Spațiile din spitale pot fi eliberate prin digitalizare. Adică toată arhiva de documente poate fi introdusă în sisteme electronice, iar așa spațiile din unitățile sanitare care sunt ocupate cu dosare pline de hârtii prăfuite pot fi folosite pentru a amplasa paturi pentru bolnavi și echipamente medicale în plină pandemie de coronavirus. Un tânăr antreprenor din Timișoara face acest lucru gratuit. A eliberat spații deja la Spitalul Județean Timișoara.
Gabriel Baba, un antreprenor din Timișoara, eliberează gratuit spații din spitale, pline de documente, care pot fi folosite pentru amplasarea echipamentelor medicale sau a paturilor pentru bolnavi în plină pandemie de coronavirus. Cu angajații firmei pe care o conduce, Gabriel Baba a eliberat în două zile nu mai puțin de o mie de metri (liniari) la Spitalul Județean Timișoara prin compania sa – ACONNECT, divizia de Arhivă, Logistică și Depozitare.
Așa cum a făcut la Județean, firma poate face acest lucru pentru spitalele din vestul țării… gratuit.
„Trăim o perioadă dificilă în care cooperarea dintre mediul privat și cel public poate salva vieți. Compania de software ACONNECT, divizia de Arhivă&Logistică&Depozitare pune întreaga infrastructură și resursele necesare la dispoziția spitalelor din vestul țării pentru a elibera spațiile de arhivă gratuit. Prevenirea riscurilor este prima etapă într-un management de calitate. Vedem în Italia cum saloanele spitalelor sunt deja pline cu paturi ocupate de pacienți în stare gravă – se chinuie să respire și se agață de piept și de tuburile care le pompează oxigen în plămâni. În aceste condiții, pacienții ajung să fie duși pe paturi mobile pe holuri și chiar în sălile de așteptare ale spitalului, din lipsă de spațiu. Până în acest moment am eliberat aproximativ 1.000 de metri liniari (peste 1.500.000 de file/documente) în doar 48 de ore de la o secție din cadrul Spitalului Județean Timiș. Toate serviciile de personal, transport, manipulare și depozitare au fost gratuite. Orice spital din vestul țării beneficiază gratuit de toate serviciile noastre pentru următoarele şase luni“, spune Gabriel Baba, manager ACONNECT.
În spațiul eliberat, de la subsolul celui mai mare spital din vestul țării, se vor depozita materiale sanitare, iar în caz de nevoie va fi organizat ca spațiu de triaj al bolnavilor în pandemia de coronavirus.
Comentarii prin facebook