Administraţia a propus, consilierii locali au decis: celebra cameră 30 din primărie se reamenajează cu 310.000 de euro. Decizia aduce o dublare a devizului de lucrări faţă de proiectul deja existent, realizat în urmă cu trei ani.
Locul unde e găzduită interfaţa primăriei cu cetăţenii, camera 30, va fi total renovată. Acelaşi lucru se spunea şi acum trei ani, atunci când consilierii locali au decis pentru prima dată reabilitarea totală a sălii de 207 metri pătraţi. Între timp costurile renovării a crescut atât de mult încât a ajuns la 310.000 de euro. Iar consilierii locali au aprobat marţi actualizarea devizului de lucrări, fără să întrebe prea mult, motivele din proiectul de hotărâre referindu-se la scumpirea materialelor, creşterea salariilor din construcţii, dar şi … creşterea preţului utilajelor.
„Camera 30, cu caracter actual de sală, se află în aripa est, spre curtea ansamblului istoric de corpuri cu front la străzile 20 Decembrie 1989 și curtea primăriei. Aripa respectivă are un regim de înălțime P+2E, cu parterul sub formă de sală, cu înălțimea de 5,52m, fără compartimentări. Accesul se face din curte printr-un hol aflat la cota sălii și sub nivelul general al cotei parterului și al clădirii principale”, se spune în HCL aprobată.
Dacă în 2016 lucrarea era estimată la 720.000 lei, cu TVA inclus, proiectul îngropat atunci a fost actualizat şi acum a ajuns să coste 1,45 milioane, inclusiv TVA
„Tariful manoperei s-a majorat cu 95,5% față de anul 2016, întrucât s-a actualizat conform creșterii salariului de bază minim brut stabilit în sectorul construcțiilor, conform OUG nr. 114/2018. Prin actualizarea prețurilor materialelor și a echipamentelor s-a majorat valoarea materialelor. (…) Pentru eliberarea autorizației de construire pentru investiția în cauză a fost necesar obținerea avizului de securitate la incendiu pentru întreaga clădire a Primăriei Municipiului Timișoara. Conform acestui aviz, a fost necesară recalcularea devizelor instalațiilor PSI, rezultând o majorare de circa 15%, scrie în proiect care sunt motivele care au dus la estimarea acestei valori a investiției pentru modernizarea camerei 30”, se mai spune în proiect.
Conform propunerii iniţiale, suprafaţa sălii 30 ar fi urmat să se dubleze, odată cu realizarea unui nou plafon, care să împartă incinta în două, fiind creat un nou nivel pe verticală. Aceasta va oferi mai mult spaţiu de lucru, odată cu recompartimentarea şi extinderea suprafeţei.
Comentarii prin facebook