Primăria Timişoara a avut succes în procedura de contestaţie depusă de una dintre firmele care a pierdut licitaţia pentru desemnarea celui de al treilea operator de salubritate al oraşului. Acesta se va ocupa cu strângerea deşeurilor vegetale din capitala Banatului, dar şi a rampelor clandestine apărute pe străzi.
Astfel, societatea Transclean va primi nu mai puţin de 23 de milioane de lei, în următorii patru ani. Vor fi contracte anuale, unul valorând 5,7 milioane de lei, la care se adaugă TVA.
„Am semnat contractul pentru colectarea, transportul, depozitarea, valorificarea deșeurilor vegetale și a deșeurilor din construcții provenite din demolări, din activități de reamenajare și reabilitare, abandonate pe domeniul public al municipiului Timișoara. Câștigător al licitației este SC Transclean SRL, valoarea pe un an este de 5,7 milioane lei, fără TVA. Vorbim de un contract cadru, din acest contract cadru vor deriva contracte subsecvente și evident se plătesc doar acele activități care vor fi făcute și la volumul de lucrări efectuat”, a explicat Nicolae Robu.
Odată cu semnarea acestei înţelegeri, Timişoara va deveni şi mai curată. Totuşi, nu e încă un exemplu, spune Robu. De vină sunt oamenii, spune acesta, care nu sunt civilizaţi.
„Oricât am cheltui noi, fără comportamentul civilizat al nostru, al tuturor locuitorilor orașului, nu vom putea avea orașul la standardele de curățenie pe care ni le dorim. Timișoara nu mai este un oraș murdar acum, este un oraș curat, dar nu este un oraș model de oraș curat, cum îmi doresc eu să fie. Este în rând cu celelalte orașe pe care eu le cunosc foarte bine, văzându-le pe teren, la ele acasă, și nu preluând clișee de la oameni care niciodată nu le-au vizitat”, a mai subliniat Nicolae Robu.
Comentarii prin facebook