Primăria Timișoara ar putea cumpăra totuși o parte din fostul bordel Șari Neni. Este pentru a treia oară în mai puțin de un an când clădirea intră în plenul CL. În mai 2016, CL era de acord cu plata a 120.000 de euro pentru 564, 87mp. Acum, pentru aceeași sumă, s-ar cumpăra cu… 100 mp mai puțin.
În aprilie 2014, consilierii locali au decis ca primăria să nu-și exercite dreptul de preemțiune „la intenția de înstrăinare a spațiului de alimentație publică – restaurant, situat pe strada Romulus nr. 32, la prețul de 220.000 de euro”. Era vorba despre fostul restaurant Intim, sau Șari Neni, unul dintre cele mai cunoscute bordeluri din Timișoara în perioada interbelică. În mai 2016, aleșii au fost de acord să cumpere imobilul, cu o suprafață de aproximativ 565 metri pătrați, la prețul de 120.000 de euro. Inițial, propunerea era de respingere, dar primarul Nicolae Robu le-a cerut consilierilor, în plen. să fie de acord cu achiziționarea spațiului. Asta, după ce liberalul Simion Moșiu spunea că acolo ar putea fi construite locuințe pentru tineri.
Aflat la intersecția străzilor Romulus și Odobescu, fostul bordel Sari Neni avea un restaurant foarte apreciat, iar fetele cântau la pian și făceau conversație cu domnii. Matroana, de la care s-a tras și numele localului, era Földessy Charlotta. Clienții își puteau alege fetele din albume cu fotografii. Bordelul a fost desființat la finele celui de-al doilea război mondial. În spațiul respectiv au funcționat ulterior un bufet, o berărie și un restaurant, sub numele „Intim”.
În septembrie 2016, pe ordinea de zi a CL au apărut două proiecte referitoare la imobilul de pe strada Romulus 32. Unul viza un spațiu de alimentație publică – restaurant, cu o suprafață de 464 metri pătrați, pentru care proprietarii voiau 120.000 euro, iar celălalt viza un spațiu de alimentație publică – magazii, în suprafață de 100,5 metri pătrați, pentru care se cereau 60.000 de euro. Practic, proprietarii fostului bordel au recompartimentat spațiul și cereau 180.000 de euro. Consilierii au decis că nu este cazul să-și exercite dreptul de preemțiune. „Când s-au făcut măsurătorile, ca să vedem că nu ne trag în piept, s-a constatat că suprafața este mai mică decât s-a anunțat atunci. Prețul total rămânea același, deși suprafața era mai mică cu 100 mp. Ei nu au revenit asupra banilor. În plus, au făcut acea separare, iar magaziile făceau acum obiectul unei vânzări distincte, pentru alte 60.000 euro. Practic, acum ni se cereau 180.000 de euro pe ceva care, în luna mai, costa 120.000 euro. În consecință, nu mai cumpărăm nimic”, explica primarul Robu.
În plenul de marți după-amiază însă, cele două proiecte au reapărut pe ordinea de zi, cu același preț de 180.000 de euro. „Am o întrebare pentru cei din primărie: nu cumva s-ar preta spațiul pentru centrul de zi sau, eventual, demolare pentru construirea de locuințe pentru tineri”, a insistat, la fel ca în mai 2016, liberalul Simion Moșiu. Mihai Boncea, șeful Biroului Locuințe din PMT, i-a oferit imediat un răspuns: „Se exercită ideea dreptului de preemțiune că este în zona istorică de locuințe. Nu se poate demola și nu se pot construi de la zero blocuri de locuințe. Am considerat că avem destule terenuri pentru a construi locuințe”. S-a trecut la vot și proiectul referitor la imobilul de 464,64 metri pătrați, pentru care proprietarii cer 120.000 de euro, a trecut cu 22 voturi pentru și o abținere. Al doilea proiect, care viza niște magazii de puțin peste 100 metri pătrați, evaluate la 60.000 de euro, a căzut însă, cu 19 voturi pentru, unul împotrivă și trei abțineri. „Suspectez că este o șmecherie a proprietarului. Ei cer mult pentru al doilea spațiu. În mod normal, ar trebui să se calculeze o medie ponderată și să vedem cât rezultă prețul pe metru pătrat. Nu cred că e în altă parte acea magazie, e același număr de imobil Acum, pe aceeași suprafață, după ce noi am cerut să se facă dezmembrarea pe cele două componente, trebuie să plătim 180.000 de euro. Acum ne cere mai mult decât data trecută. Au văzut că este interes și au săltat prețul”, a spus, înainte de vot, primarul Robu. CL Timișoara spune, deci, că s-ar putea plăti 120.000 de euro pentru un imobil de 464,64 metri pătrați. Aceeași sumă era cerută de proprietari, dar pentru pentru 565 metri pătrați, cu tot cu magazii, în mai 2016. Imobilul este deținut, în coproprietate, de Daniel Gheorghe Petromaneanţ, Manuela-Delia Bîlc şi Marin Bîlc.
Aflat la intersecția străzilor Romulus și Odobescu, fostul bordel Sari Neni avea un restaurant foarte apreciat, iar fetele cântau la pian și făceau conversație cu domnii. Matroana, de la care s-a tras și numele localului, era Földessy Charlotta. Clienții își puteau alege fetele din albume cu fotografii. Bordelul a fost desființat la finele celui de-al doilea război mondial. În spațiul respectiv au funcționat ulterior un bufet, o berărie și un restaurant, sub numele „Intim”.
Comentarii prin facebook