Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde

Cristian Mos si Alin Nica

Cristian Mos si Alin Nica

Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta numai după ce chiar Nica va demisiona din funcția de președinte.

Moș spune că nu a avut timp să citească anunțurile din presă despre retragerea atribuțiilor, iar oficial nu a fost informat despre o asemenea măsură, pe care, în acest moment, o consideră una doar politică.

Aseară am ajuns foarte târziu acasă, pentru că am fost alături de colegii din echipa mea la strâns de semnături. Mai avem 10 zile și trebuie să strângem peste 3000 de semnături pentru candidatura mea independentă la funcția de primar al Timișoarei. În dimineața asta am citit în presă că ieri mi s-au retras atribuțiile de vicepreședinte.
Mărturisesc că nici pe mail, nici în birou nu am primit, până la ora transmiterii acestui comunicat, o decizie oficială în acest sens, deci îmi rămâne să comentez doar o declarație politică momentan”, spune Moș.

El spune că o asemenea decizie este luată pentru ca Nica să-și arate devotamentul pentru ”noul său prieten, Dominic Fritz”
Evident că înțeleg că domnul Alin Nica a trebuit să-și arate devotamentul față de noul său prieten, Dominic Fritz, mă așteptam la această reacție. Chiar ieri în conferința de presă susținută povesteam cum în ultimii ani am fost extrem de precaut în relația cu colegii din executivul CJT, tocmai pentru că știam că pentru ei cele 51.759 de voturi pe care le-am primit de la timișeni sunt irelevante în jocurile politice pe care vor să le facă. Ridicarea atribuțiilor de vicepreședinte însemna că toate proiectele pentru Timiș, pe care împreună cu echipele mele le-am ridicat de la zero, erau puse în pericol”, a mai completat Cristian Moș.

El răspunde și solicitărilor de demisie de la CJT, cu o ”contraofertă” pentru Nica.
Pe de altă parte am înțeles, tot din presă, că mi se cere demisia din funcția de vicepreședinte. Mergând pe logica celor care au făcut aceste declarații – sigur, îmi voi prezenta demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș imediat după ce o să-și dea demisia domnul Alin Nica din funcția de președinte. Vă reamintesc că domnul Nica nu mai este susținut de PNL de aproape o luna, adică de partidul din partea căruia a candidat în 2020. Nu mi-e clar dacă în momentul de față este sau nu este membru în Forța Dreptei, eu sunt independent. Îmi pare rău că domnul Nica este astăzi pus în postura să răspundă la comenzile lui Dominic Fritz. Am sperat că ultimii ani în care am fost colegi de lucru și colaborarea noastră administrativă i-au demonstrat fără echivoc că sunt aici să muncesc nu să fac jocurile politice ale vreunui X sau Y. Dar îl înțeleg, până la urmă amândoi au ceva în comun, deși sunt tineri au adoptat un stil de a face politică asemeni dinozaurilor, din păcate. Eu sunt și astăzi în Consiliul Județean Timiș, din funcția de președinte ADID (n-am citit în presă că am fost schimbat și acolo) astăzi am de semnat actele aferente finanțării de 423.325,16, despre care v-am spus zilele trecute că o să ne ajute să dotăm 47 de școli din Timiș și Municipiul Timișoara cu coșuri de gunoi pentru colectarea separată a deșeurilor”, a declarat Cristian Moș.

Nica îi răspunde: Eu am fost ales de cetățeni direct, doar ei mă pot schimba, prin vot

După ce Cristian Moș a cerut demisia șefului său ierarhic, Alin Nica, pentru că a schimbat partidul, acesta îi răspunde și precizează că a fost ales direct de cetățeni nu pe listele unui partid. Doar aceștia pot cere schimbarea, prin vot, precizează Nica.

”E o mică mare diferență între mine și domnul Moș. Eu am fost ales uninominal de către cetățeni, nu indirect, pe baza unei liste și pe baza unei înțelegeri între partide. În cazul domnului Moș, dacă înțelegerea între partide nu mai există și partidul care l-a propus îi retrage sprijinul, e normal să renunțe la poziția ca pe care a dobândit-o în urma acestui acestui sprijin. În cazul meu e hilară afirmația domnului Moș, pentru că eu am beneficiat de votul a 104000 de cetățeni și eu am relația directă cu cetățeanul și responsabilitatea directă în fața cetățeanului, nu în fața vreunui partid. Așadar, atunci când cetățenii îmi vor retrage sprijinul prin votul lor, se pune problema de vreo demisie sau dacă voi face ceea ce nu este cazul, vreo acțiune care să incumbe un astfel de gest”, a declarat Nica pentru debanat.ro.

El menționează că decizia retragerii atribuțiilor a fost luată de el, ni i s-a cerut de nimeni acest lucru.

Am considerat că e o decizie normală având în vedere pierderea sprijinului politic din partea formațiunii care l-a propus și pe listele căreia căreia a fost ales administrativ.”, a încheiat președintele CJT.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

un userist a spus: (aprilie 19th, 2024 at 11:44 )

Stimate dle Moș,
1) ce-ai face dacă l-ai da afară pe un angajat de la firma dumitale, iar el s-ar apăra că n-a primit niciun act oficial pe motiv … că n-a fost la lucru?
2) dacă e-așa de greu să aduni 3000 semnături într-un oraș de 300.000+ locuitori, căruia i te vrei primar, mai bine las-o moartă.
3) dumneata îi ești subordonat lui Nica la CJ, iar Nica este, la rândul lui subordonat altora (prefect, guvern etc.). Răspunsul cu „Da’ ăia de ce fac ce fac?” este prosteală țopească pură! Dac-ai învățat doar inginereală, ia-ți un meditator care să te învețe și diferența dintre legal și moral.
Cu dezamăgire,
un userist

Daniel a spus: (aprilie 19th, 2024 at 12:32 )

Încă nu exemplu de demagogie în politică și anume îi ceri unuia să facă un lucru pe care tu la rândul tău nu îl faci, apoi bagi o scuză de doi bani care poate ține la fraieri. Oricum și în cazul primarilor era o lege prin care aceștia își pierdeau calitatea dacă nu mai făceau parte din partidul care i-a sprijinit, lege care a fost modificată de partidul comasat tocmai pentru a facilita traseismul politic înainte de alegeri. Evident că nu se ține cont de așa ceva când Nica își construiește argumentele ceea ce seamănă foarte mult cu explicația USR-iștilor legată de viceprimarul lor penal și anume că astfel de infracțiuni nu se pun. După cum se vede, standardul dublu este perpetuat în toate partidele politice, comasate sau nu. De aplicarea strictă a unor principii nici nu poate fi vorba și uite așa se mai găsește o explicație de ce ajung partide insalubre să obțină scoruri peste așteptări.

Pavel a spus: (aprilie 20th, 2024 at 00:08 )

@ un userit – bine ar fi de-ai fi singurul. Ce angajat, măi distrusule? Te crezi în anii 90 sau cum să gândești așa? Moș nu-i angajatu lui Nica. Prefectul e subordonat guvernului, dar primarii și membrii cj nu sunt subordonați nimănui. Ei au obligația să-și respecte atribuțiile legale și să respecte votul primit (utopie, dar așa e). Ce sens ar mai avea să alegi pe cineva care e subordonat unor instituții pe care nu le aleg votanții. Nica și Fritz îs chiar degeaba, foarte slabi ca rezultate în ăștia 4 ani. Robu era enervant și probabil că nu s-a schimbat mult, dar după Ciuhandu s-a văzut un salt în oraș.

Un USR-ist a spus: (aprilie 21st, 2024 at 04:22 )

Mai, Danielle, o sa cad in derizoriu. Chiar nu te plictisesti niciodata . ? Chiar nu te plictisesti sa scrii atat ? Ce cauti aici ? Chiar, ce ?????? Cat primesti de la vopsitu ‘ ?

Un USR-ist. a spus: (aprilie 21st, 2024 at 04:26 )

Este cineva care scrie sub denimirea de un-serist. Ma simt flatat.

BrusLi a spus: (aprilie 22nd, 2024 at 13:19 )

Nica e un furstrar necrescut. In anii de `domnie` nu a venit cu absolut nimic. Cei care-i canta in struna sa imi spuna un proiect al lautarului de Dudesti. In alta ordine de idei, Friț e asemeni predecesorului – un alt frustrat care nu are nicio treaba cu administratia publica. Este acolo doar pentru a plati polite. In 4 ani nu a spalat o strada, iar acum 3 zile a spalat bulevardul Revolutiei cu girofarul – nu stiu unde s-a mai pomenit ca, curatenia orasului sa se faca cu coloana oficiala! Probabil la tara germanica cand era consilierul ratat al unui presedinte fara functie.
In rest, Timisoara este din nou pusa sa aleaga intre „IohaniSS – Friț” si „Iliescu – Robu”.
Cu parere de rau, nici unul din ceilalti inscrisi nu au sanse, caci au cantat prohodul partidului, pina ce partidul s-a dezis de ei, dar s-au obisnuit cu ciolacul … ciolanul.
Cat despre demisii – Nica trebuia sa fie primul care pleaca, caci in 4 ani nu a reprezentat Timisul decat maxim o luna pe an. Cu indulgenta. Rest CM de chiulangita cronica acuta.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

134 ani de Wimbledon. Adversară grea pentru Anca Todoni. Vezi cu cine au picat româncele

Tragerea la sorți a celui de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului a avut loc vineri, iar șase jucătoare din România au fost prezente pe tabloul feminin de simplu. Vorbim despre cel mai important turneu din lume, Wimbledon, cu o tradiţie de 134 de ani. Sorana Cîrstea, favorită 29, va evolua cu britanica Sonay...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 134 ani de Wimbledon. Adversară grea pentru Anca Todoni. Vezi cu cine au picat româncele
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Situațiile în care, din punct de vedere financiar, suntem puși să facem alegeri dificile ni se pot întâmpla oricui. Spre exemplu, iată ce a făcut o doamnă într-o atare situație. Ana locuia într-un sat pitoresc de la poalele munților. Ea era o femeie harnică și independentă, care își câștiga existența prin vânzarea de produse artizanale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ministerul Educației a anunțat lista școlilor din Timiș care sunt eligibile pentru finanțări PNRR, în cadrul apelului de proiecte „Schema de granturi pentru Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar”, runda a II-a (iulie 2024). Printre acestea se numără opt unități școlare eligibile din județul Timiş. Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Opt unități școlare din județul Timiş vor obţine granturi prin PNRR pentru un program privind reducerea abandonului şcolar
Pe lângă faptul că au ocupat ilegal o parcelă de 2000 de metri pătrați în zona Blașcovici, familia care și-a ridicat acolo o casă ilegal a adunat și numeroase gunoaie. Reprezentanții municipalității spun că au ridicat de acolo deja 30 de tone de asemenea deșeuri, dar problema e mult mai mare. Lucrările de demolare executate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 30 de tone de deșeuri au fost ridicate de pe terenul primăriei, eliberat pe strada Semicerc. Mai rămân alte 500 de tone/Foto
România poate deveni un actor important la nivel european în domeniul tehnologiilor cuantice. Companiile au început să se intereseze de specialiști în acest domeniu, iar UPT lansează un program de masterat denumit „Quantum Computing”. • Progresul tehnologic recent, la care contribuie și inteligența artificială, face ca domeniul „quantum computing” să aibă o creștere spectaculoasă, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT va lansa un interesant program de masterat: „Quantum Computing”
Joi a avut loc o acțiune de amploare a polițiștilor locali pentru descurajarea cerșetoriei, fiind depistate 20 de persoane care apelau la mila publică depistate. Unii dintre cerşetori aveau asupra lor sume semnificative de bani, chiar și de ordinul miilor de lei. Aceştia refuză sprijinul autorităților fiindcă ”fac mai mulți bani cerșind decât voi muncind!”...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cerşetori depistaţi cu mii de lei asupra lor. Poliţia Locală insistă: “Nu daţi bani cerşetorilor” /Foto
Municipalitatea timișoreană a avut dreptate atunci când a decis să preia administrarea a două cimitire timișorene, de la o societate care s-a ocupat ani de zile de această activitate, a decis instanța judecătorească. Este doar prima decizie, procesul poate continua, dacă cei care au contestat hotărârile de consiliu local doresc acest lucru. Procesul a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O primă victorie în lupta pentru cimitire. Primăria Timișoara câștigă, în primă instanță, procesul pentru administrarea cimitirelor
Recunoaştere a valorii. Senatul Universității Politehnica Timișoara s-a reunit în ședință festivă pentru a acorda cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi o instituție de învățământ, titlul de Doctor Honoris Causa. Titlul a fost acordat de această dată unei personalități marcante din domeniile teoriei mecanismelor și roboticii, unui nume de rezonanță în cercetare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT are un nou Doctor Honoris Causa în persoana profesorului Marco Ceccarelli
Primăria Timișoara sau Consiliul Județean Timiș pot să propună linii de cofinanțare pentru a se realiza deschiderea, aici, în vestul României, a unui centru de dezintoxicare pentru dependenții de droguri. Cererea vine imediat după aprobarea celui de ”al treilea demers legislativ inițiat de PNL din pachetul celor referitoare la combaterea drogurilor și îmbunătățirea legislației în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș pune Primăria Timișoara și Consiliul Județean să realizeze un centru regional de dezintoxicare. Legea a fost adoptată
Anul acesta, taxi-ul îl aduce pe Whats’up la Jebel. Mai exact, pe data de 6 iulie, sunteţi invitaţi la concertul organizat de tinerii din Jebel în cadrul programului Jebel-Sat European de Tineret 2024! Concertul va fi organizat în cadrul Festivalului de Tineret „Active Generation”, finanțat printr-un proiect câștigat de grupul de inițiativă al tinerilor din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Whats’up şi alţi artişti cunoscuţi vin în Satul European de Tineret 2024, Jebel
Top