Cu un Senat tot îi suntem datori

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Aflarăm cu stupefacție că fostul primar și candidat liberal Nicolae Robu ar mai vrea o tură în politica mare la Senat, deși are nepoți de crescut acasă și Dominic Fritz a decretat în campania electorală nu demult încheiată că Nicolae Robu ar fi un excelent bunic. Stupefacția despre care vorbeam mai sus acolo ar trebui căutată, la nepoți. Ei ar putea fi indignați că bunicul nu mai are timp pentru plimbat prin parcuri, plecând aiurea la București, în Senat. Altfel, nu e nimic anormal ca un poltician să nu mai vrea să plece din freamătul, aplauzele, dezbaterile, mâncătoriile, combinațiile și alte rahaturi din interiorul unei filiale județene aflate pe cale de dispariție, cum este cea liberală în Timiș.

Pe vremea când PSD nu era chiar așa de puternic în Timiș și Timișoara, pe motiv de nefrecventabilitate în orașul revoluției, un candidat social-democrat trimis să piardă în fața lui Gheorghe Ciuhandu sau chiar Nicolae Robu primea la schimb un loc pe lista de candidați pentru parlamentare. Dacă vreți, era ca un spor de rușine. Candidatul urma să încaseze pumni în gură din punct de vedere electoral de la favoritul cursei și pentru așa ceva urma să odinească patru ani în parlament. Nu era o regulă sută la sută, dar de vreo două ori s-a întânplat să fie așa.

E, pentru un pierzător de la PSD cu câteva mii de voturi amărâte nu era anormal să meargă în parlament, ba chiar era privit în filială ca un Rambo crestat cu brișca în luptele electorale. Acum, un Nicolae Robu care a adunat peste 40.000 voturi de ce să nu vrea în Senatul României? Ar fi primul looser de acolo? Firește că nu, iar faptul că filiala oricum n-are oameni mai atașați locului și se gândește să trimită la București un Vasile Blaga sau un Cristian Bușoi, nu face decât să-i valideze curajul lui Nicolae Robu, așa pierzător cum a ieșit el din lupta cu Dominic Fritz.

O chestiune face, totuși, diferența dintre candidații recompensați de PSD cu trimiterea în parlament și Nicolae Robu, care a declanșat un imensa scandal în filială revendicând locul unu pe listă la Senat. Nicolae Robu n-a știut să piardă. N-a știut să piardă în relația directă cu contracandidatul, dar n-a știut nici să-și pregătească această plapumă de vreme rea în filială, pentru când îl apucă plictiseala cu doamna acasă.

Când primarii PNL erau răniți în orgoliu după ce Alin Nica a fost dat afară din filială, Nicolae Robu mergea cu făptașii pe centura Timișoarei, să ia lumină din candela PSD. Apoi nici măcar PSD n-a fost bun, după ce a văzut scorul și înfrângerea. Din cauza PSD a pierdut dumnealui, căci Timișoara nu vrea PSD. OK, pe final a venit cu scuza că orașul ăsta mare și frumos s-a săturat de politicieni și voia un independent la șefia administrației. Că el l-ar fi bătut fără probleme pe Fritz dacă mergea de capul lui să candideze, independent, fără ajutorul PNL. Frumoase și inteligente pregătiri pentru o revenire în forță de pe listele unui partid, nu?

Dar Nicolae Robu ar avea acum, în toamnă, o ocazie numai bună să ne arate cum va câștiga en-fanfare un candidat independent în Timișoara. Să adune acele 40.000 de voturi sub formă de semnături și n-ar avea o mare problemă să arate lumii cât de iubit este el în Timișoara și Timiș. Și nu se mai încurcă cu partidele astea inutile.

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Cu vârsta, sediul gândirii dlui Robu a devenit gura. Care coincide cu sediul acțiunii. Politică politicianistă 100 %. Sau cum se zice pe stadion, joc de glezne la alibi. Sau cum se zice în Ocko Piața: șmen. Ca independent, nu strânge nici 2000 de semnături (eventual dacă le cerșește la ieșirile din biserici).

Daniel a spus: (iunie 24th, 2024 at 12:10 )

Greșeala principală a fost făcută pentru că după ce au apărut sondaje care îl dădeau ca favorit pe Robu la funcția de primar dacă ar candida independent, acesta a acceptat să candideze din partea unui partid care practic și-a destructurat filiala în prag de alegeri ca să facă pe plac PSD-ului. Sigur că pe ultima sută de metri i-au ieșit multe și maestrului Fritz care cu niște parcări făcute în grabă dar mai ales datorită certurilor cu reprezentații unui clan condus de cetățeni germani a reușit să impresioneze electoratul naiv și labil care a uitat cei 3 ani și jumătate în care orașul practic a stat pe loc.
Acum PNL sunt pe punctul de a face altă greșeală mergând pe candidați expirați ca Blaga și Bușoi, asta dacă vor voturi în plus față de cele ale înregimentaților politic.

Wanda89 a spus: (iunie 24th, 2024 at 12:53 )

„Aflarăm” este, de mult timp, parte din gramatica perfectă, vorbită, acum , de cei mai vechi, importanți, majoritari și corecți trăitori din Timișoara. Mai este și „furăm”, prin dexul academiei.

Xxx a spus: (iunie 24th, 2024 at 12:58 )

@daniel, nu era vorba ca mai faci o pauza, măcar pina în toamnă ? Sau vrei să participi la parlamentare/prezidentiale ca independent și sondezi electoratul ( labil și naiv ) dacă nu cumva te susține ?

@D a spus: (iunie 25th, 2024 at 00:29 )

Dac-a fost o greșeală că Robu a acceptat să candideze pentru PNL, greșeala e doar a lui! Caută în presă și postările lui pe FB (dar să porți mască, pentru că pute!) și-ai să constați că el s-a dat pețit de mai multe partide și a acceptat imediat oferta PNL! N-a arătat nicio umbră de reținere. Chiar a grăbit nominalizarea lui de către PNL și pun pariu c-a fost sigur că scoate un scor cel puțin triplu decât PNL-ul!
Asta dacă înghițim gogoașa cu sondajele care-l dădeau câștigător pe Robu dacă va candida independent. Care sondaje, cele făcute de el pa FB? Dacă i se opunea un candidat serios din partea PSDNL (de exemplu prof. Săndesc), Robu lua mult mai puțin ca independent.

Alexandru a spus: (iunie 25th, 2024 at 03:24 )

Cei de la PNL au crezut că sunt pe locul 1 la intenția de vot în Timișoara în 2020. Robu a câștigat 2 mandate din cauză că nu am avut altă alternativă. În mare parte la alegerile din Timișoara a fost PNȚCD sau USR pe primul loc adică un partid mic la nivel național. PNL-ul s-a luptat cu PSD-ul pentru locul 2 la consilieri locali și cine o să aibă mai multe voturi la primăria Timișoara.

@ la domnu' Danel a spus: (iunie 25th, 2024 at 07:52 )

„clan condus de cetățeni germani”, zici???
să ai parte-n viața ta, inclusiv în Germania, numai de interacțiuni cu astfel de cetățeni germani !!!!!!!!!
Punctualitate, tehnică și precizie !!!!!!! (La buzunar.)

NEW a spus: (iunie 25th, 2024 at 11:32 )

Din 40 000 voturi pentru Robu, cel putin 20 000 au venit de la cei care au problema genetica. Adica vad rosu cand aud de Fritz. Din diferite motive, unele foarte lucrative.

liviu a spus: (iulie 7th, 2024 at 08:15 )

Lae a mai primit un spitz in cur.Pesemne ca-i place. Gura TRADATORULUI nu mai tace.In locul latratoarei lui zeus tv ,la senat va veni latratorul de bocsig.

1 Trackbacks pentru acest articol

Revista presei–25.06.2024 – Info Timișoara Says:

[…] Cu un Senat tot îi suntem datori […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Vessmary

Administratie vezi arhiva Administratie

ora de iarna

Trecerea la ora de iarnă afectează circulația feroviară a mai multe trenuri

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în România se va trece la ora de iarnă. Una dintre consecințele acestei modificări este afectarea traficului feroviar. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunță publicul călător că activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică 27 octombrie 2024, la ora Europei Orientale, ora 04:00 devenind ora...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trecerea la ora de iarnă afectează circulația feroviară a mai multe trenuri
L'architect du beaute

Politica vezi arhiva Politica

Sondaj INSCOP. Românii cred că Mircea Geoană este cel mai bine pregătit candidat la prezidenţiale, iar George Simion cel mai slab pregătit

Potrivit Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 11-18 octombrie 2024, cel mai pregătit dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale este Mircea Geoană. Paradoxal, Geoană s-a clasat abia pe locul III, într-un sondaj INSCOP privind opţiunile de vot. Cel mai slab pregătit candidat este George Simion, locul II la opţiunile de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sondaj INSCOP. Românii cred că Mircea Geoană este cel mai bine pregătit candidat la prezidenţiale, iar George Simion cel mai slab pregătit
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Rezultate surprinzătoare în ultima etapă a turului

Primele clasate s-au împiedicat neașteptat în ultima rundă a turului regular. Periam a pierdut pe final, iar Ghiroda a obținut trei puncte mari în deplasare. Politehnica întâlnește astăzi Șagul de la ora 15, pe Electrica. Liderul la zi din C9, CSC Peciu Nou, nu a putut trece de Minerul Lupeni, 0-0, și iată cum echipa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Rezultate surprinzătoare în ultima etapă a turului
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Astăzi e sărbătoarea Sfântului Dumitru, făcătorul de minuni

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir și făcătorul de minuni din Tesalonic, este prăznuit de Biserica Ortodoxă în ziua de 26 octombrie. Sfântul a trăit în vremea împăraților Diocletian și Maximian, fiind cunoscut pentru viața sa plină de curățenie și pentru credința sa puternică. În acea perioadă, împărații se temeau de cei care le...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Astăzi e sărbătoarea Sfântului Dumitru, făcătorul de minuni
isho.ro
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Fuziunea Mega Image – Profi va avea efecte pe piața timișoreană a magazinelor operate sub cele două brand-uri

Cea mai mare achiziție din România, în domeniul retail-ului, achiziția Profi de către compania care operează magazinele sub sigla Mega Image, va duce la o serie de schimbări și pe piața timișoreană de specialitate. Consiliul Concurenței și-a dat aprobarea pentru această achiziție mamut, dar a impus o serie de condiții pentru aprobare. Una dintre acestea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fuziunea Mega Image – Profi va avea efecte pe piața timișoreană a magazinelor operate sub cele două brand-uri

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a UPT a organizat joi, 24 octombrie 2024, o întâlnire de suflet cu Voicu Groza, fost decan al facultății, în perioada 1992-1996, în prezent profesor la Universitatea din Ottawa, Canada. Profesorul Voicu Groza este unul dintre absolvenții de marcă ai Universității Politehnica...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întâlnire de suflet. Fost decan al Facultății de Automatică și Calculatoare la de la UPT a revenit din Canada pentru o conferință
Potrivit Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 11-18 octombrie 2024, cel mai pregătit dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale este Mircea Geoană. Paradoxal, Geoană s-a clasat abia pe locul III, într-un sondaj INSCOP privind opţiunile de vot. Cel mai slab pregătit candidat este George Simion, locul II la opţiunile de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sondaj INSCOP. Românii cred că Mircea Geoană este cel mai bine pregătit candidat la prezidenţiale, iar George Simion cel mai slab pregătit
În noaptea de sâmbătă spre duminică, în România se va trece la ora de iarnă. Una dintre consecințele acestei modificări este afectarea traficului feroviar. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunță publicul călător că activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică 27 octombrie 2024, la ora Europei Orientale, ora 04:00 devenind ora...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trecerea la ora de iarnă afectează circulația feroviară a mai multe trenuri
Cea mai mare achiziție din România, în domeniul retail-ului, achiziția Profi de către compania care operează magazinele sub sigla Mega Image, va duce la o serie de schimbări și pe piața timișoreană de specialitate. Consiliul Concurenței și-a dat aprobarea pentru această achiziție mamut, dar a impus o serie de condiții pentru aprobare. Una dintre acestea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fuziunea Mega Image – Profi va avea efecte pe piața timișoreană a magazinelor operate sub cele două brand-uri
Societatea care se ocupă de extinderea Clinicii de Balneologie din Timișoara a fost amendată de Poliția Locală cu peste o sută de mii de lei pentru modul în care organizează managementul șantierului. Gunoaie amestecate, lipsa documentației de predare a deșeurilor, lipsa curățeniei, toate au stat la baza sancțiunilor. În plus, primăria cere accelerarea lucrărilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma de construcții care extinde Clinica de Balneologie, amendată de ”beneficar” cu peste o sută de mii de lei/FOTO
Una dintre cele mai vechi clădiri din ansamblul celor de la Gara de Nord Timișoara a devenit istorie. Magazia de mărfuri a funcționat încă din anul 1897, fiindu-i aduse modificări și renovări în anul 1985. Acum a devenit istorie și va face loc unui complex de clădiri noi, ridicate în cadrul proiectului de reabilitare a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Una dintre cele mai vechi magazii de la Gara de Nord a fost demolată pentru a face loc unei moderne Clădiri de Mentenanță
Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa se pregătește de vizita pe terenul deținătoarei Cupei României, Corvinul Hunedoara. Partida din etapa a 11-a din Liga 2 va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 11.00, în Complexul Sportiv „Corvinul 1921” din Hunedoara. Partida nu va fi televizată, dar va fi transmisă pe canalul de YouTube al gazdelor....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa, meci pe terenul deţinătoarei Cupei
Top