central din Timișoara, locul unde autorități ale statului, politicienii, organizații civile, urmăriți penal, spuma municipală se adună să bifeze evenimentul.

parada ziua nationala

Timisorenii, in premiera la parada militara, in fata Palatului Administrativ / FOTO

Timișorenii au ieșit, pentru al doilea an la rând, la parada militară de Ziua Națională. De această dată, evenimentul a avut loc în fața Palatului Administrativ, părăsind bd. Republicii, artera tradițională pentru astfel de manifestări. Circulația a fost blocată în zonă timp de câteva zeci de minute, dar publicul, și mai ales copiii prezenți în număr mare, au fost foarte încântați.

La multi ani, Romania!

Ziua Naţională a României este celebrată, de mai bine de două decenii, la 1 Decembrie. Data nu a fost deloc aleasă întâmplător, pentru că reprezintă împlinirea unui ideal: Marea Unire de la 1918. Timișorenii vor avea parte, cu această ocazie, de o parada militară, iar seara va fi inaugurat Târgul de Crăciun și vor fi pornite luminițele de sărbători.

Top