Ministrul Sănătății „s-a luat” de centrele de permanență, mai ales că Timișul are destul de multe care funcționează doar pe… hârtie. Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat miercuri la Timișoara că este adepta centrelor de permanență, pentru că degrevează „Urgențele” de unele cazuri, dar vrea centre de permanență care să fie eficiente.
În Timiș sunt, la această oră, 48 de centre de permanență. Practic, centrele preiau pacienții care în mod normal ar trebui să se îndrepte spre Urgențele spitalelor, dar cum problema lor nu este atât de gravă, sunt operațiuni pe care le poate face și un astfel de centru. Problema este că ele nu sunt eficiente, dar doctorii primesc bani pentru gărzile efectuate. La aceste centre, medicii oferă servicii de urgenţă, dar sunt efectuate şi tratamente, cum ar fi administrarea soluţiilor injectabile sau pansarea.
Anul trecut, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descoperit un medic din Timiș care, în acte, figura că lucrează la… șapte centre de permanență.
„Centrele de permanență nu și-au dovedit eficiența. Acolo unde există foarte multe am făcut deja o evaluare și avem o imagine. N-aș putea să vă spun câte vor fi desființate, urmează să avem discuții pe aceste criterii. Un județ ca Timișul ar trebui să aibă maxim 20 de centre de permanență. Asta este opinia mea personală”, a declarat, la Timișoara, ministrul Sănătății Sorina Pintea.
Comentarii prin facebook