Acelaşi grup de trei firme doreşte să realizeze lucrările de reabilitare a reţelei de termoficare a Timişoarei, acestea fiind singurele care au depus oferte în cadrul licitaţiei lansate pentru proiectul „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”. În fapt, acesta a fost împărţit pe două loturi, iar pentru fiecare a fost depusă câte o ofertă, de către aceleaşi firme aflate în parteneriat, dar fiecare ofertă are alt lider de asociere.
Prin acest contract va avea loc reabilitarea reţelei termice primare şi secundare din oraş. Sunt aproape 30 de kilometri de reţea de ţevi care vor trebui înlocuite. Durata contractului va fi de doi ani.
„Prin prezentul contract va fi realizata atat proiectarea cat si executia privind reabilitarea reţelei de termoficare in Municipiul Timisoara, procedura impartita pe 2 loturi, astfel: Lot 1 – Reabilitarea a 9,067 Km traseu de retea termica primara, conform cerintelor caietului de sarcini si a anexelor acestuia; Lot 2 – Reabilitarea a 20,095 km traseu de retea termica secundara, conform cerintelor caietului de sarcini si a anexelor acestuia; Activitatile afernte prezentei documentatii, vor fi realizate in conformitate cu prevederile caietului de sarcini si a legislatiei in vigoare. Termenul de realizare a investitiei este de 24 luni (3 luni proiectare si 21 luni executie).
Până la data limită de depunere a ofertelor, pentru fiecaredintre cele două loturi s-a depus câte una, este vorba de trei firme aflate în asociere, dar pentru fiecare cu alt lider de asociere: Energomontaj, Elsaco Electronic şi Construcţii Erbaşu.
Valoarea contractului este una de mari dimensiuni, este vorba despre 116,8 milionae de lei.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt „conformarea sistemului centralizat de termoficare cu obligaţiile de mediu stabilite prin Tratatul de Aderare, directivele europene și legislaţia naţională, strategiile şi programele naţionale relevante pentru mediu; creşterea eficienţei energetice; reducerea poluării aerului. Acestea se vor realiza prin reabilitarea a 9,067 kilometri de reţele termice de transport şi a 20,095 kilometri de rețele termice de distribuţie, lungimea totală a traseului reabilitat fiind 29,162 kilometri, prin înlocuirea conductelor existente, care sunt uzate şi generează pierderi, cu un sistem legat preizolat. În același timp, se va reduce consumul de combustibil și se vor diminua cantitățile de emisii de dioxid de sulf, oxizi de azot, particule în suspensie, bioxid de carbon și, implicit, impactul asupra mediului.
Comentarii prin facebook