O viaţă desprinsă parcă din filmele de la Hollywood. Timişoreanul Daniel Corbeanu a început de jos, ca să ajungă sus prin multă muncă, să fie apoi la pământ în una unei accidentări grave şi să urce apoi din nou, pas cu pas, până în top. Şi povestea lui abia cum se scrie.
Născut în Timişoara, în 1988, Daniel Corbeanu a avut o copilărie ca a oricărui alt copil care a gustat din libertatea din anii 90 si 2000. După ce a terminat liceul, s-a dus la muncă în Italia, apoi a revenit în oraşul natal, unde, la 20 de ani s-a apucat serios de arte marţiale. Dacă în copilărie a făcut karate shotokan, de această dată s-a concentrat pe kickboxing. Având un adevărat spirit luptător şi o dorinţă arzătoare de a face performanţă, ghidat şi de antrenorul Miki Viel de la M Box Club, Daniel a urcat repede în topuri. A câştigat o centură europeană în 2014 (categoria 72,5 kg) şi, doar în câţiva ani, a ajuns la un bilanţ impresionant: 40 de partide, din care 32 de victorii (22 KO), un egal şi 7 înfrângeri.
A luptat în Super Kombat, dar, cel mai important, a obţinut victorii de prestigiu în China, în gale profesioniste cu sportivi de calibru. Este neînvins în puternicul circuit „Kun Lun”. Tot în Asia a suferit şi accidentarea care îi putea termina definitiv cariera. „În China am şi suferit o accidentare gravă. Mi s-a rupt muşchiul piciorului pe o suprafaţă de 20 centimetri. Trei săptămâni am stat fără pastile, cu piciorul rupt, până m-am întors acasă. Credeam că nu voi mai putea urca în ring, dar în adâncul sufletului meu îmi doream să revin. Am ajuns la Reha Clinic, acolo unde Lucian Galosi m-a pus efectiv pe picioare. Patru luni a durat recuperarea, iar după alte trei luni am urcat din nou în ring. De atunci am mai susţinut cinci partide, din care patru le-am câştigat”, ne-a spus luptătorul, care acum se pregăteşte pentru cel mai important concurs din cariera sa.
Este vorba despre o competiţie extrem de puternică la categoria 70 kg, care se va disputa în China. Vor participa 64 de luptători din întreaga lume, iar concursul, eliminatoriu, se va disputa pe durata mai multor luni. „Nivelul va fi foarte ridicat, vor fi prezenţi cei mai buni sportivi de pe întreg mapamondul la această categorie. M-am pregătit foarte bine în ultimele luni şi merg acolo cu gândul că nu am nimic de pierdut, ci doar de câştigat, lucru ce mă va face să lupt până la ultima picătură de energie”, ne-a declarat Daniel. În prima fază a competiţiei, care se va disputa în Sanya, o insulă a Chinei, foarte cunoscută ca staţiune turistică, timişoreanul se va lupta cu un localnic. Câştigătorul va evolua, în aceeaşi zi, cu învingătorul partidei dintre un sportiv din Rusia şi unul din Belgia. Câştigătorul piramidei de patru va merge în optimile de finală, fază care se va disputa în primăvară. Transportul, cazarea, precum şi o bursă atractivă sunt puse la dispoziţie de organizatorii competiţiei.
Dacă mă întreba cineva în 2015, după acea accidentare, dacă o să mai lupt vreodată, nu ştiam ce să-i spun. Am trecut însă cu bine peste această accidentare, care m-a şi întărit, şi sunt gata să accept provocările viitorului. Îi mulţumesc antrenorului meu Miki Viel, fără el nu ajungeam aici, și celor de la Reha Clinic, care s-au purtat extraordinar cu mine.
Daniel Corbeanu
Timişoreanul s-a antrenat în ultimii ani cu cei mai buni sportivi din lume. Îl cunoaşte şi pe Rico Verhoeven, campion mondial al greilor în Glory, şi s-a antrenat cu Albert Kraus, un alt olandez celebru, campion mondial în K1 Max. Daniel Corbeanu, care apreciază în mod special un alt sportiv din Țara Lalelelor, Ruben van Roosmalen, este pregătit şi pentru circuitul SuperKombat, acolo unde de multe ori a strălucit. „Dacă totul va fi OK în China, la mijlocul lui martie am programată o luptă în România, împotriva unui sportiv din Constanţa”, ne-a mai spus Corbeanu.
Comentarii prin facebook