Minunea testării a două milioane de bucureşteni a fost, printre altele, una dintre cauzele care l-au „demisionat” pe fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache. Primarul Timişoarei nu pare deloc încântat, la rândul său, de ideea unei testări în masă a populaţiei oraşului, aceasta de frica faptului că testele efectuate nu sunt conforme de fiecare dată, iar cei „săriţi” ar crede că sunt sănătoşi, în timp ce răspândesc virusul prin comunitate.
Nicolae Robu are încredere deplină în ceea ce spun specialiştii, nu comentează decizia acestora. El arată că o asemenea testare în masă, folosind testele rapide, cu o rată de reuşită destul de departe de perfectă, e chiar mai dăunătoare decât dacă nu s-ar face.
„Mi s-au părut logice intervenţiile marilor noştri specialişti în virusologie. Eu nu simt că în felul acesta, cu testare în masă, se pot rezolva problemele. Nu eu decid, nu am competenţe în domeniu, ci pun în practică ceea ce decid şi pentru ce îşi asumă prin decizia lor medicii, specialişti. Dar fac un exerciţiu de logică. Cu testele rapide se spune că din 100 de testaţi, la 30 se greşeşte, adică. Mă întreb, oare nu este periculos ca la fiecare 100 de testaţi, 30 de infestaţi să afle că sunt negativi, să fie liniştiţi, să umble prin societate fără nicio grijă şi să-I cotamineze pe alţii cu boala?”, s-a întrebat Nicolae Robu.
El vorbeşte şi despre grupuri de interese planetare, din domeniul medicamentelor, care profită de criză
„Întotdeauna, și în războaie, și când au fost molime, au fost și profitori. Spun lucruri foarte grave acum, dar nu acuz și nu suspectez pe nimeni. Grupurile de interese foarte puternice la scară planetară, și când e vorba de medicamente, și când e vorba de diverse substanțe, profită”, a mai subliniat Robu.
Comentarii prin facebook