Ansamblul catargelor de la Catedrala Mitropolitană intră în etapa lămuririlor. Se va pune şi steagul oraşului

catarg

catarg

Se lămureşte enigma celor două catarge din faţa Catedralei Mitropolitane. De ce sunt două catarge şi nu unul? Ne lămureşte chiar primarul Nicolae Robu, care a aflat mai multe despre surpriza pregătită de subordonatul său, Culiţă Chiş.

Două catarge pentru două steaguri, aşa a gândit iniţiativa proprie şeful „Tehnic” al Primăriei Timişoara, spune Nicolae Robu. Vor fi două pentru că pe unul va flutura steagul României, iar pe cel de-al doilea steagul… Timişoarei. Rămâne să vedem care va fi, de fapt, cel de-al doilea steag, cel mai probabil va fi unul cu stema oraşului, pentru că Timişoara nu are steag, în adevăratul sens al cuvântului. Dar, cum Primăria Timişoara este tot mai mult una a surprizelor, mai bine să aşteptăm să vedem realitatea de pe teren pentru a ne dumiri.

Suspansul produs de Culiţă Chiş a fost maxim, iar Robu nu prea ştie multe nici acum.

„Singurul lucru pe care mi l-a spus, pentru că eu l-am întrebat ce s-a întâmplat acolo, pentru că e un arbore care are o anumită istorie, legată de Regele Mihai, el mi-a spus că nici vorbă de aşa ceva, că a găsit acolo butucul, cine ştie când a fost tăiat acel copac. El a a scos acel butuc. Nu e adevărat că acum s-a tăiat acel copac. Nu ştiu să vă spun ce avize a luat, e o lucrare care care domnul director general şi-a asumat-o. Evident, el spune că are tot ce cere legea. Întrebaţ-l pe el, să vă spună exact. Eu nu intervin la fiecare lucru tehnic care se întâmplă, el are o anumită autonomie. Ca idee, a arbora drapelul naţional şi a o face pe catarge nu e nimic rău, trebuie să fie în limita. Unul a gândit, unul să fie pentru drapelul naţional şi unul pentru drapelul oraşului. Discutaţi cu el cât doriţi”, a declarat Robu.

Ideea … surprizei lui Chiş nu ştie nici primarul de unde a apărut.

„Noi am discutat despre un catarg în Piaţa Libertăţii. E o discuţie veche, am discutat cu reprezentanţii armatei, atunci am convenit că îl vom face, dar să plece ideea de la militari, iar noi vom face toate demerseruile. Atât am discutat, nu exclud ca de aici să-i fi venit ideea”, a mai declarat Robu.

Primarul nu ştie deocamdată ce va primi subordonatul său, premiu sau penalizare.

„Să vedem cum va ieşi”, a mai spus acesta.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

cetățean mirat a spus: (noiembrie 8th, 2019 at 17:55 )

Primarul liberal nu știe ce are în ogradă? Atunci este grav. Dar Consiliul Local ce spune? Cam prea multe steaguri apărute deodată. Aduce a inflație de fals patriotism și negare a istoriei. Oare știe Robu cine a fost ctitorul Catedralei?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Primarul Timişoarei: Pasajul Solventul e blocat de Agenţia de Mediu Timiş/FOTO

Nicolae Robu are, din nou, motiv să se ia de una dintre „favoritele” sale, Agenţia pentru Protecţia Mediului. Acum, conform primarului Timişoarei, instituţia blochează lansarea proiectului pentru construcţia Pasajului subteran Solventul, care va face legătura între Calea Bogdăneştilor, care va fi reabilitată cu bani europeni, şi strada Gării şi de acolo mai departe spre Gara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Timişoarei: Pasajul Solventul e blocat de Agenţia de Mediu Timiş/FOTO
Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Peste 500 de proiecte finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 sunt depuse în Timiş, aflându-se în diferite faze de implementare. Deocamdată au fost contractate 189 de proiecte, iar valoarea fondurilor nerambursabile este de 221 milioane de euro. Acţiunea de prezentare a proiectelor derulate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a continuat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Luni, 18 noiembrie, la ora 18.30, la Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest Timișoara unde va avea loc proiecția filmului regizat de Toma Enache, “Între Chin și Amin”. Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor participa regizorul Toma Enache, scriitorul Marcel Tolcea și lect. univ. dr. Emanuel Copilaș-Ciocianu - cadru didactic la Departamentul de Științe Politice al UVT. Intrarea la eveniment este liberă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiecţie şi dezbatere “Între chin şi amin” la Universitatea de Vest
Nicolae Robu are, din nou, motiv să se ia de una dintre „favoritele” sale, Agenţia pentru Protecţia Mediului. Acum, conform primarului Timişoarei, instituţia blochează lansarea proiectului pentru construcţia Pasajului subteran Solventul, care va face legătura între Calea Bogdăneştilor, care va fi reabilitată cu bani europeni, şi strada Gării şi de acolo mai departe spre Gara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Timişoarei: Pasajul Solventul e blocat de Agenţia de Mediu Timiş/FOTO
Timp de două săptămâni, la principalul centru comercial din Timişoara e Black Sale. Până pe 29 noiembrie 2019, magazinele din Iulius Town au pregătit reduceri de până la 80% la îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, articole pentru copii, produse cosmetice, dar și servicii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Iulius Town e perioadă de Black Sale!
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com