Lucian Boncu şi alţi şase membrii ai grupării sale au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Împotriva lor DIICOT a formulat mai multe acuzaţii extreme de grave: trafic de droguri, cămătărie, viulenţe, şantaj, sechestru de personae etc. Interlopii au sechestrat un bărbat, l-au bătut la sânge, l-au dezbrăcat de la brâu în jos şi l-au ameninţat că-l violează anal şi oral. Amintim că în dosar a fost audiat şi Ionuţ Nasleu, omul de încredere al primarului Nicolae Robu.
Lucian Boncu şi cei din gruparea sa nu au fost reţinuţi şi arestaţi ulterior pentru consum de droguri, aşa cum a vehiculat primarul Nicolae Robu. Eventual pe fondul unei melodii specifice a lui Eric Clapton. Faptele lor sunt de o duritate incredibilă, amintind de narcotraficanţii din America Latină.
“În fapt s-a reţinut că, suspectul B. L. A., a constituit pe raza municipiului Timișoara un grup infracţional organizat, care în mod coordonat, prin săvârşirea de fapte cu violenţă, a acţionat pentru protejarea intereselor patrimoniale şi nepatrimoniale ale membrilor, precum şi a intereselor diferitor persoane din anturajul acestora, care solicitau intervenţia membrilor grupării pentru rezolvarea pe cale ilicită a unor diferende de natură patrimonială, pentru recuperări de bunuri și valori, pentru reatragerea unor plângeri penale etc. Membrii grupului au acţionat constant cu violenţă pentru câştigarea şi menţinerea sferei de influenţă, cât şi pentru a induce în opinia publică ideea că sunt un grup solidar, care acţionează ferm pentru protejarea propriilor interese”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Timişoara.
Ei lucrau sub paravanul unei firme de protecţie, controlată de Boncu, arată procurorii, săvârşind astafel mai multe fapte de violenţe. Multe victime, de frică, n-au depus însă plângeri, arată cei de la DIICOT.
“Profitând de obiectul de activitate al societăţii (…), grupul infracţional organizat, condus de către suspectul B. L. A., a acţionat în mod repetat, săvârşind fapte cu violenţă asupra mai multor persoane. De remarcat că, în toate situațiile constatate de-a lungul timpului, ca urmare a presiunilor exercitate asupra părților vătămate, acestea fie nu au depus plângeri penale, fie și le-au retras ulterior. În acest context, la data de 09.09.2019, o persoană vătămată s-a deplasat la o agenţie, cu punct de lucru situat în municipiul Timişoara, pentru a participa la jocurile de noroc din localurile de profil. În localul amintit, persoana vătămată a jucat la jocurile mecanice şi a câştigat suma de 80.000 de lei, din care a primit suma de 65.000 de lei. Pretextând că nu au bani lichizi, reprezentanţii localului i-au solicitat părții vătămate să revină luni 16.09.2019, pentru plata diferenţei de 15.000 de lei. Revenind în data respectivă, administratorul localului a refuzat să-i remită persoanei vătămate suma de bani și, pentru a se asigura că persoana vătămată nu pleacă sau sesizează organele de poliţie pentru neplata câştigului, a apelat la suspectul B. L. A, care s-a deplasat la local, împreună cu trei suspecţi și alți doi agenţi de securitate ai societăţii de pază. Suspecții au sechestrat-o apoi pe partea vătămată timp de mai multe ore şi au supus-o violenţelor, aplicându-i lovituri la nivelul capului şi trunchiului, pentru a o determina să joace la aparate pentru a restituie din banii primiți. Pe lângă violenţe, victima a fost obligată la un moment dat să se dezbrace de haine, de la brâu în jos, ameninţată fiind cu supunerea la perversiuni sexuale anale şi orale”, mai arată DIICOT.
Toți cei şapte au primit mandate de arestare pentru 30 de zile la Tribunalul Timiş. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată la Curtea de Apel.
Comentarii prin facebook