Bullying-ul este atitudinea agresivă, intenționată, cu scopul de a provoca suferință. Un comportament ostil, de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Se întâmplă în școli! Consiliul Județean al Elevilor Timiș are o „trusă” (toolkit) de intervenție.
Bullying-ul este un fenomen care naște suferință, iar din păcate se manifestă din ce în ce mai des în grupuri de copii.
Consiliul Județean al Elevilor Timiș anunță cel mai ambițios proiect al său: Toolkit Anti Bullying. Alături de cei de la Salvați Copiii România, Ză Scoolărz și Florin Alexandru, cei de la CJE Timiș doresc să să spună stop fenomenului de bullying în județul Timiș și nu numai.
Vineri, 20 decembrie, CJE Timiș lansează Toolkit Anti Bullying și te invită să (îți) auzi povestea. Evenimentul va avea loc vineri, 20 decembrie, la Universitatea de Vest din Timișoara (sala A01), de la ora 18:00. Aici poți afla poveștile elevilor curajoși!
Cele mai noi date procesate la nivel național vorbesc despre cei 3 din 10 copii care sunt amenințați cu bătaia sau cu lovirea de către colegi, despre acel elev din 4 care a fost umilit în fața clasei, dar și despre cei 73% din copii care au fost martorii unor evenimente violente, ne spun cei de la Salvați Copiii, care derulează și o campanie anti-bullying.
„Prin intermediul toolkit-ului, vrem să dăm soluții clare, de la elevi pentru elevi, care să fie utilizate pentru combaterea fenomenului des întâlnit în cadrul sistemului educațional, anume bullying-ul. Acest mic ghid conține informații despre tipurile de bullying și cum pot fi ele prevenite și oprite, date statistice și, cel mai important, poveștile elevilor. Sunt prezentate cazuri concrete, relatate de către colegii noștri, care au trecut prin durerea produsă de jigniri, loviri, excludere și care ne inspiră să trecem mai departe și să ne vindecăm după astfel de întâmplări, să luăm atitudine și să ne ridicăm din bancă. Noi, participanți activi în mediul școlar românesc, trebuie să ne auto educăm, să învățăm unii de la ceilalți ce înseamnă de fapt o atmosferă incluzivă, lipsită de violență și discriminare. Educația înseamnă, de fapt, înțelegere, toleranță și respect. Curajul elevilor care ne-au răspuns la întrebări și și-au împărtășit experiențele cu noi, fără de care acest toolkit nu ar fi fost la fel de autentic și sincer, ne determină să credem că și țara noastră poate spera la scăderea numărului de acte de violență în școli și la o școală românească în care elevii să nu se teamă să fie ei înșiși”, transmit cei de la CJE Timiș.
Comentarii prin facebook