Numele Consiliului Județean Timiș a apărut, joi, în cadrul unei știri de presă, în ceea ce reprezentanții instituției, dar și Guvernul României consideră a fi un fake news. Mai precis, e vorba despre apariția unui document trimis de Agenția Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, către CJT, prin care se comunică instituției prețul unor cartele pentru distribuția raționalizată a hranei, necesar pentru întocmirea ”Proiectului bugetului pentru război”.
Ideea transmisă la pachet cu acest document era că România se pregătește de război. Reprezentanții administrației locale spun că nu se pune problema de așa ceva, ci că procedura este una legală, care se repetă an de an.
”Azi în Timișoara, mâine-n toată țara” se referea la cu totul altceva decât fake news-uri și dezinformări! Dar din păcate asta s-a întâmplat astăzi și aș vrea să punem punct subiectului care circulă în mediul online și care încearcă să creeze panică nejustificată! Clar și ferm vă transmit că această solicitare nu are nicio legătură cu implicarea României într-un conflict. Este o procedură standard, desfășurată periodic de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRPS), împreună cu autoritățile locale. Conform legii nr. 477/2003, România are obligația de a-și revizui la fiecare patru ani măsurile de pregătire a economiei și a teritoriului pentru apărare. Am făcut acest lucru în anii 2021, 2017, 2013, 2009 și 2005. Ultimul ciclu s-a încheiat la sfârșitul anului trecut, iar acum demarăm etapa de stabilire a unui nou buget. Nu vă lăsați păcăliți de manipulări și concluzii eronate! Aceste proceduri sunt absolut normale și respectă legislația în vigoare! Iar celor care propagă informațiile false cu bună știință, aveți prea mult timp liber!”, a transmis Alexandru Iovescu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.
Comentarii prin facebook